Visos dienos

Vizualinio mąstymo ir kūrybiškumo mokymai (nuotoliniai)

Grafinis fiksavimas ir fasilitavimas – tai simbolių ir vizualinių elementų naudojimas siekiant bendro sutarimo, bandant įveikti kompleksiškus iššūkius bei siekiant aiškiau ir sklandžiau iškomunikuoti idėjas. Pradėti galima nuo savo užrašų vizualizavimo, įgavus daugiau drąsos - susirinkimo su savo komanda pagyvinimo, išlavinus ranką ir ausį – kompleksiškų pokalbių vizualizavimo savo organizacijoje!

Ir kol nespėjote ištarti „...bet aš juk nemoku piešti!“, pasvarstykite: du iš trijų žmonių mokosi vizualiai, o net ketvirtis mūsų smegenų yra skirtos apdoroti vizualinę informaciją.

Kuomet kalbą ir audio informaciją apjungiame su vizualiniais elementais, mūsų gebėjimas įsiminti informaciją išauga 40%!

NAUDA

Piešimas ir rašymas aktyvina kelias smegenų sritis vienu kartu. Šie fiziniai veiksmai skatina kiekvieną būti čia ir dabar, demonstruoja, kaip kiekvienas mūsų prisidedame prie bendro tikslo siekimo, veiksmo. Kinestetinio pobūdžio asmenybėms tai gali sumažinti atstumą tarp mąstymo ir veiksmo. Vizualiai pateikta informacija yra lengviau suprantama, todėl jos naudojimas kasdieninėje veikloje yra neįkainojama. Mokymų metu išmoksite vizualaus mąstymo pagrindų bei principų, kaip vizualizuoti informaciją.

PROGRAMA

1 diena:

Per pirmąją dalį susipažinsime su pagrindiniais elementais ir pradėsime nuo vizualinio ABC bei sau artimų simbolių ir ženklų alfabeto kūrimo:

 • Demistifikuojame piešimą ir vizualizavimą;

 • Vizualinio mąstymo sudedamosios;

 • Mokomės vizualinio alfabeto ir kitų elementų;

 • Grafinis fiksavimas praktiškai.

2 diena:

Per antrą seminaro dalį išmoksime kaip jungti elementus į nuoseklų vizualinį pasakojimą, kaip kurta šablonus grupių darbui (kartais tinka net namų reikaluose!):

 • Aptarsime patirtis tarp susitikimų;

 • Mokysimės jungti elementus ir piešti procesus;

 • Šablonų kūrimas grupės darbui;

 • Atvaizdavimas vs. pagrindinės minties paieškos.

LEKTORĖ

Aušrinė Balkaitytė, ThinkVisually.lt įkūrėja. Grafinį fiksavimą ir fasilitavimą atrado prieš 10 metų iš meilės minimalistiniam menui, kai suprato, kad kelios linijos ir simboliai gali daryti didžiulį poveikį grupės darbui. Jai patinka įdėmiai klausytis ir iš erdvėje vykstančių pokalbių kurti vizualinius minčių žemėlapius. Vizualinės praktikos elementus naudoja ne tik vedant mokymus ar dirbant su grupėmis, bet ir mokant vaikus laipioti!

MOKYMAI SKIRTI

 • Norintiems įgauti teorinių bei praktinių vizualinės praktikos žinių;

 • Norintiems palavinti ranką;

 • Norintiems daugiau kūrybiškumo ir žaismingumo savo darbe ir kasdieniniame gyvenime;

 • Seminare pristatomas vizualinis mąstymas ir praktikos gali praversti visiems, kam tenka reikšti mintis vaizdu, aiškinti įvairias sistemas, ryšius, procesus;

 • Mokytojams, konsultantams, vidiniams įmonių fasilitatoriams, komandų vedliams (team lead’ams), visiems, kuriems bent kartą per savaitę reikia vesti susirinkimą ar stovėti prieš auditoriją (gyvai ar online formatu).

KITA INFORMACIJA

Mokymai vyks 2 vakarus, 18:00-21:00.

Darbo priemonės: turėti kompiuterį (mobilų telefoną) ir interneto ryšį, balto popieriaus A4 ir spalvotų flomasterių ar markerių.

Mokymų metu gaunama teorinė informacija ir atliekamos praktinės užduotys siekiat įtvirtinti gautas žinias. 

Kelios dienos iki mokymų atsiunčiame informacinį laišką su prisijungimo nuorodomis. 

Po mokymų atsiunčiama susisteminta mokymų medžiaga ir dalyvavimą patvirtinantis pažymėjimas.

https://www.firsty.lt/mokymai/59/vizualinio-mastymo-ir-kurybiskumo-mokymai

Mokymų kaina - 95 EUR.

Papildoma informacija teikiama el. paštu: mokymai@firsty.lt arba tel. nr.: +370 68 796 306.  

27
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.