Visos dienos

Miuziklas ,,TRISTANAS ir IZOLDA" / Uždrausta meilė

Jūsų mieste – išskirtinio grožio lietuviškas miuziklas „Tristanas ir Izolda/Uždrausta meilė“.

Išskirtiniai balsai

Nuostabią meilės istoriją scenoje jums pasakos Jeronimas Milius ir Karina Krysko.

Miuzikle taip pat dainuoja ir vaidina: Dainotas Varnas (vienuolis Tomas), Povilas Meškėla (karalius Markas), Iglė Bernotaitytė (tarnaitė Braganė), Tadas Juodsnukis (airių riteris Konoras); vaidina Michailas Levinas (juokdarys); šoka Donato Bakėjaus vadovaujama šokių trupė (kariai, miestiečiai, dvariškiai).

„Tristanas ir Izolda/Uždrausta meilė“ pastatymo režisierius – Kostas Smoriginas. Režisierius-choreografas – Donatas Bakėjus. Scenografė ir kostiumų dailininkė – Kotryna Daujotaitė. Kompozitorius – Stanislavas Stavickis. Libreto autorė – Ieva Narkutė.

Kūrinį pristato puikiai įvertintų miuziklų „Eglė žalčių karalienė“ ir „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ bei roko operos „Jūratė ir Kastytis“ prodiuseriai.

Meilė stipresnė už mirtį

Tristanas ir Izolda – apie stiprią ir nesumeluotą meilę, garbingą pareigą, tamsius prietarus, beribį pasiaukojimą. Jų uždrausta meilė virto nuostabaus grožio keltų legenda ir jausmo stipresnio už mirtį simboliu.

Pagal XII a. moralės standartus Tristano ir Izoldos istorija – skandalinga ir laužanti visas to meto visuomenės normas.

Anglija ir Airija nuolat kariauja. Senasis Kornvalio (Anglija) karalius Markas jaunam ir išvaizdžiam riteriui Tristanui paveda kautis mūšyje ir parplukdyti namo Airijos princesę Izoldą, kurią ketina vesti.

Nugalėjęs Airijos riterius ir laimėjęs princesę, Tristanas staiga jai patiria stipriausią akinančią meilę. Tikro jausmo ieškanti Izolda akimirksniu supranta, kad pagaliau sutiko sau skirtąjį... Ką daryti? Juk Izolda pažadėta į žmonas karaliui?

Jeronimo Miliaus kuriamas Tristanas – drąsus ir negailestingas karys, tačiau žiūrovas nesunkiai pastebės jo vidinę jautrią asmenybę, kuri blaškosi tarp meilės ir pareigos. Karinos Krysko Izolda – trapi ir emocinga. Ji tikisi karaliaus supratimo ir gailestingumo...

Tuo metu airiai nesnaudžia. Pažemintas Tristano, airių riteris Konoras jau rezga keršto planus. Dramatiška istorija neapsieina be išdavystės. Ši purvina misija tenka vienuoliui Tomui. Vienuolis godus ir apgailėtinas, tačiau turi komiškumo, kuris netikėtai pralinksmina žiūrovą.

„Tristanas ir Izolda/Uždrausta meilė“ kūrėjai tragiškos meilės legendai parinko subtilią, šviesią ir netikėtą atomazgą, kuri nuteikia viltingai ir leidžia iš miuziklo išsinešti gražiausius jausmus.

Keltų ir lietuvių kultūros 

Miuziklas persmelktas angliškos ir airiškos kultūros, muzikos ir šokio. Režisierius ir choreografas Donatas Bakėjus pastebėjo, kad senoji Anglijos ir Airijos šokio tradicija turi nemažai sąsajų su lietuvių tautiniais šokiais. Jos sumaniai perpintos, todėl šokėjų judesiuose atpažįstame kažką labai lietuvišką ir savą.

Miuziklas „Tristanas ir Izolda/Uždrausta meilė“ praturtintas įvairiais efektais, stilingu apšvietimu, dekoracijomis.

Puiki garso kokybė leidžia į valias mėgautis į vieną kūrinį surinktais itin profesionaliais lietuviškais vokalais.

27
Rugsėjis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Rugsėjis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.