Visos dienos

Romantinis vakaras "Amore per la musica"

Lietuva ir Italija-šalys, nutolę viena nuo kitos, išsidėstę skirtingose Europos dalyse, tačiau tai netrukdo šių šalių menininkams susitikti ir bendradarbiauti. Menininkams, kurie kalba viena kalba- muzikos kalba.
Romantiškas vakaras, kuriame skambės italų klasikos ir populiariosios, prancūzų saloninės muzikos kūriniai, pažirs grakštūs Šopeno valsai ir visa tai gražiai įsilies į atostogų harmoniją-į jūros peizažą, smėlio kopas, romantiškus vakarus parke. Visa tai jums dovanos Lietuvos publikai gerai pažįstamos - pianistė Šviesė Čepliauskaitė ir fleitininkė Viktorija Marija Zabrodaitė kartu su svečiais iš saulėtosios Italijos, žinomais atlikėjais savo šalyje ir užsienyje - fleitininku Francesco Bruno ir klarnetininku Giuzzepe Curao.

FRANCESCO BRUNO koncertuoja svarbiausiose Italijos koncertinėse salėse ir užsienyje. Bendradarbiavo su „Aquilani“, Mesinos „Ars Musica“, Mesinos „Teatro VE“ orkestrais; su Leipcigo valstybinės operos orkestru, Bario „Petruzzelli“ teatro orkestru, su Sinopolio kameriniu orkestru. Grojo vadovaujant Ennio Morricone, Antonino Fogliani ir Giuseppe Ratti. Yra fleitininkų orkestro „Afflatus“ bei Sicilijos fleitų orkestro „Triscele“ įkūrėjas ir vadovas. 2019 m.- įteiktas Sirakūzų „Corrado Maranci“ muzikos apdovanojimas kaip geriausiam metų Sicilijos klasikinės muzikos atlikėjui.

GIUSEPPE CURRAO per 45 karjeros metus surengė daugiau nei 2000 koncertų solo ir kartu su įvairiais kolektyvais Italijoje ir užsienyje. Giuzzepė-artimas Lietuvos bičiulis, grojęs su Kauno filharmonijos, Klaipėdos nacionalinio teatro simfoniniais, Kauno ir Klaipėdos konservatorių orkestrais, Lietuvos kameriniu orkestru, Italijos konservatorijų dėstytojas, buvo didžiojo klarnetininko M ° David Weber „Julliardo mokyklos“ ir universiteto profesoriaus padėjėjas. „Clarinetti“ orkestro „Cilea Clarinet Choir“ įkūrėjas ir vadovas.

VIKTORIJA MARIJA ZABRODAITĖ pasirodo su įvairių sudėčių ansambliais, koncertiniai keliai veda ne tik po Lietuvą- Šveicariją, Lenkiją, Vokietiją, Austriją. Išleista trio „Grasiozo“ kompaktinė plokštelė. Su pianiste Š. Čepliauskaite, įkurtas ansamblis “Duo Sensibile”, išleista kompaktinė plokštelė “Sensibile”. Šiuo metu įkurtas kamerinis ansamblis “Chloris”, jau surengė nemažai koncertų įvairiose Lietuvos koncertų erdvėse. Fleitininkės įrašų yra Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje.

ŠVIESĖ ČEPLIAUSKAITĖ rengia solo rečitalius, groja kamerinę muziką su įvairiais instrumentalistais ir dainininkais, grojo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Kauno miesto simfoniniu, Tomsko kameriniu orkestrais. Koncertavo D. Britanijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Japonijoje, Prancūzijoje, Olandijoje. Pirmoji Lietuvoje įrašė visus F. Chopino valsus, gavo Lenkijos garbės apdovanojimą „Už nuopelnus lenkų kultūrai“, 2019 m. Lenkijos prezidentas apdovanojo pianistę Auksiniu kryžiumi.

27
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.