Visos dienos

Dienos stovykla „Vasara su tradicine lietuvių kultūra“!

Kauno tautinės kultūros centras birželio mėnesį kviečia 7-12 metų vaikus vasaros atostogas pradėti poilsiaujant stovykloje 

„Vasara su tradicine lietuvių kultūra“!

Pabūk savaitę jaunuoju etnosekliu ir laiko mašina keliauk per istorinius laikotarpius!  Stebėk kaip keičiasi žmonių gyvenimo kasdienybės ir švenčių tradicijos, papročiai. Nusikelk į baltų kultūros priešistorę, šalia piliakalnio surask archeologinį ar geologinį radinį, susipažink su Viduramžių kultūra, pabūk to laikmečio amatininku ir pasigamink dirbinį, Naujaisiais amžiais nukeliauk į aristokratų dvarą, pasimokyk dvariško etiketo, mandagaus elgesio ir ant piliakalnio paminėk vasaros šventę. Ir…

Kviečiame 7-12 metų vaikus į Kauno tautinės kultūros centro vasaros dienos stovyklą „Vasara su tradicine lietuvių kultūra“. Tai puiki galimybė gerai praleisti laiką su kasdieniais apsilankymais įvairiuose Kauno miesto muziejuose, gamtoje, kūrybinėmis-meninėmis užduotimis, žaidybine veikla bei pažintinėmis-edukacinėmis išvykomis į įdomiausias Lietuvos vietas. Tikime, kad kelionės laikmečiais nuotykiai, po ilgų namuose praleistų savaičių, bus puiki patirtis vaikams smagiai, turiningai, aktyviai praleisti vasaros atostogas! Mūsų pedagogai yra ne tik puikūs etninės kultūros žinovai, turintys tvirtą meninę praktiką, bet ir gilias psichologines žinias,  kurių dėka vaikai skatinami kurti, improvizuoti, nebijoti klysti, rizikuoti, džiaugtis savo pasiekimais, bendrauti ir bendradarbiauti.

Pasiruoškite išskirtiniams vasaros nuotykiams!

KADA?
I pamaina (5 dienos)
2021 m. birželio 28 d. – liepos 2 d.
 (kaina 100 Eur., su nuolaida 75 Eur.)
Laikas: 8-17 val.
Maitinimas: pietūs ir pavakariai
Vieta: Kovo 11-osios g. 108, Kaunas
Registracija: https://forms.gle/ERKUiWhUtH7qq5d49
Visiems užsiregistravusiems bus išsiųsta platesnė informacija.
Kilus klausimams, prašome skambinti direktoriaus pavaduotojai ugdymui Vaidai Kasparavičienei, tel. +370 673 29 769,  el. paštu vaida.kasparaviciene@ktkc.lt.

Vaikui (su nuolaida) nurodyta paslaugos kaina taikoma neįgaliems vaikams (mokiniams); nepasiturinčių šeimų, gaunančių socialinę paramą, vaikams (mokiniams); vaikų globos namų, socializacijos centrų auklėtiniams ar globotiniams, gyvenantiems vaikų globos šeimynose; vaikams (mokiniams) iš šeimų, kuriose auga trys ir daugiau vaikų

Tradicijos

Tradicijos ir papročiai užima svarbią, garbingą vietą ne tik tradicinėse šventėse, bet ir kasdienybėje. Tai mums ypač brangu, todėl  siekdami visa tai išsaugoti, dalinamės savo kūrybinėmis idėjomis ir patirtimi su Jumis. Turbūt nevienas esate girdėję, o kai kas ir įsitikinęs, kad mūsų stovykla – ypatinga. Džiaugiamės, galėdami Jums per tokį trumpą laikotarpį atskleisti tautos unikalumo paslaptis, suteikiant galimybę  pačiam vaikui pajusti tėviškės spalvų grožį ir suvokti, tai, kas esame, kuo gyvename ir kuo mes esame turtingi. Visa stovyklos veikla grindžiama etninės kultūros vertybių puoselėjimu.

Stovyklos tikslas  – puoselėti vaikų dvasinę kultūrą, pilietiškumą, sudarant sąlygas vasaros atostogų metu turiningai poilsiaujant ugdytis pažinimo, lavinimosi, saviraiškos poreikius, meninę ir estetinę kompetencijas,  plėtoti kūrybines galias, gebėjimus ir patirtį, saugojant  ir stiprinant sveikatą.

Modernumas

Mūsų siekis – kasdien tobulėti. Keičiatės Jūs ir Jūsų poreikiai, keičiasi ir mūsų požiūris į puoselėjamas vertybes. Nuolat atsinaujindami, ieškodami, kaip galėtume patraukiau ir turiningiau perteikti, tai, kas yra svarbu lietuviui – atviram pasaulio piliečiui, siekiame perteikti  gilias tradicinio paveldo tradicijas prieinamais būdais ir metodais šiuolaikiniam miesto vaikui. Mes tikimės, kad stovyklaudamas  VAIKAS:

veiks, nebijodamas  bandyti ir klysti,
supras amato svarbą ir įgys  verslo pagrindų,
pasitikės savo jėgomis,
išmėgins  įvairias priemones ir technologijas,
patirs kūrybinį atradimo džiaugsmą,
pramogaus, ieškos ir atras,
kurs ir džiaugsis,
leis laisvalaikį turiningoje aplinkoje,
keliaus ir draugaus bendraamžių būryje, todėl  ne tik taps geresnis, bet kartu įgydamas  etninės kultūros žinių, bus  – LAIMINGESNIS, o tėveliai bus RAMŪS dėl vaiko saugumo visą darbo dieną.

Laukiame Jūsų!

27
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.