Visos dienos

Vaikų vasaros stovykla „Istorijos narsuoliai!“ Vilniuje

Vasaros atostogų metu kviečiame vaikus pažinti garsiausius Lietuvos istorijos narsuolius ir kartu leistis į nuotykius!

Stovykloje „Istorijos narsuoliai“ vaikai:

*kūrybiškų užduočių, žaidimų metu susipažins su žymiausiomis Lietuvos istorijos asmenybėmis;

*dirbtuvių metu lavins vaizduotę ir kūrybiškumą;

*dalyvaus ekskursijose, susitiks su istorikais, kultūros ir meno kūrėjais ugdys pilietiškumą, pasididžiavimą savo šalimi

 

Stovyklos išvykos/ekskursijos/svečiai:

Skautiški nuotykiai gamtoje
Edukacinis užsiėmimas su knygos „Jurgis Bielinis ir mažieji knygnešiai“ komanda
Knygrišystės dirbtuvės Kūrybinės animacijos dirbtuvės
Edukacija valstybės archyve – pažintis su istorinių įvykių paslaptimis Istorinių mūšių inscenizacijos
Muzikinio, sceninio pasirodymo kūryba
… ir dar daug kitų įtraukiančių, ugdančių nuotykių!

 

Stovyklauti kviečiami 7-10 m. vaikai

Stovykla įsikurs senamiestyje, Trakų g. 9 (Pranciškonų rūmų patalpose).

Stovyklos trukmė: 5-10 d.d. Galima dalyvauti vieną arba dvi savaites (nebūtinai paeiliui). Stovyklos programa skaidoma į dvi savaites su dviem skirtingomis programomis, kurios išlaiko tą pačią tematiką.  

 

Stovyklos pamainos:

Programa Narsieji kovotojai!

Birželio 8-12
Birželio 29-liepos 3
Liepos 13-17
Liepos 27-31
Rugpjūčio 10-14

Programa Narsieji kūrėjai!

Birželio 15-19
Liepos 20-24
Rugpjūčio 3-7
Rugpjūčio 17-21

 

Stovyklos kaina: 250 eur dalyvaujant dvi savaites, 140 eur – viena savaitė (antram tos pačios šeimos vaikui taikoma 10 eur nuolaida)

Į kainą įskaičiuota:

vaiko priežiūra
programa 
visi edukaciniai užsiėmimai
pietūs kavinėje (sriuba + karštas patiekalas)
pavakariai (įvairūs užkandžia, arbata)

Grupėje iki 20 vaikų, su kuriais dirbs du vadovai.

PROGRAMA

Programa yra preliminari ir bus tikslinama išlaikant esmines stovyklos temas ir veiklas. Galutinė programa tėveliams bus atsiunčiama likus savaitei iki stovyklos pradžios.

I-oji SAVAITĖ: Narsieji kovotojai!

1-oji diena / Skaučių vadė Sofija

Rašytoja, poetė, visuomenės veikėja, valstybės kūrėja… o taip pat ir skaučių vadė! Sofija Kymantaitė-Čiurlionienė vietoje minkštos lovos dažnai pasirinkdavo palapinę ir vakarus prie laužo. Sekdami Lietuvai visą save paaukojusios žymiosios mokytojos pėdomis, aiškinsimės kaip rišti mazgus, suteikti pirmąją pagalbą, orientuotis gamtoje, kursime laužą ir ragausime skautiškų skanėstų!

 

2-oji diena / Baltasis Erelis Jurgis

Ar žinote, kad garsiausias Lietuvos knygnešys Jurgis Bielinis buvo vadinamas Baltuoju Ereliu? Net įnirtingai sekamas caro valdžios, sugebėjo nesugautas ant pečių išnešioti didžiulius lietuviškų knygelių ryšulius! Kiek svėrė tokie nešuliai? Kokios slėptuvės buvo populiariausios? Su kokiais pavojais susidurdavo narsieji knygnešiai? Į šiuos ir kitus klausimus atsakysime svečiuose sulaukę knygos „Jurgis Bielinis ir mažieji knygnešiai“ kūrėjų. Kartu leisimės į mažųjų knygnešių misijas – atliksime kūrybos ir sumanumo reikalaujančias užduotis!

 

3-oji diena / Drąsioji karžygė Emilija

Dar ankstyvojoje vaikystėje lėles ir puošnius drabužius iškeitusi į ginklus, fechtavimasi ir jodinėjimą žirgais, grafaitė Emilija Pliaterytė savo gyvenimą paskyrė kovai už Lietuvos laisvę. Kūrybiškų užsiėmimu metu sužinosime garsiausios Lietuvos karžygės istoriją ir patys tapsime svarbiausių mūšių dalyviais!

 

4-oji diena / Miško broliai

Laisvė – svarbiausia mūsų vertybė. Kai svetimos jėgos prieš bemaž 80 metų vėl pasikėsino į Lietuvos žmonių laisvę, ją ginti stojo tūkstančiai žmonių, nepabūgusių net stipresnio priešo. Edukacinio užsiėmimo metu patirsime, kokia buvo partizanų kova ir kasdienybė – projektuosime bunkerį, mokysimės teritorijos kodavimo, rašysime slaptus laiškus.

 

5-oji diena / Laisvės muzika

Už laisvę galima kovoti ir dainuojant! Kokia gi buvo grupė „Antis“, kaip vyko Roko maršai, padėję mums atgauti laisvę? Kūrybinio užsiėmimo metu kursime savo „Roko maršą“ – dainas, sceninius kostiumus, grimą ir pasirodymus!

 

II-oji SAVAITĖ: Narsieji kūrėjai!

6-oji diena / Narsieji pilotai Darius ir Girėnas

Nors lėktuvas „Lituanica“ nepasiekė savo galutinio tikslo, ypatingas skrydis per Atlantą naujiems žygiams įkvėpė daugelį širdžių! Daugiau detalių apie skrydį ir narsiuosius pilotus sužinosime susipažinę su archyvuose saugomomis nuotraukomis ir filmukais, o užvedę savo sukonstruotų lėktuvų variklius, leisimės į lenktynes!

 

7-oji diena / Lėlininko Vladislovo burtai

Ar kada nors girdėjote, kad pirmieji pasaulyje erdvinės animacijos šedevrai buvo sukurti Lietuvoje? Kas yra animacijos Lietuvoje pradininkas, atsisakęs dirbti net Volto Disnėjaus studijoje? Domėsimės menininko Vladislovo Starevičiaus  kurtais personažais, o kūrybinių dirbtuvių metu, patys tapsime animacijos kūrėjais – lavinsime vizualinį raštingumą, rašysime scenarijų, piešime ir įgarsinsime.

 

8-oji diena / Meno pasaulius užkariavęs Jonas 

Mažame Semeniškių kaime, kuriame anuomet gyveno dvidešimt šeimų, gimęs Jonas Mekas tvirtai įsirašė į pasaulio meno istorijos pirmąsias gretas. Ir nors kūrė ir gyveno Niujorke, apie meilę Lietuvai savo darbuose kalbėdavo itin dažnai. Sekdami šio pasaulyje žinomiausio lietuvių menininko pėdomis, nersime į eksperimentų, kino ir fotografijos gelmę!

 

9-oji diena / Paskui bastūną Radvilą Našlaitėlį

Mikalojus Kristupas Radvila Našlaitėlis – galingiausios Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės giminės didikas, išgarsėjęs kaip bebaimis klajoklis, lankęs tolimus ir pavojingus kraštus. Jo knyga „Kelionė į Jeruzalę“ net keliems šimtams metų užbūrė daugybės Europos skaitytojų vaizduotę! Nagrinėsime šios neįprastos kelionės paslaptis, atradimus, o sukūrę savo kelionių dienoraštį, užpildysime jį įspūdžiais, patyrimais ir svajonėmis!

 

10-oji diena / Džiunglių karalienė Birutė

„Džiunglių karaliene“ tituluojama orangutangų tyrinėtoja Birutė Galdikas pripažinta viena žymiausių šimtmečio mokslininkių pasaulyje! Ji daro viską, kad padėtų šiems nykstantiems džiunglių gyvūnams išlikti. Įkvėpti mokslininkės gyvenimo istorijos ir darbų, patys imsimės padėti gyvūnams – susipažinsime su mūsų šalyje nykstančiais žvėreliais ir paukščiais, leisimės į žygį pažinti mišką, augalus ir gamtos reiškinius.

Daugiau informacijos: https://www.gatvesgyvos.lt/vasaros-stovykla-istorijos-narsuoliai-vilniuje/

26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.