Visos dienos

Festivalis AVANTI: LNSO varinių pučiamųjų kvintetas ,,PhilBrass”

Dėl įsigaliojusių naujų taisyklių renginiams, priimti galėsime labai ribotą skaičių žmonių, todėl jei norite būti užtikrinti, kad galėsite klausyti koncerto, siūlome užsirezervuoti vietą paskambinus tel. 8 650 44546 arba parašius el. paštu rita.bieliauskaite@vdu.lt.

Kauno valstybiniame lėlių teatre
(Laisvės al. 87A, Kaunas)

Rugsėjo 24 d., ketvirtadienį, 18val.


Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro varinių pučiamųjų kvintetas ,,PhilBrass”

Laurynas Lapė (trimitas)
Dovas Lietuvninkas (trimitas)
Andrius Dirmauskas (valtorna)
Albinas Gražulis (trombonas)
Sergijus Kirsenka (tūba)

Programoje E. Crespo, J. Naujalio, V. Ewald, V. Juozapaičio ir kitų kompozitorių kūriniai

Renginys organizuojamas pagal visus Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimus, išlaikant tarp žiūrovų reikiamus atstumus. Publikos prašoma visų koncertų metu dėvėti burną ir nosį dengiančias kaukes – klausyti aukšto lygio muzikos tai netrukdys.

Įėjimas nemokamas


Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro variniu pučiamųjų kvintetas “PhilBrass”

Kvintetas Philbrass susibūrė 2017 m. - vedami meilės variniams pučiamiesiems instrumentams ir jų muzikai penki nacionalinio simfoninio orkestro muzikantai nusprendė muzikuoti kartu. Debiutas įvyko „Biržų muzikos festivalyje“ su dideliu pasisekimu - pilnutėlėje dvaro salėje. Po puikaus starto kvintetas aktyviai dalyvauja įvairiuose muzikos festivaliuose, pasirodo koncertinėse erdvėse. Nors visi kvinteto nariai yra klasikinės muzikos atstovai, tačiau Philbrass nevengia eksperimentų ir atlieka muziką nuo klasikos iki džiazo kompozicijų.

Laurynas Lapė baigė Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje eksperto V. Nemaniuno klasėje. Studijų metais buvo surengti keli rečitaliai. Kaip solistas grojo su Mažosios Lietuvos simfoniniu orkestru. 2002 m. mokslus tęsė Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje prof. A. Kontauto klasėje. 2005 m. įstojo į Malmės Muzikos Akademiją, kurioje studijavo keturis metus. Čia įgijo ir magistro laipsnį. Šiuo periodu grojimo trimitu ypatumų sėmėsi iš visame pasaulyje gerai žinomų pedagogų bei solistų prof. Bo Nilsson bei prof. Hakan Hardenberger. Studijų metu grojo H.Hardenberger vadovaujamam „Aero Brass“ ansamblyje. Kurį laiką dirbo Malmės Operos Teatro Orkestre. Kaip kviestinis muzikantas grojo Helsinborgo, Malmės simfoniniuose orkestruose. Nuo 2008 m. Lietuvos Nacionalinės Filharmonijos simfoninio orkestro trimitų grupės reguliatorius. Taip pat varinių pučiamųjų kvintetų „Vilnius Brass“, „Dūduva“ "PhilBrass" narys. Barokinės muzikos ansamblio "Ventus Musicale" solistas. Taip pat Vilniaus Baroko Teatro trimitininkas. Kaip solistas koncertavo su Lietuvos Nacionaliniu Simfoniniu orkestru, Lietuvos Kameriniu, Lietuvos Švento Kristoforo , Klaipėdos bei Musica Humana kameriniais orkestrais. Meistriškumo pamokas bei seminarus vedė ne tik daugelyje Lietuvos miestų bet ir Latvijoje, Lenkijoje bei Gruzijoje. Aktyviai dalyvauja įvairaus pobūdžio muzikiniuose projektuose. Nuo 2009 m. Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijos docentas.

Dovas Lietuvninkas gimė Čikagoje (JAV), Eastmano aukštojoje muzikos mokykloje Ročesteryje (Niujorko valstija) baigė trimito (James Thompson kl.) ir muzikos pedagogikos studijas. Su Fulbraito stipendija trimitininkas studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (Lauryno Lapės kl.). Nuo 2018 metų ruošią magistrą nuotoliniu būdu Helsinkio Sibelius Akademijoje (Pasi Pirinen ir Miikka Saarinen kl.). Šiuo metu D. Lietuvninkas yra Lietuvos Nacionalinio Simfoninio Orkestro trimitų grupės koncertmeisteris, aktyviai koncertuoja su kvintetu „Brasspalvos“ ir kitais Lietuvos atlikėjais, dalyvauja įvairiuose projektuose ir festivaliuose.

Andrius Dirmauskas baigė Kauno J. Naujalio menų gimnaziją. Toliau studijas tęsė J. Gruodžio konservatorijoje. 2000-aisiais metais įstojo į Norvegijos Tromso universitetą. Ten įgijo solo valtornos ir kamerinės muzikos bakalauro laipsnį. 2006-aisiais metais, Lietuvos Muzikos ir Teatro Akdemijoje įgijo muzikos magistro laipsnį. Stažavosi pas daugelį žymių valtornos atlikėjų. A.Dirmauskas yra respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas. Šiuo metu yra Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro ir Kauno Valstybinio Muzikinio Teatro simfoninio orkestro valtornių grupės koncertmeisteris.

Albinas Gražulis 2014 m. Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje įgijo bakalauro laipsnį, o 2016 m. toje pačioje aukštojoje mokykloje jam suteiktas magistro laipsnis. Pagal mainų programą Erasmus+ mokėsi Portugalijos Porto muzikos universitete. Nuo 2013 m. yra Lietuvos Nacionalinio Simfoninio orkestro artistas. Su Lietuvos ir užsienio kolektyvais dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose.

Sergijus Kirsenka baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Stažavosi Švedijoje, Italijoje, Suomijoje. Kaip solistas koncertavo su Valstybiniu (vad. G. Rinkevičius) bei Nacionaliniu (vad. M. Pitrėnas) simfoniniais orkestrais, Lietuvos kariuomenės orkestru (vad. E. Ališauskas), styginių kvartetu „Chordos“, Lietuvos obojininkų kvintetu, Vilniaus simfoniniu orkestru (vad. T. Šileika) Klaipėdos kameriniu orkestru (vad. M. Bačkus) . Groja įvairių sudėčių ansambliuose, su kuriais koncertavo Lenkijoje, Italijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Švedijoje. Šiuo metu dirba Lietuvos Nacionaliniame simfoniniame orkestre ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

11
Gegužė
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Gegužė
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.