Visos dienos

Pažvelk į žvaigždes

Klaipėdos kamerinis orkestras

Meno vadovas Mindaugas Bačkus

Solistai: Viktorija Miškūnaitė (sopranas), Justina Auškelytė (smuikas)

Programa: Georges Bizet, Giacomo Puccini,  Pablo de Sarasate, Luigi Arditi,  Efrem Tsymbalist, Ennio Morricone, Frederick Loewe, Johann Strauss, Franz Lehar, Agustin Lara, Emmerich Kalman

 

Paskutinį metų vakarą kviečiame pažvelgti į žvaigždes, paleisti savo svajones į visatą. Šventinę nuotaiką kurs Klaipėdos kamerinis orkestras ir su juo koncertuosiančios dvi žavios damos. Tai savo kerinčiu balsu ir išgryninta vokaline technika klausytojus užburianti Viktorija Miškūnaitė (sopranas) ir besąlygišką  meilę muzikai išpažįstanti, smuiką meistriškai valdanti Justina Auškelytė.

Spinduliuojanti vaidmenų žiežirbomis V. Miškūnaitė ryški tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto scenoje ji debiutavo prieš septynerius metus, o po keleto metų tapo šio teatro soliste. Per trumpą laiką dainininkė pelnė du „Auksinius scenos kryžius“ bei Metų operos solistės titulą. Pernai vasarą ji sulaukė itin didelės sėkmės, atlikdama pagrindinį vaidmenį Insbruko (Austrija) senosios muzikos festivalyje pastatytoje Giuseppe’s Saverio Mercadante’s operoje „Apleistoji Didonė“. Režisierius Jürgenas Flimmas po premjeros sakė: „Ji – ne žvaigždė. Ji – spinduliuojantis deimantas, kuriuo gali džiaugtis iš arti.“ Šiemet LNOBT V. Miškūnaitė meistriškai įkūnijo rūsčiąją princesę Turandot to paties pavadinimo Giacomo Puccini operoje, režisuotoje garsiojo Roberto Wilsono.

Viename interviu V. Miškūnaitė teigė: „Kaskart išvykdama iš Lietuvos ir dainuodama užsienio scenose suprantu atsakomybę, kad atstovauju ne tik sau, bet ir savo kraštui. Tai labai įpareigoja. Norėčiau, kad žmonės suprastų, jog neužtenka skambiai pasakyti „myliu Tėvynę širdyje“, bet ir stengtis dėl jos, kad pasaulis sužinotų, kokie protingi ir talentingi žmonės yra lietuviai. Mes turime kuo didžiuotis.”

Jaunosios kartos smuikininkė Justina Auškelytė yra pelniusi aukščiausius apdovanojimus įvairiuose tarptautiniuose konkursuose Latvijoje, Čekijoje, Rumunijoje ir Lietuvoje. Ji įgijo muzikos magistro laipsnį prestižinėje Niujorko Juilliardo mokykloje. Smuikininkė koncertuoja didžiosiose Lietuvos scenose su pripažintais Lietuvos orkestrais bei kameriniais ansambliais. Šiuo metu ji gyvena Malmo mieste (Švedija), groja didžiausiose scenose visame pasaulyje, vykdo unikalų projektą „Violinist on bike” („Smuikininkė ant dviračio“),

Viename interviu J. Auškelytė yra sakiusi: „didžiausias apdovanojimas ir įkvėpimas aplanko tuomet, kai jauti, kaip suvirpa klausytojų širdys ir kad jie kartu su tavimi išgyvena didįjį muzikos stebuklą“.

 

Tikimės, kad iš nuostabiausių klasikos perlų suverta koncerto programa viltingai palydės Jus į 2020-uosius metus! Ačiū, kad esate kartu su amžinai gyva klasikine muzika! Tegu ji lydi Jus laimės keliais Naujaisiais!

26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.