Visos dienos

SAVAITGALIO SEMINARAS “TYLOS PALAIMINIMAI”: APIE SAVE TYLOJE: RIBAS, MAŽĄSIAS MIRTIS,​ PALEIDIMUS IR…​NAUJĄ PRADŽIĄ​

GRUPĖ NEDIDELĖ - PASKUBĖKITE REGISTRUOTIS!!!

Tyla vis labiau tampa prabanga, kurios ilgimės, tačiau, tuo pačiu ir baiminamės, nes nuo jos pamažu atpratome. Įprastas gyvenimo ritmas ir tempas tapo intensyviu, pripildytu vidinio ir išorinio triukšmo, įtampos, nerimo, baimių… Sunku susivokti, atrasti vidinę pusiausvyrą, susidėlioti prioritetus ir atsirinkti tai, kas esminga. Sunku rasti laiko sau ir susikaupimui į save atsitraukus nuo įprastų savo gyvenimo sąlygų, šeimos, rutinos, veiklų, planų, rūpesčių, kad prisiliesti prie giluminių savo poreikių, suteikti erdvės svarbiems potyriams, perkeičiančioms įžvalgoms, vidiniam atsinaujinimui. 

Seminaro metu gvildensime temas, susijusias su tylos prasme mūsų gyvenime, meditacija, malda, dvasingumu ir dvasinėmis praktikomis. Taip pat atliksime užduotis, kurios padės atrasti savo vidinius poreikius ir resursus, nubrėžti svarbias ribas, paleisti tai, kas nebereikalinga ir varžo, inicijuoti naujas pradžias. 

Taip pat turėsite laiko tylai, apmąstymams, maldai ir poilsiui, pasivaikščiojimui gamtoje. Norintys galės dalyvauti liturginėse vienuolių maldose vienuolyno bažnyčioje. Taip pat bus galimybė asmeniniam pokalbiui su vienuoliu.

Seminaro metu gvildensime temas ir atliksime užduotis:
* Dvasingumas mano gyvenime,
* Dvasinė praktika ir religija,
* Religijų sąlyčio taškai,
* Mažosios mirtys mano gyvenime (krizė, praradimai, mirtis, gedulas ir kt.)
* Gydantis tylos poveikis, maldos ir meditacijos tipai
* Paleidimai, vidinės ir išorinės ribos
* Mano poreikiai, nauja pradžia, “aš esu...”

SEMINARO PROGRAMĄ GALITE RASTI: 

https://www.facebook.com/events/545492082660780/?active_tab=discussion

Seminaras vyks kontempliatyviųjų vienuolių Benediktinų svečių namuose Palendriuose, šalia Kelmės. Benediktinai yra viena seniausių katalikų vienuoliškų tradicijų, prasidėjusi sulig Šventuoju Benediktu V-VI amžiuje. Palendrių vienuoliai tęsia šią senovinę tradiciją, išsiskiriančią ypatinga tylos ir kontempliacinės praktikos svarba. Ypatingos grigališko choralo giedojimo, gilaus susikaupimo ir smilkalų aromato pripildytos apeigos subtilioje vienuolyno bažnyčios erdvėje, pokalbiai su Svečių Tėvu, bendra malda su vienuoliais, nuostabi vienuolyną supanti gamta tuos, kurie kada nors čia lankėsi, jaudina iki širdies gelmių ir džiugina tikrai ypatingomis patirtimis ir prisiminimais.  Tad Benediktinų vienuoliai, Lapkričio mėnesio susikaupusi gamta ir aš kviečiame jus į šią patirtį, kad tylos apsuptyje susitiktumėte su ilgus amžius išgyvenusiomis tradicijomis ir atrastumėte kai ką sau nepaprastai svarbaus. 

Šiam seminarui vidujai ruošiuosi turbūt apie 20 metų. ​​Tiek metų sąmoningai tyrinėju save ir pasaulio, tarpusavio santykių, dvasingumo ir dvasinės praktikos, gyvenimo, mirties, paleidimo, tylos, ribų, galimybių, priešybių jungties… suvokimus, skaitydama visų tradicijų šventus raštus, pasakojimus, šventųjų gyvenimus, studijuodama video ir audio įrašus įvairiausiomis temomis, išmėgindama gausybę skirtingų saviugdos metodų ir praktikų. Pati esu gimusi katalikų šeimoje ir ugdyta bei užaugusi šioje dvasioje. Tačiau, būdama nepaprastai smalsi, nuo studentavimo laikų su begaliniu užsidegimu pradėjau tyrinėti visas pagrindines religines tradicijas ir tikėjimus, mėgindama juos perprasti ir, palaipsniui, tarp skirtybių ieškodama esmės – to, kas sieja, jungia, veda į dialogą, stebėdamasi kaip daug yra bendra ir kaip viena tradicija papildo kitą. Tai, kas labiausiai patraukė mano dėmesį ir kam skyriau daugiausiai laiko tai – krikščioniška ir budistinė tradicijos, kurias abi pati ir praktikuoju. 

Tad šis seminaras ir skirtas patyrinėti save abiejų tradicijų jungties kontekste, atrandant savo prasmes, įžvalgas, naudingus metodus, vedančius ten, kur norisi vidujai nukeliauti. 

 Į vienuolyno svečių namus patekti yra nelengva, nes ribojamas lankytojų skaičius ir svečiavimosi datos, tad registruokitės nedelsdami, kad galėčiau rezervuoti mūsų grupelei vietas iš anksto!!!

Į seminaro kainą įeina:

* Autorinė seminaro programa

* Speciali šiam seminarui parengta knyga su tekstais ir užduotimis,

* Seminarui skirtos priemonės,

* 2 nakvynės vienviečiuose kambariuose,

* Pilnas maitinimas (2 vakarienės, 2 pietūs ir 2 pusryčiai)

* Automobilių stovėjimo aikštelė.

15% seminaro mokesčio sumos bus skirta broliams Benediktinams kaip jūsų palaikymas ir dovana jų misijos tęsimui.

Investicija dalyviams:

Vyturys: 165 Eur. – sumokant rezervacinį 100€ mokestį iki 10/15 dienos.

Pelėda: 185 Eur. - sumokant rezervacinį 120€ mokestį nuo 10/16 iki 11/07

Likusią mokesčio dalį galite sumokėti atvykę į seminarą arba pervesti į banko sąskaitą iki seminaro.

JEI JUMS NEBEPAVYKTŲ PAPULTI Į ŠIĄ GRUPĘ AR NETINKAMA ŠI SEMINARO DATA, GALITE REGISTRUOTIS Į ŠĮ SEMINARĄ KITAI DATAI - 

GRUODŽIO 13-15!!! 

Kontaktai registracijai ir informacijai:

ugne@ugnemi.com, +370 650 79686 

***
Ugnė Mikalauskaitė – sertifikuota asmeninio augimo, kompleksinės psichoterapijos ir koučingo konsultantė, teikianti konsultacijas ir vedanti seminarus bei renginius Lietuvoje bei užsienyje virš 12 metų. Žingeidus, kūrybingas ir į nuolatinį augimą orientuotas būdas gyvenimo bėgyje padėjo įgyti išsilavinimą ir įgūdžius įvairiose psichoterapinės pagalbos ir asmeninio augimo srityse, kurie autoriniuose renginiuose apjungiami į galingas, nepamirštamas patirtis.

Daugiau informacijos: https://ugnemi.com/

Papildoma informacija: 

"Patirtys, kurios išlieka visam gyvenimui…"

https://ugnemi.com/2019/10/07/patirtys-kurios-islieka-visam-gyvenimui/

Taip pat rekomenduojame
26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.