Visos dienos

Dalios Gud fotografijų paroda iš ciklo „Pozuoja gamta“

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9) Dalios Gud fotografijų paroda iš ciklo „Pozuoja gamta“ Paroda eksponuojama rugsėjo 2 – 30 d.

Gamtos fotografija nėra pagrindinis Dalios Gud kūrybos žanras. Fotografė įsiklauso ir jautriai tyrinėja ją supančią aplinką, laiko ženklus ir nesibaigiantį gamtos ėjimą tuo pačiu ratu – nuo pavasario į vasarą, nuo vasaros į rudenį, ir taip be pabaigos...

Jos nuotraukose atgyja mums, jūros oru kvėpuojantiems, tokie paprasti ir kasdieniškais tapę peizažai: jūra, smėlis, vėjo šuorai, horizonte boluojanti jachtos burė ir rasos išprausti gėlių žiedai. Paprasti ir kartu nepaprasti motyvai, bet negana pamatyti, pajausti, svarbiausia - gebėti perduoti. Regis, Dalia tuo yra apdovanota. O gal tą dovaną pasiėmė pati, nes atkaklumo šiai trapiai moteriai niekada netrūko.

Dalia augo gausioje šeimoje, kurioje didžiausias kūrybinis iššūkis buvo sugalvoti, iš ko išvirti šeimynai sriubą. Iš kirvio pavyksta tik pasakose, gyvenime – kur kas sudėtingiau. Bet vaikystėje jokie sunkumai nėra per sunkūs arba jie greitai pasimiršta. Juolab Daliai, kuri nuolat generuoja kūrybines idėjas. Ji juokauja, kad kūrybiniai pliūpsniai, dažnai lankydavę vaikystėje, niekur nedingo ir dabar – jie kartojasi visai neplanuotai. „Man tai gaunasi spontaniškai, galiu vidury kalno sustabdyti automobilį, nušokti nuo įsibėgėjusio dviračio ar staiga apsisukti ir grįžti atgal, jei mano žvilgsnį kažkas prikaustė. Tada viską metu, „išjungiu“ vidinį variklį ir tiesiog grožiuosi. Kartais pagalvoju, kad esu baisi egoistė, juk turėtų būti gana tik pasigrožėti, bet kur tau, man reikia viską nufotografuoti, parsinešti namo ir toliau mėgautis pamatytais vaizdais, tapyti, rašyti . O dar - labai noriu dalintis, parodyti kitiems – lyg patys to negalėtų pamatyti, bet kaip dažnai nepamato.

Dalia Gud – įvairiausių projektų, tapybos ir fotografijos plenerų, visuomeninių renginių dalyvė ir organizatorė, gamtininkė, sodininkė, žygių dalyvė. Dalia tapo, fotografuoja, rašo eiles, kuria tekstus dainoms, pradėjo savo pirmąją knygą, kuria scenarijus renginiams, vaidinimams, reklamai. Jos kūrybiniai sumanymai veja vieni kitus, tad reikia skubėti. Dalia su didžiausiu džiaugsmu tą ir daro.

Pasidalinkite savo įspūdžiais apie parodą, parašykite autorei. Dalios kontaktai: asdaliagu@gmail.com arba FB paskyroje: Dalia Gud

26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.