Visos dienos

fotomenininkės renay elle morris personalinė fotografijų paroda 'atgimęs gyvenimas''

Šiek tiek dangiško gyvenimo Niujorko fotomenininkės parodoje

 

 

Rugsėjo 6 d. 17.30 val. Kauno kultūros centre atidaroma Niujorko menininkės Renay Elle Morris fotografijos paroda „renay elle morris, fotografė - atgimęs gyvenimas“.

 

„Šiek tiek  dangiško gyvenimo užpildo erdvę, kurią užbaigia tik ribota vaizduotė. Eidama savo gyvenimo labirintu, aš užginčijau tai, kas tapo saugu ir galbūt per daug priežastinga. Aš ilgiuosi to,  kas gali tapti nelygumais takuose, klaidinguose laipteliuose, staigiuose pakilimuose ir niūriuose vandenyse. Neįsivaizduojamas gyvenimas yra tas, kuris provokuoja tyrinėti ir parodo, ką reikia pakeisti. Man tai yra istorinis tyrimas kartu su estetiniais piešiniais ir klausimais: kas, kada ir kur šiame labirinte rado savo kūrybinių ketinimų vietą,“ - sako Renay.

 

Renay Elle Moris yra tarptautiniu mastu pripažinta rašytoja, apdovanojimus pelniusi grafikos dizainerė ir fotografė, turintis patirties reklamos ir rinkodaros komunikacijų srityje. Renay yra Ilinojaus universiteto „Urbana-Champaign“ prestižinės Krannert vaizduojamojo meno ir taikomosios dailės mokyklos absolventė. Šis universitetas apima ir Krannerto dailės muziejų (KAM), antrą pagal dydį dailės muziejus Ilinojaus valstijoje, kuriame yra nuolatinė kolekcija, su daugiau kaip 10 000 meno kūrinių.

Renay karjeroje persipina grafika ir fotografija. Ji dirbo kūrybos sektoriaus direktore ir vadovavo komandoms kuriant žiniasklaidos programas tiek privačioms, tiek valstybinėms organizacijoms, įskaitant: „Universal Pictures“, „Sony Music / CBS Records“, „CBS Publications“ ir „TDS Time Warner“. Renay Elle Morris dirba „CorporateIDeasWorldwide“ ir renayellemorris.com, photopresseimages.com.  portaluose ir palaiko vaizdinių komunikacijų ir konsultavimo platformą pasauliniams klientams.

Kaip žurnalistė ir JAV bei užsienio spaudos bendruomenių narė, Renay buvo tarptautinių naujienų redaktorė ir filmo „Picture magazine“ bendraautorė, nominuota labai svarbiam „Lucie“ apdovanojimui. Ji bendradarbiauja įvairiuose portaluose ir leidiniuose kaip meno kritikė. Be to, nuo 2016 m. ji yra portalo „Arstler.com“ fotografijos ir vaizduojamojo meno vystomojo turinio redaktorė. Jos karjera šioje arenoje leido patekti į išskirtinių garsių leidinių sąrašą, įskaitant „Magnum Group“ narių profilius bei tarp meno leidybos pasaulio lyderių, fotografijos studijų pramonės vadovų. Ji dėstė greta žymių profesorių  fotografijos mokyklų studentams, savo darbuose ji remiasi novatoriškomis idėjomis ir programomis. Renay dalyvauja seminaruose apie fotografijos estetiką, apžvalgose, paskaitų programose, fotografijos dirbtuvėse ir kituose su fotografija susijusiuose projektuose.

Šiuo metu pagrindinė jos kryptis yra vaizduojamojo meno fotografija, pristatoma dideliu formatu. Renay dalyvauja galerijų parodose JAV ir užsienyje. 2017-2018 Maltos MDINA katedros APS Šiuolaikinio meno bienalėje ji pristatė fotografijų seriją tema „Viduržemio jūra: konfliktų jūra“. Renay buvo apdovanota 1-ojoje tarptautinėje šiuolaikinio moterų meno bienalėje 2018, No standART, „Mano istorija“ Lietuvoje. 2019 m. Rugsėjo mėn. ji grįžta į Lietuvą, į Kauną, su savo personaline paroda „renay elle morris, fotografė – atgimęs gyvenimas“.

 

Parodą organizuoja Tarptautinė asociacija IAF ANIMA MUNDI, VŠĮ Gabrielės meno galerija ir Kauno kultūros centras.

 

 

Organizatorių informacija spaudai

( tel. 861698307 Zita Vilutytė

tel. 867612745 Gabrielė Kuizinaitė )


 

26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.