Visos dienos

Drabužių konstravimo, modeliavimo, sukirpimo ir siuvimo kursai

KAIP PASIRINKTI SIUVIMO KURSUS

Turiu keletą patarimų, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis siuvimo kursus.

Pirmiausiai išsiaiškinkite, ko bus mokoma (kompozicijos, medžiagų mokslo, siuvimo įrangos, konstravimo, modeliavimo, brėžinių darymo iš žurnalų, brėžinių iš žurnalų pritaikymo, sukirpimo, siuvimo pradmenų, siuvimo be primatavimų, siuvimo su primatavimais, kokie drabužiai ar kiti siuviniai bus siuvami ir t.t.). Nereikėtų manyti, kad per trumpą laiką viską įmanoma išmokti. Galbūt tada reikėtų pasirinkti keletą  kursų.

Išsiaiškinkite, kaip bus mokoma (pagal programą ar laisvai pasirenkant). Įvertinkite, kuriame lygmenyje Jūs esate. Dažnai nėra skirtumo tarp visai nieko nebandžiusio ir kažką jau siuvančio, tačiau nežinančio pagrindinių taisyklių. Todėl vieniems ir kitiems reikėtų pradėti nuo pradžiamokslio – tokiems mokiniams netiks kursai, kur siūloma pačiam pasirinkti, ką nori siūti. Tačiau, jei žinote, kaip pasirinkti medžiagas, kokie reikalingi įrengimai, žinote brėžinių darymo pagrindines taisykles, šiek tiek orientuojatės siuvimo technologijoje ir mokate siūti tiesią siūlę – tada tokie kursai Jums tikrai tiks.

Svarbu išsiaiškinti kur mokomasi (ar viskas atliekama užsiėmimų metu, ar tik dalis darbų atliekama su dėstytoja, o gal praktinė dalis atliekama  namuose). Įvertinkite savo sugebėjimus. Galbūt Jums nereikia nuolatinio dėstytojo stovėjimo šalia ir daugelį darbų galite atlikti savarankiškai namuose ir taip daugiau galėsite padaryti užduočių.

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad tuose kursuose kur drabužio siuvimas prasideda konstravimu, modeliavimu, sukirpimu ir baigiama siuvimu su primatavimais gaminių pasiuvama mažiau, nei ten kur siuvama pagal iškarpas, padarytas iš žurnalų. Todėl įvertinkite, ar norite pasiūti daugiau drabužių, ar norite išmokti daugiau taisyklių.

Kas be ko, svarbu ir kaina. Įvertinkite kainos ir kokybės santykį, t.y. kokia akademinės valandos kaina, kas į tą kainą įeina, ar reikia už ką nors mokėti papildomai, kas siūloma programoje, kiek žmonių grupėje, kokia dėstytojos patirtis ir t.t.

Ir neteisinga būtų klausti, ką aš mokėsiu baigus kursus. Čia jau priklausys ir nuo Jūsų.

Linkiu teisingų pasirinkimų!

KODĖL VERTA PAS MANE MOKYTIS

Mokymosi priemonės
Kursų metu Jūs rasite darbo vietoje: mokymosi programą, literatūrą, metodinę medžiagą, atliekamų darbų pavyzdžius, siuvamąją mašiną, apsiūlėjimo mašiną (overloką), lygintuvą, stalus lyginimui bei sukirpimui, žirkles, centimetrines juosteles, adatas, smeigtukus, muiliukus, milimetrinį popierių brėžiniams, popierių ar polietileno plėvelę modeliavimui bei lekalų darymui, pieštukus, trintukus, liniuotes ir kt. brėžinių atlikimui, medžiagas pasimokyti siūti atskiras drabužio dalis.
Šiomis priemonėmis naudositės nemokamai.

Literatūra
Kompiuterinėje laikmenoje gausite literatūrą, kurią galėsite studijuoti laisvu laiku ir kursų metu tik konsultuotis. Kartu bus įrašyta kita metodinė medžiaga, patarimai kaip išsirinkti tinkamą siuvamąją mašiną ar overloką. Rasite ir kursų metu atliekamų darbų nuotraukas. 
Nėra papildomo mokesčio literatūrai, metodinei medžiagai bei kitoms priemonėms

Mokymosi programa
Kompiuterinėje laikmenoje gausite kiekvieno užsiėmimo programą, kur bus nurodyti tos dienos darbai su nuorodomis į literatūrą bei priminimai kitai dienai, todėl jei praleisite pamoką, orientuositės ką reikia padaryti savarankiškai, o baigus kursus bus lengviau prisiminti ko mokėtės.
Mokymo programos turinys padės Jums baigus kursus prisiminti ką po ko siūti.

Viskas praktiškai
Naudodamiesi paruoštais pavyzdžiais, Jūs viską atliksite praktiškai, nereikės gaišti kursų laiko teorijos studijavimui. 
Mokymas bus pritaikytas pagal Jūsų sugebėjimus, todėl turėsite galimybę namuose siūti norimo modelio drabužį, o kursų metu konsultuotis. 
Jūsų jau pirmasis pasiūtas drabužis bus tinkamas dėvėjimui.

Praleisti užsiėmimai

Praleidus užsiėmimą, sudaromos sąlygos pasivyti. Kito užsiėmimo metu bus paaiškinti praeitos pamokos darbai, arba galima atvykti su kita grupe iš anksto susitarus. 

Nedidelės grupelės
Sudaromos nedidelės 5-6 žmonių grupelės, todėl ko nesuprasite, bus paaiškinta individualiai.

Vaišinu arbata :-)

TAI PROFESIONALŪS SIUVIMO KURSAI, kurių tikslas ne aklai išmokyti pasiūti vieną ar kitą drabužį, o padėti suvokti:

kaip projektuojami drabužiai ir nuo ko reikia pradėti;

kaip pagal savo figūros išmatavimus sukonstruoti drabužių bazinius brėžinius;

kaip sumodeliuoti  įvairių modelių drabužius naudojantis tuo pačiu baziniu brėžiniu;

kaip pasidaryti labai patikusio matyto drabužio lekalus;

kaip drabužio lekalus, pasidarytus iš madų žurnalų, pritaikyti savo figūrai;

kaip drabužio lekalus perdaryti, jei norime panašaus modelio;

kaip sukirpti drabužius;

kaip pasiūti drabužius su primatavimais;

kaip taisyti drabužius;

kaip pritaikyti žinias siuvant panašius drabužius.  

Šešių mėnesių kursų pradžia 2021m. rugsėjo mėn. 

Užsiėmimai vyks darbo dienomis vieną kartą per savaitę nuo 19val. po 2.00-2.30val.

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.