Visos dienos

„Ar gyvūnai mąsto?“

Mokslo menas (Science art) skirtas tam, kad išryškinti mokslinės veiklos estetinius aspektus. Pasaulyje atlikta daug mokslinių tyrimų klausimu: „Ar gyvūnai mąsto ar ne?”. Pagal išanalizuotus duomenis galima teigti, kad gyvūnai turi mąstymo pagrindus, nes komunikacijai ir informacijos perdavimui naudoja neverbalinę kalbą, leidžia tam tikrus garsus. Tačiau gyvūnai neturi tam tikros kasdieninės veiklos…

Aš kaip menininkas, interpretuodamas gyvūnų neverbalinę kalbą, pabandžiau išversti ją į žmonių kalbą. Žinoma, tai yra mano subjektyvus pamąstymas kas tai galėtų būti, bet tuo pačiu bandžiau atskleisti tiek filosofinę tiek psichologinę gyvūnų “mąstymo“ pusę. Parodoje „Ar gyvūnai mąsto?“ bus prezentuojami šunų ir kačių “mąstymo“ tipai . Tai mano kaip menininko įsivaizdavimas: jeigu katės ir šunys būtų žmonės kaip jie elgtųsi? kaip jie mąstytų?. 

Parodos metu žiūrovas galės susipažinti kuo skiriasi katinų ir šunų filosofija. Dar kart pabrėžiu, tai subjektyvi menininko interpretacija, tačiau paremta moksliniais duomenimis, kad gyvūnai turi virš 100 įvairiausių ženklų, kurių pagalba jie bendrauja tarpusavyje, su kitais gyvūnais ir su žmonėmis. Įsivaizduokite, jeigu šie gyvūnai galėtų kalbėti, manau, kad jie galėtų pakankamai daug pasakyti. Tai yra zoopsichologija. Aš į gyvūnus žvelgiu iš filosofinės pusės, tęsdamas Ž. Deliozo ir F. Gvatari, XXa. filosofų idėjas, kad ne tik žmonės, bet ir gyvūnai, net ir daiktai turi savo mąstymą ir bei pasaulio suvokimą bei reagavimą. Įdomu? Kviečiu aplankyti parodą!“ (T. Lagūnavičius)
Tomas Lagūnavičius dirba Kaune, Lietuvoje. Jis yra daugiadisciplininis, mišrių medijų menininkas, o jo kūryba visada buvo jo pasaulio vizijos išraiška. Menininko kūryba apima vizualiuosius ir scenos menus. Tomas Lagūnavičius yra surengęs daugiau nei 37 personalines parodas, pastatęs daugiau nei 50 performansų, dalyvavęs 56 tarptautinėse parodose ir bienalėse, tokiose kaip 13-oji Florencijos bienalė (Florencija, Italija, 2021 m.), Žemės meno paroda „Balansas” (Vilnius, Lietuva, 2021 m.). Tomo menas pripažintas visame pasaulyje. Jo darbai buvo įtraukti į 15-ąją metinę meno parodą „Abstracts” (JAV), kurioje jis laimėjo penktąją vietą, ir į virtualią parodą Briuselyje (Belgija), kurią organizavo V-Art sąjunga. Tomas Lagūnavičius taip pat yra tapęs kelių konkursų nugalėtoju. Jo darbai laimėjo pirmąją ir penktąją vietas „The Spring Countdown Show" galerijoje „Gallery Ring” (Torontas, Kanada). Jis taip pat laimėjo antrąją vietą kasmetiniame „Fusion Art” organizuojamame konkurse „Animal Kingdom” (Santa Fė, Naujoji Meksika), trečiąją vietą virtualioje parodoje „Light of Love” (Pekinas, Kinija) ir platininį apdovanojimą „J Mane Gallery” organizuojamoje parodoje „Abstracts” (Naujasis Džersis, JAV). Tomas Lagūnavičius su „Dead Soldier's Dance” pasirodė Briuselyje (Belgija) „Crude Saturdays” festivalyje ir Venecijoje (Italija) „Contemporary Venice” festivalyje. Paskutinė jo personalinė paroda buvo surengta Berlyne (Vokietija).

Dailininkas nuolat eksponuoja savo paveikslus įvairiose galerijose įvairiose šalyse: „Boomer” galerijoje (Londonas, Anglija), „Artly Mix" galerijoje (San Paulas, Brazilija), „Artio” galerijoje (Torontas, Kanada), „Collect Art” (CoA) galerijoje (Tbilisis, Sakartvelas, Sakartvelas) ir kt.

Tarpdisciplininio meno kūrėjas Tomas Lagūnavičius yra Association for Visual Arts (AVA), International Network for Contemporary Performing Arts (IETM), Association of Performing Arts Professionals (APAP), International Association of Visual Artists (IAVA), National Association for the Visual Arts (NAVA), Stage directors and Choreographers Society (SDC), Association for Latin American Art (ALAA), Visual Artists Association (VAA), Visual Arts Network of South Africa (VANSA), European Association for the Study of Theatre and Performance (EASTAP), International Drama/Theatre and Education Association (IDEA) ir kitų asociacijų narys.

18
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.