Visos dienos

„Vaizdas nesvarbu…“

Vilniuje, tarpdisciplininio menininko Tomo Lagūnavičiaus galerijoje – muziejuje atidaroma nauja paroda „Vaizdas nesvarbu…“, parodos autorius tarpdisciplininio meno atstovas TOMAS LAGŪNAVIČIUS
Parodos atidarymas vyks: 2024 m. spalio 25d. 18 val.
Mielai laukiame visų Tomo Lagūnavičiaus galerijoje – muziejuje Visų Šventųjų g. 5-2, Vilnius
Menininkas Tomas Lagūnavičius dalinasi mintimis apie atidaromą parodą „Vaizdas nesvarbu…“:
„Dirbtinis intelektas sukuria vaizdų perprodukciją, perteklinę pasiūlą meno rinkoje, kur vaizdas, meninė estetika tampa nebesvarbūs, svarbiausiu objektu tampa kūrinio kaina. Todėl POSTPOST CINIŠKAS menas veržiasi į pirmąsias pozicijas. Tai menas, kuris ne tik dekonstruoja tai, kokią įtaką meno pasauliui padarė postmodernizmas, bet ir atskleidžia pagrindines šiuolaikinio meno savybes. Pirma savybė – VAIZDO NESVARBUMAS. Čia net nekalbame apie meno kūrinį ar jis gražus ar negražus, svarbiausia KIEK TAS MENAS KAINUOJA? ARBA KIEK JISAI PRITRAUKIA PROJEKTINIŲ LĖŠŲ? Postpost ciniškas menas tai iškelia į išorę ir jo pagrindiniu meno objektu tampa ne turinys, o paveikslo matmenys, iš kokios medžiagos tai padaryta, autorinės teisės ir kt… Meno kūrinio kaina visiškai neturi jokio ryšio su tuo koks tas paveikslas yra. Viskas priklauso nuo aplinkybių, nuo vietos kur tas meno objektas yra demonstruojamas, nuo kuratoriaus, kuris kuruoja parodą ir kitų veiksnių.
Apie autorių:
Tomas Lagūnavičius dirba Kaune, Lietuvoje. Jis yra daugiadisciplininis, mišrių medijų menininkas, o jo kūryba visada buvo jo pasaulio vizijos išraiška. Menininko kūryba apima vizualiuosius ir scenos menus. Tomas Lagūnavičius yra surengęs daugiau nei 37 personalines parodas, pastatęs daugiau nei 50 performansų, dalyvavęs 56 tarptautinėse parodose ir bienalėse, tokiose kaip 13-oji Florencijos bienalė (Florencija, Italija, 2021 m.), Žemės meno paroda „Balansas” (Vilnius, Lietuva, 2021 m.). Tomo menas pripažintas visame pasaulyje. Jo darbai buvo įtraukti į 15-ąją metinę meno parodą „Abstracts” (JAV), kurioje jis laimėjo penktąją vietą, ir į virtualią parodą Briuselyje (Belgija), kurią organizavo V-Art sąjunga. Tomas Lagūnavičius taip pat yra tapęs kelių konkursų nugalėtoju. Jo darbai laimėjo pirmąją ir penktąją vietas „The Spring Countdown Show" galerijoje „Gallery Ring” (Torontas, Kanada). Jis taip pat laimėjo antrąją vietą kasmetiniame „Fusion Art” organizuojamame konkurse „Animal Kingdom” (Santa Fė, Naujoji Meksika), trečiąją vietą virtualioje parodoje „Light of Love” (Pekinas, Kinija) ir platininį apdovanojimą „J Mane Gallery” organizuojamoje parodoje „Abstracts” (Naujasis Džersis, JAV). Tomas Lagūnavičius su „Dead Soldier's Dance” pasirodė Briuselyje (Belgija) „Crude Saturdays” festivalyje ir Venecijoje (Italija) „Contemporary Venice” festivalyje. Paskutinė jo personalinė paroda buvo surengta Berlyne (Vokietija).
Dailininkas nuolat eksponuoja savo paveikslus įvairiose galerijose įvairiose šalyse: „Boomer” galerijoje (Londonas, Anglija), „Artly Mix" galerijoje (San Paulas, Brazilija), „Artio” galerijoje (Torontas, Kanada), „Collect Art” (CoA) galerijoje (Tbilisis, Sakartvelas, Sakartvelas) ir kt.
Tarpdisciplininio meno kūrėjas Tomas Lagūnavičius yra Association for Visual Arts (AVA), International Network for Contemporary Performing Arts (IETM), Association of Performing Arts Professionals (APAP), International Association of Visual Artists (IAVA), National Association for the Visual Arts (NAVA), Stage directors and Choreographers Society (SDC), Association for Latin American Art (ALAA), Visual Artists Association (VAA), Visual Arts Network of South Africa (VANSA), European Association for the Study of Theatre and Performance (EASTAP), International Drama/Theatre and Education Association (IDEA) ir kitų asociacijų narys.

18
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.