Visos dienos

ConTempo Festival 2024 | RUSIŠKA RULETĖ Šokio teatras „Airos“ (Lietuva)

Rusiška ruletė – tai atitikmuo karo beprasmybei, absurdiškumui, DNR, užkoduotas šių dienų karo agresorių istorijose ir veikimo principuose. Tai dviejų kertinių gyvenimo elementų – gyvybės ir mirties simbolių priešprieša, išsitęsęs laikinumas, politinė ir socialinė intervencija, aštrus žvilgsnis į karo akivaizdoje nenumaldomai kylančius gyvybės vertės, jos trapumo, žmogaus brutalumo ir žudymo beprasmybės klausimus.

Rusiška ruletė – ekstremalus, pavojingas azartinis žaidimas. Jo metu žaidėjai revolveriu, kurio cilindre naudojamas tik vienas patronas, nusitaiko sau į smilkinį ir spaudžia nuleistuką. Rusiška ruletė – tai atitikmuo karo beprasmybei, absurdiškumui, DNR, užkoduotas šių dienų karo agresorių istorijose ir veikimo principuose. Tai dviejų kertinių gyvenimo elementų – gyvybės ir mirties simbolių priešprieša, išsitęsęs laikinumas, politinė ir socialinė intervencija, aštrus žvilgsnis į karo akivaizdoje nenumaldomai kylančius gyvybės vertės, jos trapumo, žmogaus brutalumo ir žudymo beprasmybės klausimus.

„Būgnas sukasi, sustoja. Vamzdžio kiaurymė žiūri į mane. Neaprėpiamas gylis. belieka pasinerti. Mirties tikimybė: 16,6% 20% 25% 33,3% 50%100%.“ 08 10 11:00 – 17:00S. Daukanto tiltas, Kaunas Renginys NEMOKAMASTrukmė: 6 val. Apie kūrėjus:
Aira Naginevičiūtė yra viena iš šiuolaikinio šokio pradininkių nepriklausomoje Lietuvoje. Ne vienerius metus šokusi įvairiose scenose, Aira savo kūrybinį kelią pratęsė kurdama šokio spektaklius, tarpdisciplininius projektus, choreografiją operoms. 2013 m. choreografė įkūrė teatrą „Airos“. Jos biografijoje daugiau kaip 40 darbų, ne vienas parodytas prestižinėse Lietuvos ir užsienio scenose bei atidarė prestižinius festivalius Azijoje, Europoje ir Afrikoje. A. Naginevičiūtė – pirmoji Lietuvos šiuolaikinio šokio kūrėja, apdovanota aukščiausiu teatro apdovanojimu – Auksiniu scenos kryžiumi už spektaklio „Processus“ (2003) pastatymą. 2020 m. menininkei paskirta Vyriausybės kultūros ir meno premija, o už radikalius kūrybinius sprendimus, vertinamus transformuojančius kultūrinius įspaudus 2024 m. vasario 16 d. choreografei, šiuolaikinio šokio pradininkei, profesorei, teatro įkūrėjai Airai Naginevičiūtei buvo įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius.

Erika Vizbaraitė šokio kelią pradėjo nuo 10metų, baigė M. K. Čiurlionio menų mokyklą, baleto artisto specialybę. Vėliau išvyko studijuoti į Londoną „Rambert“ šokio koledžą. Grįžusi į Lietuvą tęsė bakalauro bei magistro studijas LMTA, vaidybos ir šiuolaikinio šokio specialybėje.

Įvairių kultūros, meno projektų atlikėja bei kūrėja. Yra sukūrusi šiuolaikinio šokio spektaklių, šokio filmų, choreografiją teatro pastatymas, kinui, miuziklams, operoms, įvairiems kultūros ir meno projektams.

2020 m. Lietuvos Šiuolaikinio šokio asociacijos buvo išrinkta geriausia metų choreografe, o 2021 m. apdovanota Auksinių scenos kryžiumi už choreografiją tiriamajam šokio spektakliui “Apnea“.

Arūnas Adomaitis – scenografas, kuriantis scenografiją ir instaliacijas šokio spektakliams, renginiams, objektus drabužių dizainui, ilgametis choreografės Airos Naginevičiūtės scenovaizdžio sprendimų bendrakūrėjas. Nuo 1998m A. Adomaičio kuriama scenografija pasižymi unikaliais, transformuojančiais ir nusistovėjusias taisykles laužančiais sprendimais.Pasitelkdamas įvairias konstrukcijas, objektus, aplinką, kuria netikėtas scenografines skulptūras. Per 25 kūrybinius metus yra sukūręs scenografiją daugiau nei 15 spektaklių. Scenografo darbai kuria judančių paveiklų įspūdį spektaklyje „Stiklo sodai“, preciziškai transformuoja erdves, atskleisdamas kūrinio syvus „Melancholijos bokštai“ bei „Fata Morgana II“ pastatymuose, žiūrovus į simbolines kapsules talpina projekte kūnams „Alkis“, o šokėjus į neaprėpiamą aukštį iškelia šokio instaliacijoje „Nėščia tyla“. Svarbi informacija:
- Prieinama žmonėms su judėjimo negalia, kurtiesiems.

Šis pasirodymas – tai tarptautinio scenos menų festivalio „ConTempo“ dalis. Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybės. Festivalio programa: www.contempofestival.lt

* Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.

06
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.