Visos dienos

Kaunas Blues nemokama dieninė programa Kauno stoties rajone

SVEIKI ATVYKĘ Į JUKE JOINT!

Spalio 12 d., 13:00 - 16:00 val. koncertai Kauno stoties rajono legendinėse vietose 5 minučių atstumu


PROGRAMA
(Visi koncertai nemokami)


13:00 - 14:00 val. Koncertas autobusų stotyje. Koncertuoja folkloro ansamblis „Vydraga“

Linkmai patrypčiot kvies autentišką lietuvių ir kitų šalių liaudies muziką atliekantis ansamblis „Vydraga“. Ansamblis ne iš kelmo spirtas – susikūręs dar 1988 m., po šiai dienai pristato lietuvių folklorą pasauliui, yra koncertavęs įvairiuose festivaliuose, tarptautinėse parodose, taip pat NATO būstinėje Briuselyje.


13:00 - 16:00 val.

Fortunati Band - Stoties Baras, M. K. Čiurlionio g. 18

Įvairių tautų folklorinį varį plėšianti grupė, pakelianti ne tik ūpą, bet ir bokalą! Kolektyvas žada atnešti įdomią, neregėtą, muzikos skonių paletę, kuri privers net labiausiai užkietėjusį pilieti pradėti trypti kojomis.
Stoties Baras įsikūręs 1866 metų statybos pastate, prie Smetonos jame gyveno susisiekimo ministras, tarybiniais laikais buvo apgyvendintos geležinkeliečių šeimos. Nuo 1980 m. galo veikė baras „Šveikas“, o dabar tiesiog baras, kuriame paduoda ir gerų kepsnių.

Rokas Kašėta ir Voldemaras - kavinė „Pas Virginiją“, Girstupio g. 7

Dzūkodelikos epitetu savo kūrybą krikštijantis Rokas Kašėta, kuris pats sako esąs „muzikantas nog Krokšlio kaimo, kurio kūrybon jo prigimcinė šnekta suspina su bliuzu, bosanova, kitais žanrais“.Roką pakeis akordeonistas Voldemaras, kuris sako, kad jo visas gyvenimas yra muzika. Voldemaras jau daug metų groja Pilies gatvėje ir, jeigu jo ten nebūna, kažko išties trūksta. 

"Pas Virginiją" - jau 30 metų veikianti stoties legendinė vieta su geriausia silke ir šviežiausiu nealkoholiniu Kauno alumi.  


Midnight Special ir Vytas su Arūnu - Čeburekinė, Vytauto pr. 12

Hillbily ir bluegrass muziką meistriškai atliekantys „Midnight Special“, nunešiantys į Apalačų kalnus ir neaprėpiamus tolius.
Čeburekinėje išgirsime ir tikrą liaudies smuikininką Vytą duete su bičiuliu Arūnu (armonika). Nedaug likę tokių, kurie groja visiškai improvizuodami Lietuvos kaimo "bliuzą" ir gali 3 valandas atgroti kaip nieko.

Legendinė čeburekinė veikia jau 30 metų. Ko gero geriausi čeburėkai Lietuvoje!


Algis Fediajevas ir Rustamas Ibadulaevas - kavinė „Viržuona“, Vytauto pr. 12

Akustine psichodelika savo muziką vadinantis akustinės gitaros šamanas Algis Fediajevas. Kadaise nuo bliuzo ir amerikietiško folk įtakų atsispyręs kūrėjas savo originaliu skambesiu kvies klausytoją į vidinę kelionę.
Rustamas Ibadulajevas – gatvės muzikantas ir multiinstrumentalistas, mokęsis fortepijono, o vėliau ir rytų etninių instrumentų. Savo improvizacijas Rustamas apipina Turkijos, Irano ir Armėnijos garsais.
Viržuona - stoties inteligentų vieta. Puiki kava, gardūs pyragėliai ir legendinė šaltiena.


JHB Agnė Trio ir Belkin & Jutas Duo - Šašlykinė „Žaliukė“, Kaunakiemio g. 30

„JHB Agnė Trio“ pakvies akustinio bliuzo valandai, kurioje susilies gospel, country ir piedmont blues skambesiai, o svaiginantis vokalas, gitara ir armonikėlė nuneš klausytoją į Jungtines valstijas prieš 100 metų.
Virgilijaus Juto ir Aleksandro Belkino duetas - bene geriausiai žinomų Lietuvos bliuzmenų duetas, susikūręs dar 1995-aisiais metais ir kur tik negrojęs


PAGRINDINIS DIENOS PROGRAMOS KONCERTAS

16:00 - 17:00 val. Audrius ir Bliuzoholikai – Volfas Engelman Galerija, Kaunakiemio g. 2

Lietuviškas, savo kūrybos, melodingas, lengvai įsimenamas rokas ir be abejo, bliuzas, meistriškai apgrojamas gitariniais solo.

17:00 - 18:00 val. Dienos programos žvaigždė Ian Siegal - Volfas Engelman Galerija, Kaunakiemio g. 2

Koks bliuzo festivalis be bliuzo fundamento – vieno žmogaus gitara ir balsu atliekamo akustinio bliuzo? Siegal atitinka į kompromisus nesileidžiančio, užgrūdinto ir kieto bliuzmeno archetipą, o jo muzika iškart padvelkia autentiškumu, jėga ir netgi savotišku šiurkštumu. Bliuzinės natos slide gitara, tvirti ritmai ir sodrus, stiprus, netgi grubokas ir geriausia to žodžio prasme purvinas vokalas – pirmiausia tai patraukia klausytojo dėmesį.Ian Siegal palengva pavyko patekti į bliuzo panteoną ir šiuo metų jis yra vienas labiausiai vertinamų britų bliuzmenų. Classic Rock, Mojo ir kiti esminiai muzikiniai žurnalai jį įvardija ne tik kaip bene ryškiausią šiuolaikinio bliuzo dainų kūrėją ir atlikėją Jungtinėje Karalystėje, bet ir kaip vieną didžiausių savo stilistikos talentų šioje šalyje nuo pat 7 dešimtmečio.

https://youtu.be/Hv4TJV8Mtms


Daugiau informacijos: www.gmgyvai.lt
Festivalį finansuoja Kauno miesto savivaldybė

06
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.