Visos dienos

Muzika Medininkų Pilyje | Eglės Vakarinaitės Septetas Jazz'strada

Eglės Vakarinaitės Septetas Jazz'strada

Populiarią estradinę muziką esame girdėję daugelis iš mūsų. Dabar atėjo metas išgirsti „Jazz‘stradą“ – programą, kurioje puikių Lietuvos džiazo muzikantų komanda pakvies žinomas estrados dainas išgirsti visiškai naujai. Projekto sumanytojų – dainininkės Eglės Vakarinaitės ir saksofonininko, programos aranžuotojo Karolio Šarkaus – pažintis ir muzikinė draugystė gimė prieš dvejus metus. Iš jos išsivystė šįmet festivalyje „Kaunas Jazz“ pirmą kartą atlikta programa, kuriai savo talentą ir jėgas suvienijo net septyni muzikantai.

Septeto lyderė Eglė Vakarinaitė – profesionali džiazo vokalistė ir vokalo pedagogė, studijavusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Groningeno princo Clauso konservatorijoje (Nyderlandai). Gilaus ir įsimenančio balso savininkė yra koncertavusi Latvijoje, Ispanijoje Portugalijoje, su Lietuvos džiazo legenda Petru Vyšniausku surengusi pasirodymus „Expo“ parodoje Saragosoje, festivalyje „Kaunas Jazz“ ir kituose renginiuose. Dainininkės balsas skamba ir kino filmuose bei popmuzikos kūriniuose – ji yra įrašiusi dainų su grupėmis „G & G Sindikatas” (vienas populiariausių šių reperių kūrinių “1’as kraujas”), elektroninės muzikos žvaigždėmis „Happyendless“, „Sinstation“ ir kitais atlikėjais. Ji taip pat dalyvavo muzikiniame TV projekte „Dainuoju Lietuvą“, praėjusiais metais surengė sėkmingų koncertų seriją su kameriniu ansambliu „Musica humana“ bei styginių kvartetu „Archi Quartett“, Lietuvos džiazo festivaliuose ir klubuose koncertuoja su savo suburta grupe „Jazz Between The Sheets“.

______________________

Eglės Vakarinaitės Septetas Jazz'strada

Eglė Vakarinaitė - vokalas; Karolis Šarkus - altinis saksofonas; Liutauras Janušaitis - tenorinis saksofonas; Mindaugas Vadoklis - trimitas; Andrius Savčenko - klavišiniai; Artūras Duckis – bosinė gitara; Tuomas J. Räsänenas - būgnai 

_____________________

Tarptautinis vasaros festivalis „Muzika Medininkų pilyje“


Istorinėje Medininkų pilyje, vienoje didžiausių rytų ir vidurio Europoje, pirmą kartą bus rengiamas vasaros muzikos festivalis „Muzika Medininkų pilyje“. Festivalis prasidės liepos 6 d., Lietuvos Valstybės Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną ir klausytojus kvies į gamtos apsuptyje, po atviru dangumi vyksiančius koncertus iki pat rugpjūčio mėnesio galo. Gynybine mūro siena apsuptoje didingoje pilyje, kuri statyta dar XIV a., suskambės džiazas, senoji estrada ir braziliški ritmai, o festivalio uždaryme – bardų legendos.

05
Liepa
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Liepa
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.