Visos dienos

SERENADOS: Darius Mažintas, Romualdas Lukošius ir Rimantas Jurkonis NESSUN DORMA... NIEKAS NEMIEGA... Nakties koncertų-maratonų festivalis

MUZIKA LAISVEI
Darius Mažintas (fortepijonas).
Programoje F. Chopino ir M. K. Čiurlionio kūriniai
MUZIKINĖS IŠDAIGOS
Pianistų duetas Romualdas Lukošius ir Rimantas Jurkonis

Programoje muzikinės fantazijos „Alla Rossini“, „Rondo“, „Barkarolė“, „Nuo Griego iki Tico-Tico“

Dariaus Mažinto skambinimas fortepijonu siejamas su ekspresyvumu, emocionalumu ir subtilumu. Pianistas pasižymi unikalia interpretacija, netikėtais niuansais ir savitais muzikiniais įvaizdžiais. D. Mažintas yra pelnęs įvertinimų tarptautiniuose konkursuose, kviečiamas muzikuoti festivaliuose, koncertuoja su įvairiais orkestrais ir pripažintais Lietuvos bei užsienio atlikėjais. Taip pat jis yra edukacinių muzikos projektų autorius, labdaringų koncertų organizatorius ir kultūrinių institucijų steigėjas. 2023 m. Darius Mažintas atliko rečitalį NATO viršūnių susitikimo metu.

Šį kartą Darius Mažintas skambins F. Chopino ir M. K. Čiurlionio kūrinius. Abu genialius kompozitorius sieja dvasinės laisvės pajauta, kūrybinis atsidavimas ir meilė savo tėvynei. Šios vertybės svarbios pianistui, jos formuoja muzikalumo savastį, inspiruoja atlikimo formos paieškoms.

Garsieji F. Chopino noktiurnai skambinami D. Mažinto emocionaliai sodrūs, kupini poteksčių, kurias neabejotinai pastebės koncerto publika. Pianistas F. Chopino noktiurnus atliko karo niokojamoje Ukrainoje, pastarieji tarsi įžodino laisvės ir vilties troškimą. M. K. Čiurlionio kūryba taip pat pasirinkta neatsitiktinai. Koncerto metu išgirsime kompozicijas, kurios nebūtų gimusios be kūrybinės laisvės ir meilės Lietuvai. Kaip teigia D. Mažintas: „M. K. Čiurlionis yra gilus kūrėjas, kuris matė spalvas ir įvykius, kurių daugelis nematė. Atliekant jo muziką man svarbu pastebėti tas spalvas ir perteikti jas klausytojui taip kaip jas jaučiu aš“.

Pianistų duetas Romualdas Lukošius ir Rimantas Jurkonis pristatys virtuozišką, šmaikščią programą „Muzikinės išdaigos“. Tai – muzikinis pastišas, kurio ingredientai yra amžinos klasikos, džiazo, miuziklų kūriniai, žinoma, skambant dviem fortepijonams.

Jau daugiau nei 40 metų kartu grojantys, jie išpopuliarino klasikos kūrinių aranžuotes, o koncertuose pristatomi kaip beprotiškiausias ir šmaikščiausiais pianistų duetas. Jų veržliose fantazijose susitinka kompozitoriai, gyvenę skirtingais laikotarpiais, skirtinguose pasaulio kraštuose, susipina skirtingi stiliai, žanrai, muzikiniai pokštai ir lyriniai atokvėpiai. Kiekvienas jų pasirodymas – tai muzikinės pirotechnikos fiesta: marga, žėrinti, žaižaruojanti karštais blyksniais.

05
Liepa
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Liepa
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.