Visos dienos

B. CHILCOTT MAŽOSIOS DŽIAZO MIŠIOS

Gegužės 19 d., sekmadienis, 13.00 val.

Panevėžio Kristaus Karaliaus katedra

FESTIVALIS VISAI ŠEIMAI

UŽ MUZIKĄ IR VAIKYSTĘ

 CHILCOTT MAŽOSIOS DŽIAZO MIŠIOS

Panevėžio muzikinio teatro choras

Dirigentas Giedrius Pavilionis

Gegužės 19 d. 13 val. Panevėžio muzikinis teatras kviečia į festivalio visai šeimai „Už muziką ir vaikystę“ koncertą, kuriame skambės B. Chilcott „Mažosios džiazo mišios“.

Tai – vienas žymiausių ir populiariausių kompozitoriaus B. Chilcott kūrinių, pasižymintis išskirtiniu gyvybingumu ir energija, svinguojančiais ritmais ir džiazo muzikos sąskambiais.

Šį ir kitus sakralinės muzikos kūrinius panevėžiečiams ir miesto svečiams dovanos Panevėžio muzikinio teatro choras (vadovas Giedrius Pavilionis), kuris yra reikšmingas teatre statomų muzikinių spektaklių dalyvis. Per teatro gyvavimo laikotarpį, vadovaujamas chormeisterio A. Viesulo, kolektyvas dalyvavo beveik dvidešimtyje teatro pastatymų, taip pat rengia lietuvių kompozitorių, sakralinės muzikos, lietuvių liaudies dainų programas, jas pristato per valstybines šventes ir ceremonijas. Choro dainininkai teatro spektakliuose ne tik atlieka vokalines partijas, bet ir kuria antraplanius vaidmenis.

Choras rengia nuolat bendras koncertines programas kartu su Panevėžio muzikinio teatro kolektyvais – orkestrais, kvartetu, taip pat dalyvavo koncertuose kartu su Šiaulių valstybiniu kameriniu choru „Polifonija“, valstybiniu choru „Vilnius“, Lietuvos kariuomenės orkestru, diriguojant D. Pavilioniui, E. Pehk, M. Bražui ir kitiems.

Nuo 2024 m. Panevėžio muzikinio teatro chorui vadovauja Giedrius Pavilionis.

Pavilionis – perspektyvus Lietuvos chorvedys, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventas. 2007 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijęs choro dirigento magistro laipsnį, G. Pavilionis aktyviai diriguoja nuo 2005 m., yra tapęs Tarptautinio dirigentų konkurso Lenkijoje laureatu. Parengė ir atliko nemažai lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrinių programų, dalyvavo rengiant edukacinius projektus: L. Vilkončiaus muzikinę pasaką vaikams „Dievo vabalo kelionė“, „Kalėdos su choru „Vilnius“, J. Rutterio „Vaikų mišios“ ir kt. Koncertinės programos „Kūrėjo žvilgsniai į Lietuvą“, „Džiazo mišios“, „Dainuoju Lietuvą“, „Angelų giesmės“ diriguojant G. Pavilioniui kartu su choru „Vilnius“, Lietuvos kameriniu orkestru, Lietuvos kariuomenės orkestru, Kauno bigbendu, įvairiais vaikų chorų kolektyvais skambėjo daugelyje Lietuvos koncertų salių – Kauno filharmonijoje, Nacionalinėje filharmonijoje, Klaipėdos koncertų salėje, Birštono kultūros centre ir kt.

Antrus metus vykstantis festivalis „Už muziką ir vaikystę“ kviečia jaunuosius klausytojus ir jų artimuosius į stebuklingą ir užburiantį klasikinės muzikos pasaulį, kuriame septyniuose festivalio koncertuose jų lauks kartu su scenos profesionalais programas rengiantys bendraamžiai iš viso Aukštaitijos regiono menų ir muzikos mokyklų.

Festivalio partneriai: Panevėžio muzikos mokykla, Panevėžio V. Mikalausko menų gimnazija, Panevėžio Kristaus Karaliaus katedra.

Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Panevėžio miesto savivaldybė.

Festivalio informaciniai partneriai: „RYO“, „Sekundė“, „Panevėžio balsas“, „Panevėžio kraštas“, „Sirena.lt“, „JP.lt“, „Darbas“, Panevėžys NOW“, „Aina.lt“, „paninfo.lt“, „Regionų naujienos“, „GN TV“, „Pulsas“.

17
Gegužė
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Gegužė
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.