Visos dienos

Mėgėjų teatro festivalis „49-oji Kauno rampa“

Balandžio 18–20 dienomis Kauno scenoje pasirodys mėgėjų teatrai.

 Bus ką pamatyti ir vaikams, ir paūgėjusiems.

Visi spektakliai nemokami!

Spektakliai vyks Kauno kultūros centre (Vytauto pr. 79)

Festivalį organizuoja Kauno kultūros centras.

//

Festivalio repertuaras:
 Balandžio 18 d. 11:00 val.GRYBŲ KARAS (spektaklis vaikams)

Radviliškio muzikos mokyklos spektaklis „Grybų karas‘‘. Spektaklyje nėra dekoracijų, todėl veiksmo vietas ir dekoracijos kuria patys aktoriai. Smagi istorija apie mūsų visų baimes, kurios kartais pasirodo iš piršto laužtos. Ateikit ir įsitikinsite patys. Spektaklyje vaidina aštuoni būsimi aktoriai, kuriems talkina teatro mokytoja Rasa Atkočiūnienė.


Balandžio 18 d. 14:00 val.PABĖGIMAS Į AKROPOLĮ (spektaklis paaugliams)

Radviliškio Lizdeikos gimnazistų kuriamas spektaklis ,,Pabėgimas į Akropolį‘‘ su režisiere Rasa Atkočiūniene yra apie veidrodiškai nepatogią, šiurpinančiai tikrą istoriją. Kai kažkur klasės pakrašty, savam pasaulyje gyvena nepastebimi, nepritampantys jaunuoliai. Kiekvienas veikėjas įgauna veidą ir kaip gyvas stoja prieš akis: ,,pletkininkė‘‘, patyčių auka, palaikanti draugų kompanija, mokytoja, kuri 25 metus dirba mokykloje. Spektaklis jaudina tiek jauną, tiek gyvenimiškos patirties turintį žmogų, nes nagrinėjamos istorijos yra šalia mūsų.


Balandžio 18 d. 18:00 val. PREMJERA! SAKYK MAN, KUKUTI, KUR DĖJAI TU SAVO KUKUTĮ?

Kazio Binkio teatro teatralizuota šarada pagal Marcelijaus Martinaičio eiles. Kukučių kaime vyksta keisti dalykai: kukučiai ieško, ko nepametę, randa, ko neieškojo, juokiasi, kai reikia verkti, ir verkia, kai to nereikia. Visi tarsi ieško savęs, bet atradę nesidžiaugia. Švęsdami ir dainuodami stengiasi parodyti, kad viskas gerai, bet tas gėris nepanašus į gėrį. Tai tokie nūdienos vaizdeliai tveriasi scenoje, kuri lyg ir teatras, lyg ir gyvenimas...


Balandžio 19 d. 14:00 val.TEATRO DIRBTUVĖS, skirtos vyresniųjų klasių moksleiviams ir jaunimui.

Į dirbtuves pakvies Utenos kamerinio teatro aktorė Justė Mandrijauskaitė ir režisierius Šarūnas Kunickas, kurie atskleis teatro repeticijų ir spektaklių pastatymo subtilybes.


Balandžio 19 d. 19:00 val.TRIBIRBITA

Miežiškių kultūros centro mėgėjų teatras ir vokalinis ansamblis pristato spektaklį „Tribirbita“.Tuojau prasidės mažo miestelio mokyklos jubiliejaus iškilmės. Jose koncertuoti besirengiančių buvusių mokinių repertuare – dainos, kurioms muziką sukūrė ansamblio vadovė, o žodžius... nežinia, kas. Eilėraščius buvę bendraklasiai perskaitė klasėje rastame sename sąsiuvinyje. Kas sukūrė tuos jausmingus tekstus? Kodėl autorius nenori būti įvardintas? O gal jau ir pats pamiršo kadaise buvęs daug atviresnis, jautresnis žmogus? O jį supantieji – kitokie? Visiems nelengva atsiverti, išsikalbėti ir nemeluojant atsakyti į svarbius klausimus. „Tribirbita“ – spektaklis, gimęs iš pokalbių su artimaisiais, iš mūsų prisiminimų, svajonių, minčių, paslapčių, iš mūsų gyvenimų. Kiekvienas vaidmuo sukurtas būtent jį atliekančiam aktoriui, kiekviena daina – būtent ją dainuojantiems žmonėms. „Tribirbita“ sava mums, bet patyrėme, kad žiūrovai mumyse atpažįsta save.
Nei drama, nei komedija, nei miuziklas. Viskas kartu. Kaip viskas kartu, šalia eina gyvenime. Mūsų gyvenime. Spektaklio kūrėjai kviečia pasikalbėti apie jį.Scenarijaus autorė ir režisierė Jurga Švagždienė, kompozitorė ir muzikos vadovė Lina Kairytė.


Balandžio 20 d. 14:00 val. ŽALDOKYNĖ

Šioje legenda tapusioje komedijoje vaizduojamas aludario Žaldoko sodyboje vykstantis gyvenimas: būsimos sužieduotuvės, veislinio avino skerstuvės, valdininkų atvykimas, muzikavimas, alaus garbinimas... Visos situacijos, į kurias įsivelia žaldokynės veikėjai verčia mėgautis jų naivumu ir smagiai kvatotis! Neapsigaukite – kas alų be saiko geria, tą velnias į glėbį stveria! Spektaklį atveš Jurbarko raj. Skirsnemunės teatras „Pakeleivis” (režisierė Birutė Šneiderienė) Pagal B. Dauguviečio „Žaldokynė“


Balandžio 20 d. 16:00 val.KUR DINGO ELIZABET?

Detektyvo „Kur dingo Elizabet?“ veiksmas rutuliojasi Šveicarijoje. Kalnuose dingo jauna moteris Elizabet. Jos vyras deda viltis į vietinį komisarą. Tačiau, kai ji atsiranda, išaiškėja, kad ji ne jo žmona! Tai kur tikroji Elizabet?! Režisierė Violeta Mičiulienė: „Ši pjesė mano pačios perdaryta, persiūta tarsi drabužis, kokio norėtųsi šiuo laikmečiu. Kodėl pasirinkta būtent ši pjesė, su lengvu detektyvo prieskoniu? Žmonėms visada patiko paslaptis, žmonėms visada patiko juoktis, bet mes tiesiog jau beveik pamiršom tai... Žiūrovui visais laikais patinka netikėtumas, mėgsta pasijusti netikėtai apgautas...“Rokiškio liaudies teatro spektaklis. Režisierė Violeta Mičiulienė.


Balandžio 20 d. 18:00 val.PORA... ATVIRA PORA

Utenos Kamerinio teatro pavasarinė staigmena! Vieno veiksmo komedija suaugusiems, pagal italų dramaturgo, aktoriaus Dario Fo pjesę.Tai šmaikštus, nuotaikingas spektaklis apie moters išsilaisvinimo kovą, išsilaisvinimą iš visuomenėje vyraujančių stereotipų, iš vyro „valdžios“ šeimoje – apie moters teisę pačiai valdyti savo likimą. Tai laikas teatre pasiilgusiems intelektualaus humoro. Ši vieno veiksmo komedija – atviras pokalbis, sukuriantis betarpišką atmosferą tarp aktorių ir žiūrovų, besišaipantis iš egzistuojančių stereotipų ir porų, kurios puikiai žino – atvira sutuoktinių pora turi “mažą nepatogumą”: ji turi būti atvira tik iš vyro pusės…

Režisierius – Šarūnas Kunickas.
Choreografija – Donatos Šeduikienės

Vaidmenis kuria:
Inga Motiejūnienė
Alvydas Danauskas

Dario Fo – italų aktorius, dramaturgas, komikas, dainininkas, kino režisierius, scenografas. 1997 metais apdovanotas Nobelio literatūros premija, vienas plačiausiai pasaulio teatrų statomų autorių šiuolaikinės dramaturgijos teatre. Šią pjesę jis sukūrė kartu su žmona Franka Rame.

27
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.