Visos dienos

Džiazas ir gatvės fotografija | ARČIAU MUZIKOS

Laura Budreckytė – balsas
Vytis Nivinskas – kontrabosas
Remis Šcerbauskas - fotografija

Kas yra bendro tarp džiazo ir gatvės fotografijos?
Atsakymai mūsų laukia ARČIAU MUZIKOS muzikos vakare su menininkais – Remiu Ščerbausku, Laura Budreckyte ir Vyčiu Nivinsku – bendradarbiavusiais naujo CinAmono duo albumo leidyboje.

Klausysimės albumo įrašų ir gyvai atliekamų kūrinių, vyks gatvės fotografijos knygos pristatymas, bus diskutuojama apie kūrybinio bendradarbiavimo procesą.
Svečiai kviečiami pabendrauti su menininkais kamerinėje aplinkoje, norintys galės įsigyti naujausią vinilinę plokštelę ir knygą su autorių parašais.

"CinAmono yra teatrinės atmosferos, šiek tiek magiško ceremonialo, įtraukiantis, labai įdomus ir profesionalus kolektyvas, kurio kūrybinę šerdį sudaro Lauros Budreckytės ir Vyčio Nivinsko šeimyninis tandemas. Dažnai jų bendros kūrybos ašimi tampa gera poezija, reikalaujanti išskirtinio garsyno ir sugestijos. Ryškūs būviai, ypatingos melodijos ir plačios, prireikus lengvai prasiplečiančios erdvės improvizacijai. Kadangi tai yra tikras solistų ansamblis, temų plėtojimas išauga į labai vešlias, turtingas monologų ir pokalbių serijas, papildomas padrąsinimo ir nuostabos emocijų ženklų iš publikos."
Laima Slepkovaitė
Plačiau apie CinAmono https://www.cinamono.lt/

Remis Šcerbauskas – fotografas, kuriantis portretus bei fotografuojantis gatvės fotografijos žanre. Fotografo akis nuolat ieško savito požiūrio į gyvenimiškų situacijų įamžinimą. Jo meninis stilius formavosi daug dėmesio skiriant nespalvotiems studijiniams portretams kurti. Po šešerių metų darbo studijoje, jis kūrybiškai perėjo prie gatvės fotografijos žanro, ieškodamas unikalaus, dabartinės miesto aplinkos, vaizdo. Daugiau nei šimtas R. Ščerbausko fotografijų publikuotos internetinėse galerijose ir gatvės fotografijos knygose. Jo darbai yra pripažinti ir apdovanoti tarptautiniuose fotografijos konkursuose. Šiuo metu Remis Ščerbauskas aktyviai eksponuoja savo darbus viešosiose erdvėse, galerijose bei internetiniuose kataloguose. 2021 m. išleido savo pirmąją fotografijos knygą „Teritorija Kaunas/gatvės fotografija”.

ARČIAU MUZIKOS – tai susitikimų su gerai pažįstama arba dar visai nežinoma muzika „pažintiniai-degustaciniai“ vakarai, kuriuos veda įdomūs palydovai – muzikologai, muzikantai, melomanai – tam tikro žanro, kompozitoriaus, instrumento, atlikėjo ar muzikinės kultūros gerbėjai. Jie papasakoja apie šios muzikos ypatumus, atsiradimo aplinkybes, atrenka charakteringus įrašus klausymui, kartais ir patys atlieka kūrinius arba pasitelkia kitus muzikantus.
Muzikos magijos klube vyksta renginiai, skirti pasimėgauti įvairia muzika kaip atliekama gyvai, taip ir atkuriama iš įrašų

26
Liepa
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Liepa
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.