Visos dienos

Soirée 03 | Irina Lankova. „Akimirka, nušviečianti amžinybę“

Muzikos salonas „32 kėdės" atkuria istorinių salonų kultūros fenomeną. Muzika, bendravimas ir skonis – trys salono elementai. Kiekviename salone – naujos temos ir idėjos. Čia užsukę patiria tai, ką galėtume vadinti šio, skubos kupino laikmečio priešprieša – sustojimą ir grįžimą prie pačių tikriausių jausmų.

//

Pianistė Irina Lankova pirmą kartą vieši Lietuvoje ir pristato solinę programą „Akimirka, nušviečianti amžinybę". Praėjusio sezono ryškiausi pasirodymai – rečitaliai Carnegie Hall Niujorke, Salle Cortot ir Salle Gaveau Paryžiuje.

„Aš esu akimirka, nušviečianti amžinybę.." - ši garsi kompozitoriaus A. Skriabino frazė nusako muzikos esmę ir menininko vaidmenį. Būseną, kurią pianistas patiria dalindamasis muzika su publika. Lyrizmo ir virtuoziškumo balansas, gerai žinomi ir rečiau grojami F. Šopeno, A. Skriabino ir S. Rachmaninovo kūriniai – visa tai unikalioje ir asmeniškoje Irinos Lankovos programoje. Tai programa, atskleidžianti subtilų, gilų ir jausmingą šių kūrėjų pasaulį.

Programos idėja išsiskiria trijų kompozitorių kūrinių susiejimu į visumą. Kūriniai skamba nenutrūkstamai, sudarant keturias grupes po 15–20 minučių, kurias sieja keletas pianistės komentarų ir užuominų: „Kartu su giliomis ir emocingomis interpretacijomis ji trumpai pristato muziką... ji kuria kažką neįprasto, kur kiekvienas klausytojas jaučiasi laukiamas", – žurnalas „International Piano Magazine".

//

Soirée: duris atveriame 19 val. Kviečiame pasižvalgyti ir atrasti salono erdvę, susitikti su seniai matytais veidais ar užmegzti naujas pažintis. Netrukus prasideda muzikinis pasirodymas, lydimas pasakojimų ir istorijų. Pabaigai – pokalbiai ir vyno taurė.

Aprangos kodas: smart casual

Apie atlikėją:

Tarptautinių kritikų apibūdinama kaip pianistė, turinti „prigimtinį poetišką prisilietimą“ („The Independent“) ir „begalinę spalvų paletę“ („La Libre Belgique“). Irina Lankova pastaruosius du dešimtmečius gyvena Europoje, koncertuoja prestižinėse scenose visame pasaulyje, tokiose kaip Carnegie Hall Niujorke, Wigmore Hall Londone, Salle Gaveau Paryžiuje, Concergebouw Amsterdame, Cidades das Artes Rio ir daugelyje kitų. Nuo 2008 metų – Steinway ambasadorė.

Irina Lankova su aukščiausiu pagyrimu baigė Gnesino muzikos koledžą Maskvoje ir Briuselio karališkąją konservatoriją. Mokėsi pas iškilius pianistus, tokius kaip Jevgenijus Moguilevskis (Heinricho Neuhauzo mokinys), Iriną Temčenko, Vladimirą Aškenazį ir kt. Didžiausią reikšmę ji skiria fortepijono garso dainingumui ir frazei, bei yra vertinama už spalvingą interpretacijų paletę ir lyriškumą.

Jos albumai, skirti S. Rachmaninovui, A. Skriabinui, F. Šopenui, Fr. Šubertui ir J. S. Bachui, yra labai vertinami kritikų dėl „didžiulio jautrumo“ (Pianiste), „labai asmeniško pasakojimo“ (La Libre Belgique) ir „visiško nuoširdumo“ (Education musicale).

Website : https://www.irinalankova.com/

INTERNATIONAL PIANO MAGAZINE – Michael Johnson „Ji tęsia gilios išraiškos ir dainingo fortepijono garso tradiciją plačiame repertuare..“

„...ji nukelia publiką į emocijų gelmes“

L’ECHO – Xavier Flament „Irina Lankova privers jus įsimylėti klasikinę muziką“

LA LIBRE BELGIQUE (BEL) - Martine Dumont-Mergeay "Grojimas aiškus, vedimas natūralus, spalvos begalinės!"

PIANIST MAGAZINE – Eric Schoones „Jos interpretacijos išsiskiria „auksiniu tonu“... aistra muzikai ji dalijasi su neabejotinu žavesiu“

26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.