Visos dienos

Iniciatyva „Labas savaitė“

Birželio 1 – 9 dienomis Kauno pedagogų kvalifikacijos centro iniciatyva organizuojama „Labas savaitė“, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti.

Tarptautinė vaikų gynimo diena švenčiama birželio 1-ąją. Ši diena – tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Siekiant, kad mokiniai mokykloje jaustųsi saugūs, laukiami ir laimingi būtina užtikrinti saugią mokymo(si) aplinką. Šios savaitės renginiuose bus kalbama apie vaikų teises į saugią mokymo(si) aplinką (fizinę, psichologinę), socialinį, emocinį intelektą, pozityvius santykius su aplinkiniais, toleranciją. Bus pristatoma sėkminga Norvegijos mokyklų praktika užtikrinant saugią mokymo(si) aplinką mokiniams, vykdomos akcijos, kuriančios pozityvius santykius su aplinkiniais.

Kviečiame dalyvauti „Labas savaitė“ renginiuose, vyksiančiuose birželio 1 – 9 dienomis, įgyvendinti rekomenduojamas veiklas savo mokykloje. Prie iniciatyvos kviečiami prisijungti mokiniai, jų tėvai, pedagogai, mokyklų administracijų atstovai.

 Programa:

Gegužės 22 – 26 d. Mokyklų registracija į „Labas savaitė“ el.paštu: ginta.augustauskaite@kpkc.lt arba tel. 32 42 11.

Birželio 6 d. 14.00 val. Gerosios patirties sklaidos renginys vadovams, mokytojams, spec. pedagogams „Efektyvi patyčių ir smurto prevencijos sistema Norvegijos ugdymo įstaigose“. Lektoriai – stažuotės Norvegijoje dalyviai. Renginio dalyviai – „Labas savaitė“ užsiregistravusių mokyklų vadovai, mokytojai, spec. pedagogai.

Birželio 7 d. 14.00 val.  Nemokama paskaita mokytojams, tėvams „Vaikų teisės į saugią mokymosi aplinką, jų užtikrinimas“. Dalyvauja „Labas savaitė“ užsiregistravusių mokyklų mokytojai, tėvai.

Birželio 1 – 9 d. Akcija „Labas savaitė“, kurios metu visi mokyklos bendruomenės nariai sveikinasi vieni su kitais: mokytojai su mokiniais ir mokytojais, mokiniai su mokiniais ir mokytojais, klasė su klase, mokykla su mokykla ir pan. Šia akcija siekiama suartinti mokyklos bendruomenę, įtvirtinti pozityvius tarpusavio santykius, padovanoti vienas kitam teigiamas emocijas. Nuotraukose ar trumpuose video užfiksuotas akimirkas iš dalyvavimo akcijoje „Labas savaitė“ kviečiame siųsti el.p. ginta.augustauskaite@kpkc.lt. Nuotraukos ir trumpi video bus talpinami Facebook paskyroje „Labas savaitė“. Siųsdami nuotraukas ar video prašome nurodyti mokyklą ir klasę, kurią atstovaujate.

Birželio 1 – 9 dienomis. Pasiūlymų dėžutė mokiniams: rekomenduojama suteikti galimybę mokiniams išreikšti anoniminiu būdu savo nuomonę, siūlymus, pastebėjimus apie mokinių teisių, pozityvių tarpusavio santykių, saugios mokymosi aplinkos tobulinimo galimybes mokykloje. Išanalizavus visus gautus pastebėjimus, siūlymus imtis atitinkamų priemonių.

Birželio 1 – 9 dienomis pagal galimybes, rekomenduojame organizuoti mokiniams komandines veiklas pertraukų metu (stalo, lauko žaidimai ar kitos bendros veiklos). Šių veiklų metu mokiniai turės galimybę artimiau vienas kitą pažinti, pabendrauti, ugdytis toleranciją, pagarbą vienas kitam.

Aktyviausiai į akciją „Labas savaitė“ įsitraukusiai mokyklai bus dovanojama kelionė į Valstybės pažinimo centrą. Aktyviausieji bus vertinami pagal atsiųstų „Labas savaitė“ akimirkų skaičių.

26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.