Visos dienos

ANDRIUS MAMONTOVAS | KITOKS PASAULIS

Andrius Mamontovas – žmogus, kurio pristatinėti Lietuvoje nebereikia niekam. Kompozitorius, aktorius, visuomenininkas ir, svarbiausia, solo atlikėjas bei kultinės Lietuvos grupės „Foje“ lyderis, beveik 4 dešimtmečius džiuginantis savo kūryba, kitų metų pavasarį muzikos gerbėjus pakvies į du išskirtinius, analogų mūsų šalyje neturinčius pasirodymus. Koncertai,  kurie vadinsis „Kitoks pasaulis“, taps vienais brangiausių ir techniškai sudėtingiausių muzikinių renginių Lietuvos istorijoje.

Pirmą kartą istorijoje Kauno „Žalgirio“ arena vienam vakarui virs milžinišku spalvų ir vandens pasauliu, o žymiausius savo kūrinius muzikantas atliks 100 fontanų fone, kurių aukštis sieks daugiau kaip 15 metrų. Scena, kurioje taip pat bus įrengtas net 200 kvadratinių metrų vandens ekranas, iš visų pusių bus apsupta vandens baseinais.

„Šie koncertai, be jokios abejonės, bus patys ambicingiausi ir techniškai sudėtingiausi per visą mano beveik keturis dešimtmečius trunkančią  muzikinę karjerą. Juos planavome ne vienerius metus – tam buvo skirta nemaža dalis mano pandeminio laiko. Žinoma, gaila, kad dėl itin sudėtingų techninių sprendimų būsime priversti sumažinti vietų skaičių, tačiau net neabejoju, kad tai bus renginys (ir reginys), kurio žiūrovai nepamirš ilgai“, – sakė Andrius Mamontovas.

Pasak atlikėjo, koncertų pavadinimas – taip pat neatsitiktinis. „Koronaviruso pandemija pakeitė pasaulį negrįžtamai. Pasikeitėme mes, pasikeitė ir visas mus supantis pasaulis – tapome atsargesni ir atsakingesni. Vis dėlto, nepaisant jokių išorės veiksnių muzika yra tai, kas mus visada jungė ir jungs. Saugodamas save ir kitus, buvau priverstas riboti ir savo koncertinę veiklą, todėl savo gerbėjams noriu atiduoti duoklę su kaupu. Šįkart – jau kitokiame pasaulyje“, – pridūrė atlikėjas.

Koncerto pavadinimas „Kitoks pasaulis“ turi ir dar vieną simbolinę prasmę. Būtent kitais metais legendinis ir kartu vienas populiariausių „Foje“ albumas „Kitoks pasaulis“ minės savo trisdešimtmetį. Taip, beje, vadinasi ir viena žymiausių visų laikų A. Mamontovo sukurtų dainų, kuri taip pat skambės koncerte Kaune. Šie pasirodymai bus ir tam tikras atlikėjo muzikinio kelio apibendrinimas – daugiau kaip dvi valandas truksiančiuose koncertuose muzikanto gerbėjai galės išgirsti populiariausias per daugiau kaip keturiasdešimt metų sukurtas dainas.

Prie šių koncertų įgyvendinimo jau dabar dirba dešimtys Lietuvos ir užsienio šalių apšvietimo, įgarsinimo, video grafikos profesionalų. Pasirodymai, kurių metu arenas papuoš vandens ekranai, fontanai, LED ekranai, lazerinės ir video projekcijos bei dar niekada nematytos vandens instaliacijos įvyks kovo 26 d. – Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Nuo 1983 m. aktyviai muzikuojantis Andrius Mamontovas savo diskografijoje turi 21 solinį albumą. Paskutinis jų –plokštelė „Paleisk“ – pasirodė šių metų rudenį. Dar 10 studijinių albumų A. Mamontovas įrašė drauge su savo grupe „Foje“.

Beje, A. Mamontovui priklauso ir išskirtinis Lietuvos rekordas – grupės „Foje“ atsisveikinimo koncerte 1997-ųjų gegužės 17 d. Vilniaus Vingio parke dalyvavo 60 tūkstančių žmonių. Tai yra iki šiol didžiausias Lietuvos atlikėjo koncerte apsilankiusių žmonių skaičius šalies istorijoje.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.