Visos dienos

POEZIJOS TERAPINĖS MAUDYNĖS

Tai puiki idėja įmonių darbuotojams, draugių ratui ar šeimos susibūrimui! (Gali vykti bet kuriame mieste, Vilniuje vietą galiu pasiūlyti).

Poezijos terapinės maudynės tinka visiems, kurie nori labiau pažinti save,  suprasti savo jausmus ir savo asmenybę. Visai nesvarbu patinka jums poezija ar ne, rašote eiles ar ne. Svarbiausia leisti sau patirti, kai ką naujo!!!

Vienas iš poezijos terapijos tikslų – susitikti žmogui su pačiu savimi, leisti jam atpažinti užslėptus jausmus ir suteikti vilties, šviesos, įkvėpimo...

Poetinis mąstymas yra kiekvieno iš mūsų prigimtyje ir rašyti gali kiekvienas. Poezija kviečia dialogui ir skatina išplėsti žmogaus sąmonės lauką, matant viską, kas vyksta. Kalbėdama metaforomis poezija padeda atrasti žmogaus ryšį su gamta, atpažinti savo jausmus, juos transformuoti ir mažinti skausmą.

SKAITYMAS

Kiekvienas skaitydamas tą patį eilėraštį, jį skaito visiškai kitaip, su kita intonacija ir įdėdamas savo gyvenimišką patirtį ar esamą būseną. Kiekvienas išgyvena jį kitaip...

KLAUSYMAS

Kiekvienam poezijos klausytojui kyla visiškai skirtingos asociacijos, jausmai, kurie gali būti labai prieštaringi. Nors eilėraščiuose žodžių nedaug, bet klausytojų dalinimąsis padeda atsiskleisti kiekvieno vidinio pasaulio grožiui, skatina jį išlaisvėti, padeda abstrakčius dalykus įvardinti, rasti jiems tinkamus žodžius, laisvas interpretavimas suteikia daugiau pasitikėjimo.

RAŠYMAS

Rašyti gali kiekvienas, naudojant tam tikras schemas ar be jų. Svarbiausia būnant čia ir dabar ištransliuoti savo širdies turinį nevertinant, nelyginant, o tiesiog leidžiant vykti natūraliai kūrybiniam procesui. Tai darant, neišvengiamai atrandamas jausmų pasaulis, įsivardijamos būsenos, santykis su aplinka, o kartais aptinkamos ir mažai pažintos asmeninės savybės.

Poezijos terapija gali būti viena iš dvasinio vystymosi, mokymosi gyventi ir būti metodas.

Poetikos terapijos nauda:

Asmens išsilaisvinimas iš vidinio užsisklendimo. Identifikavimas nematomų dalykų padarant juos matomais (jausmai, emocijos, būsenos, santykis su savimi ir kitais) Savo patirties analizė, atradimas naujų resursų. Skaitymo, kalbėjimo, rašymo raiškos ir komunikacijos lavinimas. Pasitikėjimo savimi ugdymas, įkvėpimas ir savimotyvacija. Sąmonės išplėtimas, kūrybiškumo lavinimas.

 

Rezervuojamas laikas nuo 5 asmenų. Turėti su savimi užrašus, mėgstamus kelis eilėraščius (kitų poetų ar savo).

VEDA: Kristina Dorofėjė
Lektorė, asmeninio efektyvumo trenerė, motyvatorė, įkvėpėja. Vedanti įvairius mokymus, seminarus, stovyklas saviugdos ir sąmoningumo temomis.

Taip pat rekomenduojame
18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.