Visos dienos

Tarptautinė tapybos paroda „100 plenero dienų“

„Kultūros fabrikas“ (KUFA) nuo lapkričio 15 d., ketvirtadienio, atveria visas savo erdves tapybai – čia eksponuojama įtrauki ir veržlumu intriguojanti tarptautinė tapybos paroda „100 plenero dienų“. Kiekvienas parodos lankytojas turės galimybę ne tik balsuoti už patikusius autorius ir dalyvauti ekspozicijos kūrimo procese, bet ir piešti parašus (tagus) ant specialiai tam pakabintos tuščios drobės ir tokiu būdu tapti parodos bendraautoriumi. Visų lankytojų nuomonė – svarbi. Dalyvavimas būtinas!

Tapybos alchemija dažnai įvyksta pleneruose. Kas yra pleneras? Tai trumpalaikis menininkų sambūris, tai – savo galimybių įvertinimas kuriant iš natūros, diskusijos, ginčai, naujų technikų išbandymai ir, žinoma, improvizacija. Plenerinė tapyba žavi greitais sprendimais, neužbaigtumu, ekspresija, netradicinių raiškų paieškomis ir mums apie autorius papasakoja daugiau, nei įprasti jų studijiniai darbai. Pleneruose menininkai turi galimybę „nusiimti kaukę“, tad nenustebkite radę jums žinomą pavardę, tačiau „neatpažintą“ kūrinį.

„100 plenero dienų“ kolekcija sudaryta iš 25 metus rinktų Tarptautinio A. Samuolio tapytojų plenero  dalyvių kūrinių. 63 drobių autoriai yra pripažinti meno pasaulio profesionalai: tiek nacionalinių bei respublikinių premijų laureatai, tiek tuomet dar buvę jaunaisiais, o dabar jau – garsūs menininkai. Siūlome kūrybiškai paklaidžioti KUFA erdvėse, iš pasyvaus žiūrovo tapti aktyviu dalyviu ir keisti pradinę ekspoziciją. Žiūrovas kviečiamas laisvai improvizuoti, komentuoti ir parengti organizatoriams parodos formavimo rekomendacijas – balsuoti anketose už jam patikusius meno kūrinius, grupuoti juos pagal temą, žanrą, turinį. Ekspozicija bus keičiama atsižvelgus į daugumos lankytojų nuomonę ir rekomendacijas vieną kartą per dvi savaites.

Parodoje pristatomi: Ričardo Miluko, Arūnės Tornau, Ausmos Bankauskaitės, Martino Jankaus, Dianos Rudokienės, Genovaitės Skrabulienės, Gintauto Vaičio, Rūtos Katiliūtės, Editos Stankevičiūtės, Gintarės Uogintaitės, Eugenijaus Varkulevičiaus, Ramūno Čeponio, Aistės Juškevičiūtės, Sauliaus Mažylio, Sigitos Maslauskaitės, Patricijos Jurkšaitytės, Alvydo Bulakos, Aušros Andziulytės, Jovitos Aukštikalnytės-Varkulevičienės, Arvydo Brazdžiūno-Dusės, Laimos Drazdauskaitės, Skaidrės Butnoriūtės, Sofijos Rickevičiūtės, Jolantos Kyzikaitės, Gabrielės Šermukšnytės, Agnės Liškauskienės, Sauliaus Paliuko, Jūratės Kluonės, Vaidos Tamoševičiūtės, Viginto Stankaus; plenero svečių: Serhii Barannik, Volodymir Kharakoz, Vasil Korenčuk (Ukraina); Wiesław Wachowski, Eva Pohlke (Lenkija); Gerhard Scharnhorst, Catherine Rya (Vokietija), Frederic Baillat (Prancūzija); Matvii Vaisberg, Kristine Kvitka (Latvija) kūriniai.

Interaktyvi pažintis su tapybos pasauliu vyksta visose „Kultūros fabriko“ erdvėse darbo dienomis nuo 9.00 iki 17.00 val. bei vykstančių čia renginių metu.

Parodos Kultūros fabriko (Bangų g. 5A, Klaipėda)  pirmo aukšto seminarų salėje A ir galerijoje, antro aukšto vestibiulyje ir studijoje 2A veiks iki 2022 m. kovo 15 d.       

Projekto organizatorius: Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyrius.

Projekto partneris: kūrybinis inkubatorius „Kultūros fabrikas“ (VšĮ Klaipėda ID)

Primename, kad nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėjimas (kaukių, respiratorių ar kt.) yra privalomas visose uždarose erdvėse. Galimybių pasas nėra reikalingas lankant parodas.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.