Visos dienos

Interaktyvus absurdo spektaklis I SAVANORIŠKAI PRIVALOMA

Naujasis teatras pristato absurdo pjesę SAVANORIŠKAI PRIVALOMA. Kai mes bėgame nuo praeities – ji mus vejasi, o kas būtų, jei sustotume ir... atsisuktume į ją?

Tai patyriminis spektaklis (tragikomedija), kurio veiksmas vyksta sovietmečiu. Jame gausu absurdo elementų, dainų, juoko ir (o gal) net tragizmo. Interaktyvaus spektaklio metu turėsite galimybę peržengti komforto zoną ir pažvelgti į savo giliausias baimes. Kas aš esu? Kada aš esu? Kada aš esu laisvas? Ar išdrįsčiau pasirodyti kvailiu kitų akyse, vardan to, kad galėčiau pasakyti, jog iš tiesų gyvenu?

 

Scenarijaus autorė ir režisierė
Šviesa ŠULC

*****************************************************************************************

DIDŽIŲJŲ SPALINUKIŲ METINIŲ PAMINĖJIMUI SKIRTO IŠKILMINGO POSĖDŽIO

PROGRAMA 

KALBOS:

Kultūros namų ,,Buratinas" vedėja Vida Jonovnovnovna (akt. Šviesa Šulc) – sveikinimo žodis „Penkmečio planų, įvykdytų per trejus metus, suvedimas. Sutaupytų dviejų metų darbų perskirstymas naujam penkmečiui“ (jeigu nepamiršime). Pionierių draugovės pirmininkai Mykolas (akt. Oskaras Dainovskis) su seserimi Maryte (akt. Justina Platakytė), kurios nėra, o galėjo būti arba kuri yra, o galėjo ir nebūti; ir Zosė Antosė (akt. Austėja Kazlauskaitė) – sveikinimo žodis „Metalo laužo ir makulatūros rinkimo analizai“ bei atminimo dovanėlės dalyviams (visiems).

3. Svečias iš Centro PolitAgitatorė Jekaterina Ivanovna (akt. Božena Burokienė arba Loreta Raškevičiūtė) – ištrauka iš kalbos „...Draugai, tegyvuoja spalis, lapkritis ir kiti mėnesiai, įskaitant ir patį trumpiausią – vasarį... (ilgi, nenutrūkstantys plojimai, pereinantys į ovacijas).

KONCERTAS

Vietinės reikšmės dainininkas (skerso tenoras) Zenonas Kanareikinas (akt. Laurynas Bertulis), svečias iš mūsų šalies tolimojo pakraščio su šokių grupe, pavadinimu (be balsių) „Blt glbn“.

Itin slaptas agentas Antanėlis Vincovičius (sargas) arba Stefanija Stepanovna (akt. Artūras Bardzilauskas arba akt. Božena Burokienė). P.S. Atsargiai. Galvokite, ką kalbate.

DALYVIŲ MAITINIMAS (nesuvalgyto maisto neišsinešti!)

Jus aptarnaus bufetava tiotia Zina (akt. Laura Aga) ir valytoja Jadzė (akt. Onutė Stankevičienė).

Maistas pagerintas: kompotas neskiestas, sosiskose yra mėsos, o ir pati tiotia Zina gali būti itin maloni „po blatu“.....

PARADAS IR FIZKULTŪRINĖ DALIS: „BAIKŠTŪS, SILPNI, NERANGŪS“.

(Dalyvavimas savanoriškai privalomas!)

Mokysimės dujokaukės užsidėjimo technikos, žygiuoti ir skanduoti.

DĖMESIO:

Sovietinio eksponato (akt. Juozas Čepulis) rankomis ir kitais aštriais daiktais neliesti.

 

Redakcijos prierašas:

Vengiant užteršti tarybinio žmogaus švarią ir aukštą moralę, piliečiai turintys giminių supuvusio kapitalistinio pasaulio ir buržuazinės kultūros atmatų tarpenepageidaujami.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.