Visos dienos

Tarptautinės grafikos miniatiūrų parodos „BLUSA“ atidarymas

Rugsėjo 24 d., penktadienį, 16 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos III a. galerijoje atidaroma tarptautinė grafikos miniatiūrų paroda „BLUSA“.

Galimybių pasas privalomas. Būtina išankstinė registracija INTERNETU arba prieš renginį bibliotekoje!

 

Jau aštuntus metus gyvuojanti asociacija „Grafikos kamera“* kviečia menininkus, dirbančius įvairiomis grafikos technikomis, pasidalyti savo kūrybinėmis idėjomis ir naujausiais miniatiūrinės grafikos darbais. 

Šių metų tema skirta mažiems vabzdžiams – BLUSOMS – ir yra kildinama iš liaudies posakio „Kiekvienas turi savo blusų“.  

Kiekvienas žmogus, taip pat ir menininkai turi savo asmeninių keistenybių – teigiamų ir neigiamų paskatų, padedančių kūrybiniam procesui. Ankstesnių kartų menininkai su draugais dalijosi bohemišku gyvenimo būdu, dabar atsakomybė ir išgyvenimo įgūdžiai yra kasdienybė, paverčianti juos vienišais keistuoliais. Ši paroda paskatins menininkus atvirai ir neteisiant kalbėti apie savo silpnąsias vietas ir pradėti savo „blusų“ užkariavimo procesą. 

 Lietuvos, Latvijos, Estijos ir kitų šalių menininkai buvo nuoširdžiai kviečiami dalyvauti parodoje, siekiant sustiprinti esamus ryšius ir užmegzti naujas draugystes tarp įvairių šalių menininkų ir grafikos studijų. Žiūrovai turės puikią galimybę pamatyti šių kūrybingų asmenybių darbus ir palyginti akivaizdžius jų vaizdingumo ir technikos skirtumus. 

Siekiant supažindinti kuo platesnę auditoriją su įvairiais menininkais ir grafikos technikomis bei populiarinti grafiką kaip savarankišką meno sritį, kasmet miniatiūrinės grafikos parodos rengiamos skirtinguose Latvijos miestuose ir miesteliuose (Rygoje – 2012 m., Valmieroje – 2013 m., Siguldoje – 2014 m., Jelgavoje – 2015 m., Ventspilyje – 2016 m. ir 2017 m., Ķekavoje – 2018 m.). 

Šiais metais asociacija „Grafikos kamera“ parodą rengia bendradarbiaudama su Lietuvos miestu Šiauliais. Su šiuo miestu draugiški ryšiai buvo užmegzti per ankstesnius meninius projektus. Šiaulių menininkai buvo aktyvūs ankstesnių miniatiūrinių parodų dalyviai. Jie yra pelnę įvertinimų už unikalų stilių ir tradicijas. 

Šioje parodoje akcentuojami patyrę ir jauni menininkai iš Baltijos ir kitų Europos šalių, ypač menininkai emigrantai, kuriantys ne savo gimtinėje. 

Parodos kuratorės Lāsma Pujāte ir Vaiva Kovieraitė-Trumpė atrinko talentingą menininkų grupę: Ilgnese Avotiņa, Kristīne Belte, Rūta Briede, Mārīte Kluša, Imants Krepics, Vita Lēnerte, Inese Lieckalniņa, Ilze Lībiete Justīne LuceIeva NagliņaAnita Nikuļceva, Lāsma Pujāte, Ieva SaulīteGuntars Sietiņš,  Aleksandra Runde, Kate Seržāne, Larisa ŠellareSabīne Vekmane (Latvija), Peeter Allik (Estija), Greta Alic, Simona Bagdonaitė-GubinienėŽivilė Spūdytė (Žvėrūna), Vaiva Kovieraitė-Trumpė, Vaidotas Janulis,  Marija Marcelionytė-Paliukė  (Lietuva), Agnieszka Zawadska (Lenkija), Maev Lenaghan (Švedija), Siraj Saxena (Indija), Rosa Magee (Vokietija) ir kiti. 

*Latvijos grafikų asociacija „Grafikos kamera“ buvo įkurta 1994 m. gruodžio 14 dieną. Jos tikslas –  puoselėti turtingą latvių grafikos tradiciją, kuri vaidina svarbų vaidmenį Latvijos kultūrinėje erdvėje ir partnerių paieškose visame pasaulyje. „Grafikos kamera“ dirbo prie daugybės žymių grafikos parodų Latvijoje ir pasaulyje. Organizavo konferencijų bei edukacijų.  

 

Paroda veiks iki spalio 14 d.

Organizatoriai: asociacija „Grafikos kamera“ ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.