Visos dienos

Lietuvos kompozitorių sąjungos, Druskininkų menininkų rezidencijos kamerinis koncertas

Rugsėjo mėn. 24 d. 18 val. M. K. Čiurlionio namuose-muziejuje (M. K. Čiurlionio g. 35, Druskininkai)

K. Čiurlionio namai-muziejus kviečia į Lietuvos kompozitorių sąjungos Druskininkų menininkų rezidencijos kamerinį koncertą. Kūrinys ,,2020-ųjų invencija dviem balsams ir EA nr. 7″ (“2020 invention for two voices and EA no. 7”) sukurtas remiantis lietuvių liaudies ganiavos dainomis, skirtas dviems sopranams. Kūrinį atliks sopranų duetas Dovilė Kazonaitė ir Ilona Pliavgo. Kompozitorius – Thommy Wahlström (Švedija).

Renginį iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba ir Region Uppsala.

Nemokamame renginyje galima dalyvauti tik su galimybių pasu.

Kompozitorius ir atlikėjas Thommy Wahlström gimė 1968 metais Švedijos mieste Upsaloje. Jis studijavo kompoziciją: iš pradžių Gotlando kompozicijos mokykloje, o vėliau Stokholmo karališkajame muzikos koledže. Jam dėstė žinomi Švedijos muzikai: Williamas Brunsonas, Karin  Rehnqvist, Henrikas Strindbergas, Larsas Ekströmas, Johanas Hammerthas ir Peras Mårtenssonas. Jo muzika buvo atliekama įvairiuose renginiuose Švedijoje, Vokietijoje, Airijoje ir Jungtinėse Valstijose. Kaip saksofonininkas Thommy yra atlikęs daug švedų liaudies muzikos, grojęs laisvosios improvizacijos ir folklorinio džiazo projektuose. Jis yra kelių grupių narys: „TvåCirklar“ (improvizacinė muzika), „Barkbröder“ (improvizacinė ir liaudiška muzika), „Trio Quatuor“ (Renesanso muzika). Kaip „Wahlström/AllardDuo“ narys jis atlieka džiazą. Yra koncertavęs Europoje, Indijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Dovilė Kazonaitė gimė Klaipėdoje, baigė Eduardo Balsio menų gimnaziją. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo choro dirigavimo ir solinio dainavimo specialybes. 

Nuo 2013 metų solistė dainuoja Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. 2015 metais  Tel Avivo operos teatre, gastrolių metu su LNOBT, atlikusi Kerubino vaidmenį Mozarto operoje “Figaro vedybos”  kritikų įvertinta už aktorinį meistriškumą ir gražų balso tembrą.

2017 pelnė  “Operos vilties” premiją už grafienės Gabrielės vaidmenį J. Štrauso operetėje “Vienos kraujas”. Taip pat LNOBT solistė yra atlikusi Barbarinos vaidmenį (“Figaro vedybos” W. A. Mozart), Aninos vaidmenį (“Traviata” G. Verdi), Mersedes ( “Karmen” G. Bizet) ir kt. 

Solistė yra kviečiama dalyvauti įvairiuose projektuose su Lietuvos valstybiniu dainų ir šokių ansambliu, kur sukūrė Eglės vaidmenį (V. Klovos opera “Pilėnai”), Marcelės vaidmenį (Al. Bražinsko muzikinė drama “Pagramančio šnekučiai”), VCO (Vilniaus city opera vad. D. Ibelhaubtaitė), kur atliko Mersedes vaidmenį (G. Bizet/ M. Basanov “E- Carmen”), dainininkės partiją (G. Puccini “Manon Lesko”). Su Baltijos kameriniu operos teatru aliko Tatjanos vaidmenį (P. Čaikovskis opera “Eugenijus Oneginas”), Lilos partiją (muzikinė drama “Lila”, režisierius Ž. Vingelis). Belindos partiją operoje “Didonė ir Enėjas” su choru “Aidija” (H. Purcell ). 

Dainininkė rengia koncertines programas su Čiurlionio kvartetu,  su Klaipėdos kameriniu orkestru atliko soprano partiją W. A. Mozart “Requiem”, bei „Pamario giesmės” (J. Jurkūnas). Su akordeonistu Tadu Motiečiumi sukūrė mono spektaklį „Žemė prašė, kad žmonės mirtų” (F. Bajoro ciklo „Sakmių siuita” motyvais). 

Atlikėja yra labai vertinama šių laikų lietuvių kompozitorių, kurie kviečia solistę atlikti savo naujus kūrinius. Anot muzikologės Juditos Žukienės, solistės atliekami lietuviški kūriniai, malonaus tembro, savitos interpretacijos ir raiškios dikcijos dėka, atgyja ir gyvena. 

Solistė ne kartą yra dainavusi diriguojant M. Štaškui, G. Rinkevičiui, M. Pitrėnui, R. Gražiniui, J. Geniušui, R. Šervenikui, V. Miškiniui, J. Wallnig, D. Rustioni ir kt. Dainavusi operose su tokiais scenos partneriais kaip Kostas Smoriginas, Edgaras Montvydas, Justina Gringytė, Katerina Tretyakova, Merūnas Vitulskis ir kt.

Ilona Pliavgo muzikinį kelią pradėjo grieždama smuiku. Aukštais balais baigė Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą. Solinio dainavimo bei pedagogikos magistro laipsnius įgijo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Dainavimo meno mokėsi pas doc. Jolantą Čiurilaitę. Nuolat tobulinasi įvairiose vokalinio meistriškumo kursuose. Daugelio tarptautinių bei respublikinių konkursų laureatė, pelniusi aukščiausius apdovanojimus. Pagerbta LR Prezidentės D. Grybauskaitės sveikinimo raštais bei padėkomis. Sukūrė pagrindinius vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Klaipėdos muzikiniame teatre, Baroko operos teatre, Panevėžio muzikiniame teatre, Valstybiniame ansamblyje „Lietuva”. Tarptautiniuose “EuropaChoirAcademie” projektuose atliko solo soprano partijas oratorijose ir kamerinės muzikos koncertuose. Nuo 2016 metų yra ansamblio „Lietuva” narė. 2015 m. tapo TV konkurso “Lietuvos balsas” finaliste. Solistė koncertavo su tokiais orkestrais kaip: Hamburger Symphoniker, Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Philharmonisches Staatsorchester Mainz, Georgisches Kammerorchester Ingolstadt ir kt. Dirbo su žymiais užsienio ir Lietuvos dirigentais: S. Cambreling, J. Daus, J. Wallning, J. Geniušas, M. Staškus, V. Lukočius bei kt.. Kaip solistė bei įvairių kolektyvų narė koncertavo daugelyje Europos šalių: Ispanijoje, Vokietijoje, Juodkalnijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Portugalijoje, Belgijoje, Švedijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Maltoje, Sicilijoje, Šveicarijoje, Švedijoje, taip pat Baltarusijoje, Jungtiniuose Arabų Emiratuose, Izraelyje.

 

 

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.