Visos dienos

Žydų kultūros dienos: filmas „Maištautojas“ ir „Ašerio likimai“

Šiais metais pirmą kartą Klaipėdoje vyks tarptautinės žydų kultūros dienos „ŠALOM VISUOS KRAŠTUOS.“ Pirmosios tarptautinės žydų kultūros dienos Klaipėdoje – tai ne tik įdomūs, prasmingi, šilti ir pasiilgti susitikimai. Kultūros ir meno, edukaciniuose renginiuose prisiminsime savo krašto istoriją, naujai atrasime artimesnių ir tolimesnių šalių tradicijas, susipažinsime su gyvenančiųjų drauge ypatumais, mokysimės suvokti skirtingų kultūrų bendravimo svarbą, priimti atvirą ir nuoširdų buvimą vienas šalia kito.

Tikimės, kad kultūros dienos išaugs į vieną svarbiausių mūsų miesto renginių, žinomų ir vertinamų toli už Klaipėdos ribų, reprezentuojančių uostamiestį kaip daugiakultūrį miestą, kuriame gyvenančios bendruomenės yra girdimos, matomos, aktyvios. 
Būk su mumis ir tarp mūsų!

Rugsėjo 17 d. 17 val. filmas „Maištautojas“ („The Unorthodox“)
2018 | Izraelis | rež. Erilan Malka | komedija, drama

„Daugelis dalykų, kurie iš tiesų yra didingi, prasideda nuo vieno žmogaus, kuriam tiesiog viskas įkyrėjo.“ 1983 m. kai Yakov‘o Cohen‘o dukra dėl etninių priežasčių yra pašalinama iš mokyklos, jis nusprendžia nepasiduoti. Yakov‘as, Jeruzalės spaustuvininkas, yra paprastas tėvas, neturintis nei pinigų, naudingų ryšių ir politinės patirties. Tačiau vedamas stiprios valios ir aistros jis siekia, jog pasaulietiškiau mastantys sefardų žydai galėtų gyventi oriai ir išdidžiai gilių tradicijų sukaustytoje Jaruzalėje. Yakov‘as su dviem draugais įkuria pirmąją politinę partiją etniniu pagrindu. Jų kelyje prieš nusistovėjusią sistemą laukia daugybė smagių nesusipratimų, įniršio ir aistringos kovos.

Nežinodami politinio žaidimo taisyklių bičiuliai jas kuria čia pat. Trijulė pradeda vieną keisčiausių, nuostabiausių ir įkvepiančių rinkimų kampanijų, kurias Izraelis kada nors yra matęs. Dabar Sfarado sargybinių politinė partija, vadinama „Shas“. Šiandien ji yra didžiulė institucija, imperija ir prekės ženklas, darantis milžinišką įtaką visai žydų visuomenei.

Filmas remiasi tikrais įvykiais ir tikru politiniu judėjimu bei nominuotas 14-kai Izraelio kino akademijos apdovanojimų.

Trukmė 1 val. 39 min
Hebrajų kalba su lietuviškais subtitrais
Anonsas: https://youtu.be/1wurfm2haOo  

Filmo peržiūra vyks Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje. Adresas Kauno g. 49.

Rugsėjo 24 d. filmas  „Ašerio likimai“ („Scaffolding“)
2017 | Izraelis, Lenkija | rež. Matan Yair | drama, trileris

Septyniolikmetis Ašeris visada buvo impulsyvus rūpesčių kėlėjas. Jam sunku susikaupti mokykloje, jis dažnai jaučia įniršį ir potraukį į smurtą, tačiau taip pat yra apdovanotas žavesiu ir išmintimi įgyta gatvėse. Nors griežtas tėvas jį mato kaip natūralų šeimos statybų verslo įpėdinį, Ašeris randa kitą vyrišką pavyzdį - intelektualų literatūros mokytoją Rami su kuriuo užmezga ypatingą ryšį. Patekęs tarp dviejų pasaulių, Ašeris ieško galimybės kitokiam gyvenimui nei numatė jo tėvas. Tačiau įvykus netikėtai tragedijai jis turi išlaikyti svarbiausią brandos testą.

Gyvenimiška drama apie brandą ir sunkius pasirinkimus.

Filmas pristatytas 8 Izraelio kino akademijos nominacijoms.

Trukmė 1 val. 33 min.

Hebrajų kalba su lietuviškais subtitrais

Anonsas: youtu.be/58a86S_nqao

Filmo peržiūra vyks Klaipėdos m. savivaldybės I.Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje. Adresas Kauno g.49

Renginiai nemokamas. Dalyvavimas galimas tik su Galimybių pasu. Atsiprašome už nepatogumus.

Esant karantino ribojimams, lankytojų prašoma laikytis visų LR galiojančių saugumo reikalavimų.
Renginių metu bus fotografuojama ir filmuojama. Informuojame, kad dalyviai gali būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie bus skelbiami socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.

Visa žydų kultūros dienų programa: http://www.zydukulturosdienos.lt 
https://www.facebook.com/zydukulturosdienos 

Taip pat rekomenduojame
24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.