Visos dienos

Šiuolaikinio šokio vakaras. „Blank Spots“ & „Esamasis laikas“

Choreografija ir atlikimas: Lukas Karvelis

Muzika: Adrian Crespo Barba 

Šviesų dizainas: Edagaras Varkulevičius

Spektaklio rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos šokio informacijos centras, Stuttgart Solo Competition, International Jerusalem Dance Week, MASH Choreographic competition

Treileris: https://vimeo.com/418561324             

„Blank Spots“ („Tuščios dėmės“) – monospektaklis, nagrinėjantis asmeninio ir kolektyvinio identitetų ryšį, jų kaitą greitame ir dinamiškame šiandienos pasaulyje. Dvi spektaklio dalys supriešina alter ego Trišos pasirodymą ir visiems atpažįstamus lietuviškumą simbolizuojančius atributus. Pirmojoje spektaklio dalyje pasirodanti Triša – vulgari, ekstravagantiška būtybė, laisvai žongliruojanti iššaukiančiais įvaizdžiais ir vis save (per)kurianti. Hiperbolizuotas Trišos personažas atskleidžia asmeninio identiteto takumą ir nuolatinį atsinaujinimą.

Antroje spektaklio dalyje įvykstanti Trišos transformacija, lietuvių liaudies dainų leitmotyvų ir baltų mitologijos elementų pasirodymas atsigręžia į archetipus – identitetą, kuris, kaip tikima, „duotas“. Supriešindamas identitetą kaip asmeninį kūrinį ir identitetą kaip duotybę, spektaklis kviečia mąstyti, ką reiškia būti lietuviu pasaulyje ir ką – savyje talpinant ištisą pasaulį būti lietuviu.

 

2018 m. Štutgarte vykstančiame „Solo-Tanz“ konkurse L. Karvelis su šokio spektakliu „Blank Spots“ laimėjo 2 vietą choreografijos ir 1 vietą vaizdo kategorijose. 2019 metais šis darbas laimėjo 2 vietą Jeruzalės šokio savaitėje. 

Kompozicija iš šokio spektaklio Esamasis laikas“ / Lukas Karvelis, Šeiko šokio teatras 

Choreografija: Lukas Karvelis

Atlikimas: Oksana Griaznova, Inga Kuznecova, Gintarė Marija Ščavinskaitė / Šeiko šokio teatras

Teatro meno vadovė: Agnija Šeiko

Kompozitorė: Loreta Narvilaitė 

Šviesų dizaineris: Aurelijus Davidavičius

Prodiuserė: Goda Giedraitytė              

Spektaklio partneris ir rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos koncertų salė

www.seikodancecompany.com 

Esamasis laikas kiekvieną akimirką tampa praeitimi, tačiau žmogaus gyvenimo laikas, filosofiškai žvelgiant, iki pat pabaigos lieka esamuoju, gyvenančiu mumyse. Muzikos ir šokio koliažas – tai šiuolaikinės lietuvių muzikos ir šokio žemėlapis, atskleidžiantis penkių kompozitorių ir penkių choreografų laiko patirtis santykyje su dabartimi. Praėję kultūros metai buvo itin sėkmingi Lietuvos menininkėms moterims, kurios savo srityse pripažintos geriausiomis pasaulyje. Būtent jų sėkmė padiktavo idėją suburti šiuolaikinės muzikos ir šokio kūrėjas viename projekte, kuris publikai plačiau pristatytų jų darbus. Projekto koloritą papildo ir dviejų vyrų – kompozitoriaus ir choreografo – kūriniai, skirti moterims, tirpdantys lyčių stereotipus.

Lukas Karvelis (1997), jaunosios kartos šokėjas ir choreografas, mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, šiuolaikinio šokio klasėje, o vėliau studijas tęsė menų universitete „Codarts“ Nyderlanduose, kur įgijo bakalauro diplomą. Šiandien L. Karvelis jau yra dirbęs su žymiais choreografais ir režisieriais, tokiais kaip Anouk Van Dijk, Marina Mascarell, Dunja Jocic, Falk Richter, Antonin Comestaz, pasirodęs Nyderlandų, Brazilijos, Izraelio, Italijos, Kanados, Prancūzijos, Švedijos, Lietuvos,Turkijos ir Vokietijos scenose. 2020 metais Lukas Karvelis buvo nominuotas, kaip geriausias šokėjas Olandijoje vykstančiuose jaunojo menininko rinkimuose Piket Kunst Prijs.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.