Visos dienos

Žvėryno Serenados : Dangaus ir Muzikos karalystės

Koncertų ciklo "Žvėryno serenados" sakralinės muzikos valandoje skambės ansamblio "Regnum Musicale" (Elena ir Joana Daunytės) atliekama muzika.
Vilniaus Švč. Mergelės Marijos nekaltojo prasidėjimo bažnyčioje vyksiančioje sakralinės muzikos valandoje skambės J. S. Bach'o, C. Saint-Saens'o, A. Part'o ir kitų kompozitorių kūriniai, kuriuos atliks ansamblio narės Elena ir Joana Daunytės. Unikalus arfos ir violončelės dueto skambėsys, bažnyčios erdvei pritaikyta programa ir žavios bei charizmatiškos atlikėjos kvies klausytojus keliauti po nepapratą "Dangaus ir Muzikos karalystę".
Sakralinės muzikos valanda prasidės po vakarinių pamaldų.
Pamaldų pradžia -17val.

Ansamblį "Regnum Musicale" (liet."Muzikos karalystė") sudaro keturios jaunos, žavios ir talentingos seserys - Joana (arfa), Vita Marija (fleita) Elena (violončelė) ir Kotryna Ugnė (smuikas). Tai šviesaus atminimo poeto Vaidoto Daunio dukros, ilgus metus gyvenusios ar vis dar gyvenančios Žvėryne.
Visos keturios yra tarptautinių konkursų laureatės bei Grand Prix laimėtojos. Muzikų rėmimo fondo dėka yra gavusios Lietuvos Respublikos prezidentų Valdo Adamkaus ir Dalios Grybauskaitės padėkas už aukštus muzikinikus pasiekimus ir Lietuvos vardo garsinimą užsienyje. Savo kūryba puoselėja klasikinę muziką, nevengia populiarios muzikos kūrinių ir improvizacijų. Šis unikalus ansamblis yra kviečiamas dalyvauti Lietuvos, užsienio, taip pat ir verslo pasaulio atstovų kultūros renginiuose,papildyti lietuvių kompozitorių disografijos lobynus. 2013 m. ansamblis buvo pakviestas surengti koncertų ciklą Jungtinėse Amerikos Valstijose bei surengti programą klasikinės muzikos festivalyje „Festival Classique de la Madelaine“, Ženeva (Šveicarija). 2014 m. vasario mėn. tarptautiniame kamerinių ansamblių su arfa konkurse „Concurso Iberico“ (Madridas, Ispanija) buvo apdovanotas pirmąja premija. Koncertai Europinėje erdvėje priartina jaunųjų lietuvių kultūrą, profesionalių atlikėjų meną prie Europos muzikos mylėtojų.Ansamblio tikslas populiarinti klasikinę muziką, ypač kūrinius arfai ir kūrinius kartu su arfa, kas išskiria šį ansamblį iš kitų ir daro jį unikaliu aukštosios muzikos kultūros propaguotoju. "Regnum Musicale" dėmesį skiria ir lietuvių etninei muzikai, kurią naudoja improvizacijose, taip pat dainuojant lietuvių dainas keturiais balsais, bei edukacinių programų kūrimui.
Ansamblio koncertai visada yra jaunatviški, su polėkiu ir energija, turi didelį pasisekimą ir atgarsį tarp klausytojų.

Koncertų ciklą Žvėryno serenados remia Vilniaus miesto savivaldybė.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.