Visos dienos

Neįgaliųjų fotografijos konkurso „Kitokia Klaipėda“ darbų paroda

Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) atidaryta neįgaliųjų fotografijos konkurso „KITOKIA KLAIPĖDA“ paroda, kurioje eksponuojamos edukacinių pamokų ciklo „Fotomedžioklė“ metu dalyvių užfiksuotos arba konkursui atsiųstos nuotraukos. Paroda veiks iki rugsėjo 18 d.

Įgyvendindama Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą „Negalios transformacija: kūrybiškumas ir saviraiška“ Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka neįgaliuosius kvietė dalyvauti fotografijos konkurse „KITOKIA KLAIPĖDA“. Konkursu siekta paskatinti neįgaliųjų kūrybiškumą, suteikti galimybę saviraiškai, ugdyti kūrybinius gebėjimus. Jame buvo laukiami dalyviai iš visos Lietuvos, išskyrus profesionalius fotografus. Siekėme, kad Klaipėdą, jos istoriją ir dabarties savitumą pajustų ir pažintų ne tik čia gyvenantys, bet ir atvykstantys žmonės. Koronaviruso grėsmės įtakota situacija savaip pakoregavo konkurso nuostatus – konkurse dalyvavo tik Klaipėdoje gyvenančių neįgaliųjų fotografijos. Vis tik džiaugiamės, kad žinia apie Klaipėdos senamiestyje įsikūrusioje „Interaktyvioje vasaros skaitykloje“ kartu su fotomenininke Ingrida Mockute vykstančias fotografijos dirbtuves pasiekė visos Lietuvos gyventojus. Liepos 8 d. vykusios edukacinės pamokos metu sulaukėme „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistų, kartu su jais leidomės „Fotomedžioklės“ takais po Klaipėdos senamiestį, dalinomės patirtimis, tikslais ir įspūdžiais – visa tai sugulė į informatyvų reportažą. Vaizdo įrašas.

Nors šis, kaip ir visi kiti konkursai, turi savo nugalėtojus (I vieta atiteko Deividui Vaitkui, II vieta – Aronitai Milašiūtei, III vietą pelnė – Dovydas Vaitkus) simbolinėmis dovanomis buvo apdovanotos visos neįgaliųjų bendruomenės, kurių nariai dalyvavo edukacinių pamokų cikle „Fotomedžioklė“. Didžiuojamės kiekvienu dalyviu, atradusiu kūrybos džiaugsmą, įgijusiu drąsos, galbūt pirmąkart rankoje laikiusiu fotoaparatą ir išmokusiu pastebėti kitokią Klaipėdą. Esame dėkingi BĮ neįgaliųjų centrui „Klaipėdos lakštutė“, BĮ Klaipėdos socialinių paslaugų centrui „Danė“, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijai „Klaipėdos viltis“, Lietuvos sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos Klaipėdos skyriui, Klaipėdos miesto neįgaliųjų draugijai ir šių organizacijų vadovams, užimtumo specialistams, visiems kitiems darbuotojams už prasmingą bendradarbiavimą siekiant to paties tikslo – visokeriopos neįgaliųjų gerovės.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.