Visos dienos

Spektaklis STEPAI, GAZO!


„Stepai, gazo!“ - tai dviejų aktorių storytellingo spektaklis, smagia ir ironiška forma atskleidžiantis neįtikėtinai įdomius, bet mažai kam žinomus Lietuvos didžiojo kunigaikščio Stepono Batoro gyvenimo įvykius. Jau pirmosiomis spektaklio minutėmis žiūrovams taps akivaizdu, kad S. Batoro gyvenimas yra kupinas įdomių, intriguojančių ir įtraukiančių nuotykių. Šis mūsų šalies valdovas, kilo iš Transilvanijos, kuri pasauliui yra puikiai žinoma dėl joje gyvenusio legendinio grafo Drakulos ir jo šiurpių istorijų.


Aktoriai Laurynas Jurgelis ir Aleksandras Špilevoj spektaklio metu papasakos iki šiol mažai girdėtą, realiais faktais paremtą, bet pačių aktorių išmone, fantazija ir smagiomis prielaidomis praskiestą istoriją.
Spektaklis vyksta po atviru dangumi, jame nenaudojami įprasti dramos teatro elementai - scenografija, sceninis apšvietimas, kostiumai, grimas, šiuolaikiniai scenos efektai ir kt. Spektaklyje apskritai nebus jokios scenos. Susirinkus žiūrovams, aktoriai, panašiai kaip praeityje vežimais klajoję artistai, atvažiuos dviem savo motociklais, ir nulipę nuo jų, pradės savo improvizuotą storytellingo pasirodymą, pasitelkdami tik tai, kas telpa jų motociklų krepšiuose. Tokiu būdu žiūrovai pamatys, kaip tuščioje erdvėje iš nieko gimsta spektaklis. Taip pat jie išgirs smagią, įdomią istoriją, iškelsiančią nemažai klausimų ne tik apie Lietuvos praeitį, bet ir mūsų dabartį - mūsų nepaaiškinamas baimes, troškimus, kompleksus ir svajones.


A. Špilevoj ir L. Jurgelis šiuo spektakliu pradeda storytellingo spektaklių ciklą „Istorija apie istoriją“. Skirtinguose šio ciklo pasirodumuose bus pasakojami vis kiti Lietuvos istorijos fragmentai, kuriais bus siekiama panagrinėti mūsų šalies gimimą ir vystymąsi, susiformavusį mūsų visuomenės identitetą ir vietinę kultūrą. Keliaudami motociklais po visą Lietuvą, spektaklio aktoriai ne tik rengia pasirodymus, bet ir tyrinėja skirtingus Lietuvos kraštus, renka vis naujas istorijas, legendas, mitus ir artefaktus, pasakojančius apie vietinius praeities ir dabarties herojus. Jie kolekcionuoja šias istorijas ir tuoj pat naudoja jas kituose savo pasirodymuose. Tokiu būdu šio ciklo spektakliai yra nuolatos kintantys, kaskart pasipildantys vis naujais pasakojimais ir nuotykiais, o patys aktoriai savo kelionių metu vis geriau susipažįsta su skirtingais Lietuvos regionais bei supažindina su jais savo spektaklių žiūrovus, tapdami Lietuvos istorijos, legendų ir mitų skleidėjais visoje šalyje.

Režisierius - Aleksandr Špilevoj.
Vaidina: Aleksandr Špilevoj ir Laurynas Jurgelis.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.