Visos dienos

Stovykla moterims „Gervių giesmės“

Stovykla moterims, pasiilgusioms tikrumo, natūralumo ir laukinės gamtos.

Gervė – geriausiai mus, moteris, atspindintis gamtos kūrinys. Tai grakštumo, elegancijos, meniškumo ir moteriškumo įsikūnijimas. Anot L. Klimkos, po lietuviškomis pilkomis gervės plunksnelėmis slepiasi meilės ir piršlybų dievybės atmintis.

Gervė laikoma budriu, atsargiu, bet itin bendruomenišku, gebančiu susitelkti paukščiu, kuriam svarbu palaikyti socialinius santykius. Štai kodėl jus, mielos moterys, kviečiame ilgą laiką išbuvusias karantine, susiburti savaitgalio pasibuvimui su mūsų tradicijomis, papročiais, metaforomis, savųjų šaknų ir savęs paieškomis bei atradimais.

Nors gervės ir įrašytos į Lietuvos raudonąją knygą, yra vietovių, kuriose telkiasi šių ilgakaklių būriai. Būtent į tokią aplinką ir kviečiame. Pažadame, kad bus visko: natūralios gamtos, duonos ir žaidimų, gervių giesmių, tik galbūt gervės pieno pritrūks!

JŪSŲ LAUKIA:
*3 dienos nuostabioje etnografinėje sodyboje „Gervių giesmė“ (kuri 2019 m. buvo įvertinta kaip unikaliausia bei geriausia Etnokultūrinė kaimo turizmo sodyba Lietuvoje) su nakvyne dviviečiuose kambariuose.
*Pasivaikščiojimai po natūralią gamtą Zanavykų miškuose: uogos, grybai ir paukščių tarškesys.
*Gervių stebėjimas saugomame Novaraisčio draustinyje.
*Smagus moteriškas gervių klegesys.
*Kelionė laike link Savęs pažinimo.
*Skanus, kaimo moterų gaminamas naminis maistas 3 kartus per dieną.

PROGRAMA
Penktadienis – Giesmės pynimas.
Gervės yra ypač balsingos – jų giedamas sutartines išgirsi iš tolių toliausių ir su niekuo nesumaišysi. Ši diena skirta visų mūsų bendrystės kūrimui.Giesmės natos: susipažinimas metaforinių asociatyvinių kortelių pagalba.
Giesmės gimimas: tradicinių juostų audimas.
Gervių šokiai: vakaras su judesio terapija.
Sutartinių vakaras tipyje aplink laužą su žolelių arbata.
Laisvas laikas: laužas, žaidimai, smagūs pokalbiai.

Šeštadienis – Savų natų paieška.
Ilgakaklė, elegantiškoji gervė netgi moka šokti įvairiausiais judesiais, piruetais vestuvinius šokius – joks pasaulio paukštis neprilygs gervei gracingumo. Sidabrine paukšte dar vadinama gervė pasižymi grakštumu, o tai juk taip moteriška! Ši diena skirta savęs ir savojo kelio paieškai, savo norų ir nenorų suvokimui.
Rytas su judesio terapija.
Savęs atradimo kelias metaforinių asociatyvinių kortelių pagalba.
Pokalbiai su etnologe: gentis, šeima, giminė, bendruomenė ir aš.
Vaškinių žvakių liejimas.
Laisvas laikas: arbata, žaidimai, smagūs pokalbiai.

Sekmadienis – Giesmių giesmė.
„Gervė gyrūnė gyrėsi gerą girą geroj girioj gerai gėrusi!“ Diena, skirta visos stovyklos finaliniam akordui.Rytas su judesio terapija.
Refleksija metaforinių asociatyvinių kortelių pagalba.
Stovyklos uždarymas.
______________________________
PRAKTINĖ STOVYKLOS INFORMACIJA

STOVYKLOS KAINA - 290 eurų.
Pakviesk draugę ir mokėkite po 270 eurų

Į stovyklos kainą įskaičiuota:
*stovyklos programa ir edukacijos;
*nakvynė dviviečiuose kambariuose su visais patogumais (įskaitant baltą patalynę ir rankšluosčius);
*vietinis naminis maistas tris kartus per dieną.

Jūsų pinigų lauksime Eglės Lisauskaitės sąskaitoje Nr. LT707044060001362076 (ind. veiklos pažymėjimas Nr. 449120). Mokėjimo paskirtis: „2021 m. rugsėjis Gervių giesmės”.

REGISTRUOKITES https://bit.ly/3q9hbko.

Registraciją patvirtinsime ir Jūsų lauksime stovykloje tik po pilno apmokėjimo.

STOVYKLOS DYDIS: iki 15 žmonių (įskaitant organizatores).

SVARBU!
Jei stovykla neįvyks dėl karantino apribojimų (bus uždrausti ar smarkiai apriboti žmonių susibūrimai ir pan.), Jūsų sumokėtus pinigus grąžinsime.
Jei užsiregistruosite ir susimokėsite, tačiau vėliau dėl pasikeitusių asmeninių aplinkybių negalėsite dalyvauti stovykloje, vietoj savęs pasiūlykite kitą dalyvę, nes pinigai yra negrąžinami.
Dėl visų mūsų saugumo pasirūpinkite galimybių pasu!STOVYKLOS

RENGĖJOS:
EGLĖ LISAUSKAITĖ – asmeninio augimo ir tobulėjimo koučingo specialistė, metaforinių asociatyvinių kortelių.
EGLĖ APIE SAVE: gyvenime mane labiausiai domina trys dalykai: Aš, kitas žmogus ir santykis, ryšys tarp mūsų. Kas aš esu ir kokį santykį kuriu iš savo pusės? Kas yra kitas žmogus ir kokį santykį jis kuria iš savo pusės? Kas vyksta tarp mūsų, kai mes susitinkame? Kokį gervių šokį mes šokame kiekvienas atskirai ir kartu?DOVILĖ KULAKAUSKIENĖ – etnologė, humanitarinių mokslų daktarė; mokslo darbuotoja; pedagogė. Mokslinės kolektyvinės monografijos „Šiuolaikinis moksleivių folkloras“ bendraautorė; įvairių kultūrinių projektų vadovė ir vykdytoja.

DOVILĖ APIE SAVE: nuo pat vaikystės mane traukė paslaptingas pasakų pasaulis, lietuvių tradicijos, folkloras. Jau ne vienus metus tyrinėju lietuvių etninę kultūrą, gilinuosi ne tik į lietuvių papročius, pasakos tekstų ir realybės sąsajas, bet ir domiuosi žmonių pasakojimais bei kaimo ir miestelio istorijomis.

LIGITA ŠOLIŪNIENĖ – pagal išsilavinimą edukologė, pagal veiklą kūrybinis darbuotojas.
LIGITA APIE SAVE: pirmiausia esu žmogus. Savo žmogiškame kelyje ieškau artimos sielos, su kuria galėčiau dalintis begaliniu kūrybiškumu. Jis pasireiškia kūrybiniu rašymu, maketavimu, projektų organizavimu ir jų plėtote, marketingu bei reklama.

DAUGIAU INFORMACIJOS: Eglė 8 686 60092.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.