Visos dienos

Pramonės garsai. 5 kultūringos pietų pertraukos

Vieną birželio savaitę - nuo birželio 14 d. (pirmadienio) iki birželio 18 d. (penktadienio) pietų pertraukas praleiskite kultūringai: nuotoliniu būdu pažinkite pramonės rajoną ir apylinkes, šių vietų gyventojus, darbuotojus ir įmone neįprastu būdu - pasitelkiant garsą.Išgirsite, kaip skamba rajonas, susipažinsite su vietos turtais, pateksite į užkulisius, per garsus ir muziką atrasite šią įdomią Kauno dalį.


PROGRAMA

PIRMADIENIS - APLINKOS GARSAI (rajono garsai iš lauko): garsovaizdžių kūrėjas surinkęs pramonės rajono, "Bermudų trikampio", Gričiupio ir Amalių aplinkose skambančius įvairiausius garsus pasidalins jų "rinkimo" istorijomis, mintimis apie garsą apskritai ir - žinoma! - pačiais garsais. O garsai patys įvairiausi ir netikėčiausi.
Smalsu, kaip skamba pramonės rajonas ir aplinkiniai gyvenamieji kvartalai? Prisijunk per pirmadienio pietų pertrauką!

ANTRADIENIS - ORGANIZACIJŲ GARSINIAI LOGOTIPAI (rajono garsai iš vidaus). Aplankėme vietos organizacijas ir įmones, įrašėme jų veiklos garsus ir nustebome, kad jie gali skambėti kitaip, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Smalsu patekti ten, kur gali patekti ne kiekvienas? Prisijunk per antradienio pietų pertrauką! Bus ir mįslių, kurias įminę - gaus projekto atributikos.

TREČIADIENIS - VIETOS MUZIKINIAI TALENTAI (vietos turtai - darbuotojų ir gyventojų bendra-kūrybos muzikiniai kūriniai): su muzikaliais vietos gyventojais ir darbuotojais interpretavome Kraftwerk "The Robots" kūrinį. Interpretavome įvairiais būdais - grojome daiktais, dainavome instrumentinę ar grojome vokalinę dalis.
Smalsu, kaip kūrybiška bendruomenė atlieka elektroninės muzikos klasikinio kūrinio interpretaciją? Prisijunk per trečiadienio pietų pertrauką!

KETVIRTADIENIS - GARSAS IR RADIJAS (radijas apie garso šaltinis): apsilankėme radijo stotyje, kuri įsikūrusi žymiajame buvusios Radijo gamyklos "dangoraižyje". Sužinojome apie radijo stoties kasdienybę, diskutavome apie garsą šiandieninėje kultūroje ir... užlipome ant "dangoraižio" stogo!
Smalsu pamatyti radijo stoties užkulisius ir rajoną iš paukščio skrydžio? Prisijunk per ketvirtadienio pietų pertrauką!

PENKTADIENIS - MUZIKINIŲ FAVORITŲ TRANSLIACIJA: projekto dalyvių paprašėme atsiųsti savo mėgstamus kūrinius ir šį dainų sąrašą transliuosime per radijo stotį "Tau", įsikūrusią kaimynystėje. Lengva paskutinė renginio diena, kupina žinomų ar atradimo vertų dainų.
Smalsu išgirsti savo muzikinį favoritą ar tiesiog pasimėgauti gera muzika? Prisijunk per penktadienio pietų pertrauką!


Ši kultūringa savaitė yra kultūrinio-bendruomeninio projekto 'Draugystės menas" didysis metų renginys.

Registracija (norint gauti priminimus, išsamią kiekvienos dienos programą, išskirtinius kvietimus ar pasiūlymus): https://bit.ly/2Nn1Wpc.

VEIKLOS KRYPTYS
Projektu „Draugystės menas“ vietos gyventojai ir įmonių darbuotojai kviečiami kartu kurti bendruomeninį jausmą pramonės rajone, sukurti atvirą ir kūrybišką aplinką, pripildytą kultūros šiame industriniame Kauno pakrašty.Kiekvienais projekto metais fokusuojamės į skirtingas sritis: pirmaisiais tyrinėjome praeitį ir pasitelkėme vaizdą, antraisiais metais stebėjome dabartį ir pasitelkiame garsą.
Jei norite daugiau informacijos, susisiekite su mumis: saugipradzia@sdg.lt, 8 614 16135.
------------------------------------------------
Apie projektą:
„Draugystės menas“ - trejų metų kultūrinis projektas, orientuotas į bendruomenę, vietos tapatybę ir dalyvaujamąją kultūrą.
Veiklos teritorija – pramonės ir gyvenamasis Kauno miesto rajonas su pagrindine ašimi – Draugystės gatve.
Plačiau: https://www.saugipradzia.lt/puslapis/draugystes-menas

Įgyvendintojai:
Projektą pristato: Kaunas - Europos kultūros sostinė 2022 (Bendruomenių programa „Fluxus Labas“)
Projektą organizuoja: VšĮ „Saugi pradžia“
Rėmėjas: Konsultacijų kompanija „SDG“
Partneris: radijo stotis TAU, Kauno miesto V. Kudirkos viešoji biblioteka

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.