Visos dienos

Vasaros renginių ciklas „Skambantis parkas“ 2!

Tęsiame vasaros renginių ciklą „Skambantis parkas“2 ir kviečiame š.m. liepos 29 d. (ketvirtadienį) 19.00 val. atvykti į Garliavos Kaimynystės parką (Vytauto g. 132), kuriame Tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ pristato jubiliejinę programą Garliavoje.

 Spektaklio aprašymas: 

„Liūto guolis“ Sabina Bočková & Johana Pocková (Čekijos Respublika).

Koncepcija, choreografija, atlikimas: Sabina Bočková, Johana Pocková

Gyva muzika: Lukáš Palán

Dramaturgija: Viktor Černický

Šviesų dizainas: Eliška Kociánová

Pristatoma kartu su Aerowaves

Įelektrinančiame duete „Liūto guolis“, Sabina Bočková ir Johana Pocková perbraižo ribas tarp pramogų ir perversijų. Lukášo Paláno mistiškos muzikos fone, dvi šokėjos pristato daugybę intensyvių, iš žiniasklaidos pasiskolintų kultūros elementų ir aliuzijų. Nuo manipuliacijų publika iki manipuliacijų savimi, jų vaidmuo keičiasi nuo lyderių iki aukų.

„Liūto guolis“ prasidėjo kaip performatyvi manipuliatyvių žiniasklaidos ir politinio populizmo jėgų analizė, ilgainiui tapusi emociškai paveikiu spektakliu. Žaisdamos su tuo, kaip žiūrovai prisitaiko prie spektaklio, Bočková ir Pocková įkrenta į simbolinį liūto guolį, ir taip atveria netikrumo prarają.

Sabina Bočková (g. 1995) – Prahoje (Čekijos Respublikoje) dirbanti šokėja ir choreografė. Po klasikinio ir modernaus šokio studijų bei trijų metų šokio baleto trupėse, ji nusprendė tapti laisvai samdoma menininke.

2019 m. kartu su Johana Pockova menininkė sukūrė žiniasklaidos ir politinio populizmo įkvėptą duetą „Liūto guolis“, bei dar vieną projektą apie artimojo netektį su slovakų atlikėju Tomas Janypka – „songlines: expedition 97/18“. 2020 m. kartu su Johana Pocková ir Inga Zotova-Mikshina ji pristatė naują kūrinį „Treatment of Remembering“ apie aplinkos taršą. 

S. Bočková savo pastatymus įgyvendina ir su POCKETART kolektyvu. Greta asmeninių projektų, ji ilgus metus kaip atlikėja bendradarbiavo su „Tanterhorse“ ir „tYhle“ (vadovaujama choreografės Marie Gourdain) trupėmis. Taip pat pastaruoju metu bendrus projektus ji įgyvendino ir su „Cirk La Putyka“.

Besižavėdama paprasta ir akivaizdžia kūno kalba, ji transformuoja judesį per choreografines struktūras, tuo pačiu kalbėdama apie temas, kurios atspindi socialines ir kultūrines problemas. 

Johana Pocková (g. 1992) – choreografė ir šokėja, dirbanti šiuolaikinio šokio, fizinio teatro ir scenos menų srityse Prahoje. 2019 m. ji įkūrė trupę „POCKetART z.s.“. Kaip atlikėja J. Pocková bendradarbiauja su „Tantehouse“ trupe, „Cirk La Putyka“, Jana Stárková ir kitais nepriklausomais Čekijos menininkais. 

Ji studijavo „Duncan Centre Conservatory“ Prahoje, SEAD (Zalcburgo eksperimentinio šokio akademijoje) ir pasinaudojo stipendijomis studijuoti Peridance Capezio centre ir Limon institute Niujorke. Po studijų, 2017 m., ji tapo Jarmilos Jerabkovos apdovanojimo laureate, gautą už choreografiją spektakliui „MURDER! A little comics history“ choreografų konkurse  „New Europe“. 2020 m. ji laimėjo pirmąją vietą Čekijos „Dance News“ organizacijos rengtame konkurse. 

Pockovos kūriniuose atsiskleidžiančios ją dominančios temos – tai su absurdu ir ironija susipinančios lyriškos ir poetiškos šokio kalbos pamokos. Ją taip pat domina su šokiu jungti kitas meno formas – klasikinį dainavimą, vaidybą ir vaizduojamuosius menus. Tarp jos kūrinių paminėtini: „Why not now?“, „Spectrum“, „Onto the scale!“ ir „Turned away faces II“. Ji taip pat sukūrė „Full store of emotions“ – tai kūrinys kuriame susitinka 90-metė močiutė ir aštuonmetė mergaitė, pasirodančios kartu su profesionalais šokėjais. Projektas adaptuojamas į šokio filmą pavadinimu „Folds of Touch“ („Prisilietimų klostės“). 

2019 m. ji sukūrė duetą „Liūto guolis“, atrinktą į „Čekų šokio platformą“ ir „Aurewaves“. Savo naujausiame kūrinyje „Treatment of Remembering“, kartu su Inga Zotova-Mikshina ir Sabina Bočková, ji tyrinėja aplinkos taršą. 

Spektaklis yra tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio Naujasis Baltijos šokis 2021 m. programos dalis. Daugiau informacijos apie liepos 1-30 d. vykstančio festivalio renginius www.newbalticdance.lt #viskasyrasokis

 

Renginys nemokamas.

Renginio metu bus filmuojama ir fotografuojama.

Renginio metu žiūrovams privaloma laikytis visų saugumo rekomendacijų.

Prieš renginį bus vykdoma žiūrovų registracija.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.