Visos dienos

Virtualus koliažų apie Bermudų trikampį ir Kauno radijo gamyklą parodos atidarymas

Kultūrinio-bendruomeninio projekto „Draugystės menas“ veiklomis siekiame pažinti vietos istoriją, išgirsti vietos gyventojų balsą, įtraukti įvairias meno formas, išplėsti kūrybos lauką, kad renginius atrastume net savo rajone ar kieme, ne tik miesto centre.

Visus šiuos dalykus apjungė iliustratorė ir dizainerė Greta Duobienė, sukūrusi koliažus apie Kauno radijo gamyklą ir Kauno Dainavos mikrorajono dalį, vadinamą Bermudų trikampiu.

AUTORĖ APIE KOLIAŽUS

„Projekto veiklų metu vietos gyventojai ar čia dirbantys dalinosi įvairiomis istorijomis, pasakojimais, apie darbą Radijo gamykloje, apie televizoriaus “Šilelio”, kurį tuomet galima buvo rasti beveik visuose namuose, gimimą, apie vyrus „paklydusius“ Bermudų trikampyje. Visas šias istorijas vizualiai apjungiau koliažuose. Kadangi turėjau tik pasakojimus, beveik viską reikėjo nupiešti arba naudoti archyvuose rastas senas fotografijas.

Dalį nuotraukų susijusių su architektūra gavau iš projekte vykdytų foto pasivaikščiojimų, kai žmonės ekskursijų metu fotoaparatu fiksuoja sau patikusias detales – katinus languose ar kažką panašaus. Koliažai papildyti citatomis, tai padeda labiau suprasti užfiksuotas istorijas, įsijausti į nuotaiką.

Tad kviečiu žiūrėti, skaityti ir gal tai padės ir į savo rajoną pažvelgti kitomis akimis, pažadins prisiminimus ar paskatins aplankyti Kauną. Kviečiu atrasti miestus, rajonus ir kiemus“, - ragina autorė.

APIE PARODOS ATIDARYMĄ

Tad susipažinkite su „Draugystės meno“ veiklos teritorijos istorija vizualiai ir pasimėgaukite žaismingais, netikėtais ir daugiasluoksniais dailininkės kūriniais.

Parodos virtualus atidarymas vyks balandžio 8 d. Facebook grupėje „Neatšaukti atidarymai“ ir Saugios pradžios FFacebook paskyroje.

Kviečiame komentuoti šią parodą – atsiliepimu, prisiminimu, idėja veiklai. 5 įdomiausių komentarų autorius apdovanosime koliažų atvirukų komplektu.

APIE LOGOTIPĄ

Greta Duobienė taip pat sukūrė ir „Draugystės meno“ logotipą, atspindintį, jos žodžiais, „šio projekto esmę – bendruomenės įtraukimą, dalyvaujamąją kultūrą kaip žaidimą ir bendrą veiklą, žaismingumą; šio rajono specifiką – pastatų spalvinę gamą ir konstrukcinę nuotaiką“.

APIE PROJEKTĄ

„Draugystės menas“ - trejų metų kultūrinis projektas, orientuotas į bendruomenę, vietos tapatybę ir dalyvaujamąją kultūrą.

Veiklos teritorija – pramonės ir gyvenamasis Kauno miesto rajonas su pagrindine ašimi – Draugystės gatve.

Plačiau: https://www.saugipradzia.lt/puslapis/draugystes-menas

Jei norite daugiau informacijos, susisiekite su mumis: saugipradzia@sdg.lt, 8 614 16135.

ĮGYVENDINTOJAI

Projektą pristato: Kaunas - Europos kultūros sostinė 2022 (Bendruomenių programa „Fluxus Labas“)

Projektą organizuoja: VšĮ „Saugi pradžia“

Pagrindinis partneris: Konsultacijų kompanija „SDG“

Partneris: Kauno miesto V. Kudirkos viešoji  biblioteka

Renginio partneriai: Kūrybinių raumenų treniruotės „Meno žaidimai“, facebook grupė „Neatšaukti atidarymai“,

 

18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.