Visos dienos

Dr. O. Ayalon seminaras „Emocinio artumo tiltai“

Jau visi metai, kaip gyvename su Covid-19 virusu. Per šiuos metus patyrėme didelius iššūkius, kurie pareikalavo iš mūsų visų nemenkų pastangų. Patyrėme įvairius karantino apribojimus, netekome artimų fizinių ryšių su savo artimaisiais, daugelio suaugusiųjų darbai, o vaikų mokslai persikėlė į namus. Išgyvenome nežinią (kuri vis dar tęsiasi) dėl ateities: kas bus su mumis, su mūsų darbais, daugelis iš mūsų pajutome finansinį nesaugumą. Nemažai žmonių susidūrė su tiesiogine Covid-19 grėsme ir užsikrėte šiuo virusu, o kai kurie išgyveno baisiausią šio viruso pasekmę ir neteko savo artimųjų.

Natūralu, jog visa ši neapibrėžta ir daugeliu atvejų nesaugumo jausmą skatinanti situacija mums kelia stresą ir reikalauja papildomų jėgų prisitaikyti prie smarkiai pakitusių gyvenimo sąlygų. O užsitęsęs stresas provokuoja nuovargį, susierzinimą, pyktį, kartais netgi agresiją ir dar daug pačių įvairiausių ne pačių maloniausių jausmų.

Ką daryti? Kaip įveikti Covid-19 ir karantino keliamą stresą? Kaip sušvelninti neigiamas jo pasekmes? Kaip prisitaikyti ir toliau gyventi pakitusiomis gyvenimo sąlygomis? 

Geroji žinia yra ta, kad žmonija per visą savo istoriją išgyveno ne vieną karą, marą ir badą. Tai reiškia, kad žmogus turi savyje vidinių resursų ir geba adaptuotis prie pakitusių gyvenimo sąlygų ir gyventi toliau. Kaip sakė senovės romėnai „Sunkūs laikai – geros pamokos“, tad ką gero mes galime išmokti šios situacijos pagalba? Kaip iš Covid-19 ir karantino situacijos galime išeiti laimėtojais, o ne pralaimėtojais? Gal viena iš šių sunkių laikų gerų pamokų galėtų būti mūsų visų emocinis artumas? Na, o metaforinės asociatyvinės kortelės yra vienas iš puikių būdų, galinčių mus suartinti. Šios kortelės – nedidelio dydžio paveiksliukai, neturintys jokios išankstinės reikšmės ar interpretacijos. Metaforinės asociatyvinės kortelės padeda lengviau žmonėms tarpusavyje bendrauti, leisti laiką kartu, o jei reikia – gelbėja sprendžiant problemas bei iškilusius sunkumus.

Tad kviečiame Jus į teorinį - praktinį seminarą, kuriame Jūs galėsite:

*Susipažinti su psichologe ir šeimos terapeute, streso ir traumų įveikos seminarų vedančiąja įvairiose šalyse, Nord COPE centro įkūrėja ir direktorė dr. OFRA AYALON (Izraelis) bei išgirsti, kaip jos gyvenime atsirado metaforinės asociatyvinės kortelės;

*Sužinoti daugiau, kaip tarpusavyje yra susiję stresas, trauma ir smegenys. Kaip į stresą ir traumą reaguoja smegenys? Kuo skiriasi eustresas ir distresas? Kas yra trauminis stresas? Kaip tai veikia mūsų kūną? Kokius elgsenos sutrikimus sukelia?

*Sužinoti daugiau apie Covid-19 keliamą stresą ir traumines pasekmes. Kaip socialinis atstumas bei izoliacija veikia mūsų smegenis? Kokios yra mūsų reakcijos į stresą? Kaip koronavirusas ir karantinas keičia mūsų sapnus? Kokios yra atsistatymo strategijos?

*Sužinoti, kokią naudą mes galime gauti iš šio viruso ir karantino? Kaip galime tapti atsparesni ir stipresni, emociškai artimesni? Ar net sustiprėti kaip asmenybės? Metaforinės asociatyvinės kortelės „Tiltai“ kaip metafora, padedanti pereiti nuo aukos link nugalėtojo būsenos;

*Nuotoliniu būdu atlikti pratimus su metaforinėmis asociatyvinėmis kortelėmis.

SEMINARAS SKIRTAS:

*profesionalams, dirbantiems su žmonėmis: streso, krizių bei traumų įveikos specialistams, psichologams, psichoterapeutams, socialiniams darbuotojams ir pan.

*visiems, kas domisi, ieško būdų, kaip įveikti stresą bei traumas, padėti sau susidorojant su Covid-19 ir karantino iššūkiais;

*besidomintiems metaforinėmis asociatyvinėmis kortelėmis (MAK), naudojantiems ar norintiems išmokti jas naudoti savo asmeniniame bei profesiniame gyvenime.

SEMINARĄ VEDA:

Ofra Ayalon (Izraelis)

Dr. Ofra Ayalon apie save: 

„Esu psichologė ir šeimos terapeutė, Nord COPE centro įkūrėja ir direktorė. Taip pat vedu streso ir traumų įveikos seminarus įvairiose šalyse. Vedžiau streso ir traumos įveikos seminarus žmonėms, patyrusiems sunkius išgyvenimus Tailande po 2004 m. cunamio katastrofos, išgyvenusiems buv. Jugoslavijos karo žiaurumus ir kitose šalyse.

35 metus dirbdama vyresniąja dėstytoja Haifos Universitete dr. sukūriau pirmąją akademinę biblioterapijos programą Izraelyje, pagal kurią mokėsi daug studentų ir praktikų.

Mano knygos ir straipsniai išversti į daugelį kalbų: anglų, prancūzų, japonų, ispanų, rusų, kroatų, estų, suomių, tajų, turkų ir arabų.

Mano įvairiose šalyse vedamuose seminaruose dalyviai gali patys praktiškai išbandyti kūrybines priemones terapiniais tikslais. Naudoju specialius žodinius ir nežodinius metaforinių kortelių būdus, istorijų pasakojimo ir vaizduotės pratimus, kurie padeda stresą paversti augimo iššūkiu, o ne neįveikiama kliūtimi.

Savo patyriminiuose seminaruose siūlau išskirtines patirtis išplėčiant savimonę, pereinant metaforinį tiltą tarp to, kas YRA ir kas GALĖTŲ BŪTI, tam naudojant metaforines asociatyvines korteles „TILTAI“ ir kitus kūrybinius metodus.“

SEMINARO KALBA: anglų (su vertimu į lietuvių kalbą).

KADA? 2021 m. balandžio 27 d., 16-19 val. (3 val.), 15 min. pertrauka

KAIP? Zoom’e.

KIEK? Ankstyva kaina 45 eurai (iki 2021 balandžio 10 d.), vėliau – 60 eurų.

Jūsų pinigų lauksiu Eglės Lisauskaitės sąskaitoje Nr. LT707044060001362076.

Būsiu labai dėkinga, jei pavedime nurodysite mokėjimo paskirtį „2021 balandžio 27 Emocinio artumo tiltai“.

REGISTRUOKITĖS: http://bit.ly/3sRJtQA ir gaukite nuotolinio seminaro prisijungimo nuorodą.

Jūsų registraciją patvirtinsiu bei prisijungimo nuorodą Zoom’e atsiųsiu gavusi pilną apmokėjimą.

JEI REIKIA DAUGIAU INFO: Eglė  8 686 60092

Taip pat rekomenduojame
19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.