Visos dienos

Šokio spektaklis „VONIA". Premjera!

Vonios kambarys – asmeninė erdvė. Dažnai priskiriama moteriai, kaip jai saugi, intymi erdvė, kurioje ji galinti būti savimi. Siaubo filmuose užklupimas vonioje tolygus maksimaliam stresui. Buvimas vonioje tolygus akistatai su savimi, savęs įvertinimui.

Undinė – mitinė vandens būtybė, sutinkama daugelio pasaulio tautų folklore. Undinės vardas kilęs iš žodžio vanduo (tarmiškai vanduo vadintas undeniu) arba yra perimtas iš tą pačią reikšmę turinčio lotynų žodžio undine. Undinės dažniausiai kildinamos iš paskendusių jaunų merginų ar jaunamarčių vėlių, dar buvo vadinamos upių martelėmis. Senovėje manyta, kad tai merginos, nusiskandinusios dėl nelaimingos meilės ir dievų paverstos undinėmis, kad galėtų keršyti jauniems vyrams už savo likimą ir būti upių bei ežerų globėjomis.

Objektofilija - seksualinio ar romantinio potraukio forma, orientuota į tam tikrus negyvus daiktus. Asmenys, jaučiantys šią trauką gali jausti stiprų meilės jausmą ir atsidavimą tam tikriems juos traukiantiems daiktams ar struktūroms. Kai kuriems seksualiniai ar artimi emociniai santykiai su žmonėmis yra nesuprantami. Kai kurie objektui seksualinį potraukį jaučiantys asmenys dažnai tiki animizmu ir jaučia abipusį ryšį, pagrįstą įsitikinimu, kad daiktai turi sielą, intelektą ir jausmus bei geba bendrauti.

Prokrastinacija – tai elgesys, kai žmogus atidėlioja darbus ir užsiima nereikalinga veikla, kad pateisintų tokį atidėliojimą. Šis reiškinys būdingas kiekvienam, tad dažnai darbų vilkinimas yra tiesiog žmogiška savybė. Prokrastinacija arba atidėliojimas buvo būdingas visais laikais. Žinomas senas posakis „Darbas ne vilkas, į mišką nepabėgs“, tik patvirtina, kad net, kai neturėjome išmaniųjų technologijų, buvome linkę (tiksliau mūsų protėviai buvo linkę) atidėti darbus… Buvimas prokrastinacijos viduryje yra labiau skausmingas negu paties darbo atlikimas.

Idėja, choreografija, atlikimas: Greta Grinevičiūtė, Sigita Juraškaitė, Agnietė Lisičkinaitė
Dramaturgija: Sigita Ivaškaitė
Scenografija: Vladas Suncovas
Kostiumai: Morta Nakaitė
Kompozitorė: Gailė Griciūtė
Šviesų dailininkas: Julius Kuršys
Transliacijos operatorė: Odeta Riškutė
Vadyba: Domantė Tirylytė

Spektaklio sukūrimą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Spektaklio transliaciją finansuoja Lietuvos šokio informacijos centras

18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.