Visos dienos

Kalėdos nebūtų Kalėdos

Kalėdos nebūtų Kalėdos… be šventiškai nuteikiančių renginių! Nors šiuo metu negalime susitikti gyvai, kviečiame prisijungti ir susimojuoti / susirašyti virtualioje erdvėje. Renginių cikle: kūrybinės veiklos, užsiėmimai šeimoms, pasakojimai, žaidimai, dainos, nuoširdūs pokalbiai ir muzika – viskas, be ko Kalėdas sunku įsivaizduoti.

Gruodžio 2 d. 18.00 val. | Advento vainikų pynimo dirbtuvės

Nespėjusius pasirūpinti advento vainiku ar norinčius prasmingai praleisti laiką su šeima kviečiame į kūrybines advento vainikų pynimo dirbtuves. Kadangi prisijungimų skaičius ribotas, lauksime tik registruotų dalyvių. Registracija el. paštu n.kaminskaite@kaunomuziejus.lt. Užsiregistravusiems dalyviams bus išsiųsta nuoroda į renginį. Renginys nemokamas, trukmė – iki 90 min.

Norintiems ne tik išgirsti apie tarpukario švenčių tradicijas, bet ir patiems pasigaminti advento vainiką, reikėtų pasiruošti šias medžiagas:
vainiko gamybai: šiaudų vainiką, žirkles šakelėms karpyti, vielą arba virvelę šakelėms sutvirtinti, žalių šakelių (kėnio, eglutės, sidabrinės eglės ar tujų);
vainiko dekoravimui: pirštines, karštus klijus, 4 žvakes, juosteles ar kaspinėlius ir įvairias dekoracijas, pvz., kankorėžius, džiovintas apelsino riekeles, cinamono lazdeles, kalėdinius žaisliukus.

Gruodžio 9 d. 18.00 val. | Kūrybinės kalėdinio muilo gaminimo dirbtuvės

Kviečiame pasigaminti Kalėdomis kvepiantį muilo gabalėlį ir sužinoti, kaip atsirado Kipro Petrausko vardu pavadintas muilas bei išgirsti Petrauskų šeimos istoriją. Kadangi prisijungimų skaičius ribotas, lauksime tik registruotų dalyvių. Registracija el. paštu n.kaminskaite@kaunomuziejus.lt. Užsiregistravusiems dalyviams bus išsiųsta nuoroda į renginį, taip pat muilo dėžutės iškarpa. Renginys nemokamas, trukmė – iki 90 min.

Norintys pasigaminti muilo gabalėlį, turėtų pasiruošti:
skaidrios arba matinės muilo bazės;
patinkančio ir Kalėdas primenančio eterinio ar kvapiojo aliejaus;
muilo arba maistinių dažų spalvai išgauti;
formelę muilui (tinka silikoninės, plastikinės formelės arba vienkartiniai puodeliai);
atsispausdinti K. Petrausko muilo dėžutės iškarpą lankstymui (dėžutė nebūtina, bet gali tapti puikia pakuote dovanai – savo rankų darbo muilui).

Gruodžio 12 d. planuotos žvakidžių dirbtuvės dėl techninių kliūčių, deja, neįvyks.

Gruodžio 16 d. 18.00 val. | X erdvė: Kęstutis Jakeliūnas

Pokalbis su Kauno mišraus choro „Kamertonas“ vadovu Kęstučiu Jakeliūnu. Registracija nereikalinga, pokalbį transliuos portalas „Kas vyksta Kaune“. Renginys nemokamas, trukmė – iki 90 min. Pokalbį moderuos Aušra Strazdaitė-Ziberkienė ir Karolis Venclauskas.

Renginys yra projekto „Kauno miesto muziejaus skaitmeninių kultūros produktų ir paslaugų pasiūlos didinimas“ dalis, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Gruodžio 17 d. 18.00 val. | Edukacinis užsiėmimas „Lėliu kalėda, kalėda”

Užsiėmimas skirtas suprasti Kalėdų šventę ir jai pasiruošti: susipažinsime su advento tradicijomis, žaidimais, dainomis. Edukatorius daina nupieš pasaką, iš žvaigždžių pakvies elnią devyniaragį, povą, liūtą ir padės mesti laimės burtą.

Zoom transliacija. Renginys nemokamas, trukmė – apie 60 min. Ves edukatorius Saulius Lipinskas.

Gruodžio 23 d. 18.00 val. | Koncertas „Sutartinių vakarėlis”

Sutartinių vakarėlis – advento laikotarpio tradiciją atliepiantis susibūrimas. Seniau šiuo metu žmonės vakarodavo ir pramogaudavo laikydamiesi savitų taisyklių bei draudimų – buvo draudžiama groti, tačiau leidžiama dainuoti!

Kviesime stebėti koncerto įrašo transliaciją mūsų Facebook puslapyje.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.