Visos dienos

Muzikos prisilietimas. Naujametinis koncertas

Koncertas transliuojamas tiesiogiai „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos koncertų salė“ arba „Youtube“ platformoje.

Klaipėdos kamerinis orkestras

Meno vadovas ir solistas Mindaugas Bačkus (violončelė)

Solistai Romanas Kudriašovas (baritonas), Konrad Levicki (smuikas)

Dalyvauja: Lauryna Lankutytė (fortepijonas)

Programa: Piotr Čaikovskij, Ralph Vaughan Williams, Vakhtang Kakhidze, Kurt Weill, Araon Copland, Benjamin Britten,Arvydas Malcys

 

Muzika yra kaip prisilietimas, nes ji paliečia kiekvieną. Todėl šiais sudėtingais laikais, kai mes esame priversti laikytis saugaus atstumo ir negalime apsikabinti, lieka vienintelė saugi išeitis – apsikabinti per muziką. Prisiliesti prie kito žmogaus galima per garsą, emociją ir taip perduoti jiems savo sielos vibracijas, ilgesį, meilę...

„Muzikos prisilietimas“ – šventinė Klaipėdos kamerinio orkestro programa – į Klaipėdos koncertų salę klausytojus sukvies paskutinį senųjų metų vakarą. Įdomu tai, kad visi joje pasirodysiantys solistai vienaip ar kitaip susiję su Klaipėda, o profesinės karjeros keliai juos veda per šalies ir užsienio koncertų sales, operų teatrus bei festivalius. Tai violončelininkas Mindaugas Bačkus, Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas, Klaipėdos kultūros magistras, Tarptautinio Klaipėdos violončelės festivalio iniciatorius ir meno vadovas; tai smuikininkas Konradas Levickis – Klaipėdos kamerinio orkestro koncertmeisteris, pasak meno vadovo, „naujasis orkestro veidas“. Į Klaipėdą koncertuoti sugrįš čia gimęs ir augęs baritonas Romanas Kudriašovas – Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos absolventas, baigęs studijas Vilniuje bei užsienyje ir jau išplaukęs į tarptautinius operos meno vandenis. Nacionalinės operos studijos Londone absolventas pernai dainavo prestižiniame Glyndebourne‘o festivalyje ir debiutavo Vilnius City Opera pastatymuose, o šiemet pelnė tarptautinio V. Noreikos vokalistų konkurso diplomą.

Koncerto programa bus emocinga ir graži, ji kvies pajausti muzikos prisilietimą, atsipalaiduoti ir pasinerti į šventinę nuotaiką. O kokia gi šventė be siuprizų ir netikėtumų, juolab kad scenoje bus meninėmis provokacijomis garsėjantis M. Bačkus ir jo orkestras!

 

Dėkojame, kad esate kartu su mumis ir amžinai gyva klasikine muzika! Tegu ji Jus įkvepia ir lydi skambančiais laimės keliais!

 

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.