Visos dienos

Akcija „Senjorų dienos internete 2020“ ir Nacionalinėje bibliotekoje

Trečius metus Lietuvoje organizuojama nacionalinė akcija „Senjorų dienos internete“ sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Jos tikslas – sudominti ir paskatinti Lietuvos senjorus naudotis šiuolaikinėmis išmaniosiomis technologijomis, e. paslaugomis, kritiškai vertinti informaciją, tobulinti skaitmeninius įgūdžius.

Visą savaitę projekto „Prisijungusi Lietuva“ organizatoriai rengs tiesiogines transliacijas. 65 Lietuvos apskričių ir rajonų viešosios bibliotekos ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka vėl kvies senjorus žiūrėti specialiai jiems parengtas temines tiesiogines transliacijas internete. Internetiniuose seminaruose įvairių sričių ekspertai ir žinomi Lietuvos žmonės dalysis žiniomis, patirtimi apie interneto ir technologijų pranašumus skirtingose sferose. Po transliacijų dar bus rodomi edukaciniai filmukai.

Dalyvauti akcijoje vyresnio amžiaus žmonės kviečiami dviem būdais: ekrane, atvykus į arčiausiai jų esančią biblioteką, ar savarankiškai namuose – asmeniniuose išmaniuosiuose įrenginiuose, turinčiuose interneto prieigą.

Transliacijos visą savaitę vyks kasdien nuo 11 val. Jas ves Richardas Jonaitis. Transliacijos nuorodos bus pateikiamos  www.prisijungusi.lt  puslapyje. Organizatoriai parengė penkias naudingas ir praktiškas temas ir pakvietė įkvepiančius pašnekovus.

„Senjorų dienos internete 2020“  transliacijų temos:

Spalio 19 d. – „E. sveikata: judėkime ir sau padėkime“. Bus kalbama apie tai, kaip savo išmanųjį įrenginį panaudoti gerai savijautai palaikyti ir gamtos turtais sustiprinti imunitetą. Šie ir kiti sveikos gyvensenos klausimai bus gvildenami per transliaciją. Vedėjai kvies ir žiūrovus sudalyvauti aktyviame iššūkyje. „Gyvenkime sveikai – naudokime išmanias technologijas sumaniai! Transliacijos metu būtina gera nuotaika!“ – skelbia akcijos organizatorių „Prisijungusi Lietuva“ komanda.

Spalio 20 d. – „E. laisvalaikis: stebėkime ir kurkime“. Šiame virtualiame susitikime bus kviečiama pakeliauti po… praeitį! Bus pristatytos LRT mediatekos galimybės. Žiūrovai sužinos, kur ir kaip galima peržiūrėti vakar ar dar anksčiau Lietuvos televizijos rodytas mėgstamas laidas ar filmus. Laidoje dalyvaus ir profesionalas fotografas. Jis pateiks praktinių patarimų, kaip fotografuoti išmaniaisiais įrenginiais, ir atskleis šių nuotraukų darymo subtilybių. Per transliaciją žiūrovams būtų naudinga turėti išmanųjį telefoną.

Spalio 21 d. – „E. paslaugos: patogiai ir saugiai“. Be elektroninės bankininkystės šiandien neįsivaizduojama nei pasaulio ekonomika, nei mūsų kasdienybė. Vis dėlto kada būtina apsilankyti banke? Į šį klausimą trumpai ir aiškiai atsakys bankų ekspertai. Dar bus pasakojama, kaip veikia paštomatai, kaip greitai ir saugiai išsiųsti ar atsiimti siuntą. Juk žinios – neįkainojamas turtas!

Spalio 22 d. – „E. saugumas: draugaukime ir neapsigaukime“. Šįkart bus kalbama intriguojančia tema. Ar esate pastebėję, kad kitados įsigyta prekė jus „persekioja“, vos tik atsidarote interneto naršyklę? Kas ir kodėl už to slypi ir ko imtis, kad tai liautųsi? Kaip bendrauti internetu etiškai, saugiai ir atsakingai? Ekspertai pateiks naudingų patarimų, kad internete būtume saugūs.

Spalio 23 d. – „E. sodas: planuokime virtualiai, sodinkime realiai“. Kaip technologijos susijusios su daržu ir sodu? Atsakymą į šį klausimą pateiks pašnekovai – jie patars, kur ir kaip internete rasti jums aktualią informaciją apie daržą, sodą ir gėlių auginimą. Kadangi praėjusių metų akcijos „Senjorų dienos internete“ dalyvių atsiliepimai ir vertinimai buvo puikūs, šiemet dėl sodo priežiūros ir kitų dalykų vėl mielai patars dr. Algirdas Amšiejus.

Transliacijų metu bus galimybė užduoti klausimus. Daugiau informacijos www.prisijungusi.lt arba artimiausioje bibliotekoje.

Vyresnio amžiaus žmones maloniai kviečiame atvykti į Nacionalinę biblioteką kartu žiūrėti temines laidas ir edukacinius filmukus. Turėsime ir dovanėlių. Laukiame jūsų renginių erdvėje, III a.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.