Visos dienos

INSOMNIA. Lukiškių VI

Kažkada moderni kalėjimo tvirtovė, o šiandien – seniausia įkalinimo vieta Lietuvoje jau spalio 30 d. taps portalu į surrealią bemiegę dimensiją. Nepageidaujamas budrumas atvers duris į netyrinėtas teritorijas ir sudarys sąlygas betarpiškai priimti kūrybinius-meninius impulsus. 

Sąmoningi, bet stokojantys miego, klaidžiosime po Lukiškių g. 6 koridorių aklavietes, bandydami atkurti kalėjimo miego architektūrą. Kamerose išlikę baldai – buitinė nusikaltėlių „idilė“, kurią pertrauks vaizdo projekcijos ir ryškus garso takelis. Drauge būdraudami sukursime nesaldų atidėto miego košmarą. Miegas tebus dingęs šio vakaro personažas, kuris savo pabėgimu leis mieste atrasti tamsią ir neištyrinėtą erdvę bei išplėsti nepažįstamos kalėjimo kultūros ribas. 

Svaiginanti fantasmagorija – dar beveik nepažinta vieta sostinės centre, jau pripažinta filmavimo aikštelė dabar virs ir iliuzijų, prasimanymų ir fantazijų vieta. 

//

PARODA

Menininko Vėjo Aliuko objektas-šviesos instaliacija

„Mazgas“Instaliacija „Mazgas“ konstruojama topologijos ir mazgų teorijos principais. Tai apskritimas – tobula uždara forma neturinti pradžios ir pabaigos. Menininkas šį apskritimą iš dvimatės erdvės perkelia į trimatį vaizdą, deformuoja, kol šis tampa mazgu. Veidrodinis objekto paviršius sukuria atvirkštinį efektą – Lukiškių kalėjimo kiemas atsispindintis instaliacijos paviršiuje suplokštėja į dvimates išskaidyto vaizdo dalis ir virsta šešėliais bei šviesos dėmėmis. Kasdieniškas žiūrovo santykis su objektais ir juos supančia erdve tampa labiau intriguojantis. Kyla klausimas, ar objektas, kurį matome yra toks, kokį mes manome jį esantį, ar mes tikrai objektyviai suvokiame tikrovę?

Meninis objektas-šviesos instaliacija „Mazgas“ renginio metu eksponuojamas Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimE

Eismonto šviesų instaliacijos „So Much Universe, So Little Time“

Simonas Eismontas nevadina savęs menininku. Tai dizaineris nebijantis savęs apibūdinti hipsterio epitetu, dažniausiai įgyvendinantis privačius projektus. Jei hipsterių minioj nepažinsit, jo kuriamą šviečiantį dizainą tikrai pastebėsit. Kaip profesionaliai Simonas derina nūdienos elektronikos ir modernių šviesos technologijas jau galėjote išvysti Vilniaus Šviesų festivalio metu. Tačiau šįkart viskas kitaip – subtilų šviesų ir garso derinį sustiprins XX amžiaus pradžios kalėjimo tvirtovės atmosfera.

//

MUZIKINIS FONAS

12 Inčų Po Žeme
#SOLODISKOTEKA
Švoba 
Tadas Quazar 
Vaiper Vitalijus
Jaroška 
Low Heights 
Pinigai 
Savana

//

Išankstiniai BILIETAI čia: http://bit.ly/Insomnia_bilietai
BŪTINA išankstinė renginio dalyvių registracija: http://bit.ly/LukiskiuVI_registracija

//

Scenografija ir šviesų dizainas: ABLight Arvydas Buinauskas

Renginio organizatorius: Komunikacijos agentūra „Inspotlight“ ir prodiuserinė kompanija „Creative Industries“

//

Face control: pirmą kartą istorijoje į šią vietą bus sunkiau patekti vidun, nei iš čia išeiti. Kalėjimo prižiūrėtojai pasilieka teisę neįleisti nepageidaujamų asmenų be papildomo paaiškinimo.

Dress code: Helloween’o karnavalui ruoštis nereikia, tačiau kadangi renginio metu privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, paversk jas ryškiausiu aprangos akcentu.

//

N-18

24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.