Visos dienos

Nomadiška radikali akademija 2020. Gėris, Blogis ir Menas

„Nomadiška radikali akademija 2020: Gėris, Blogis ir Menas“ yra Marijos Griniuk dalyvaujamojo meno projektas galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27). Projekte dalyvauja vaikai, kviestiniai menininkai ir ekspertai-mokslininkai, dirbantys su meno pedagogika ir dalyvaujamuoju menu ir performansu Baltijos regione ir Lenkijoje. Per devynias projekto dienas vaikai dalyvaus performatyvioje veikloje, kurią galės stebėti nuolatiniai galerijos lankytojai. „Nomadiška radikali akademija 2020: Gėris, Blogis ir Menas“ kreipia dėmesį į žmonių santykių ir transkorporalumo ekologiją: dalyvaujamosios erdvės socio-materialumą, technologijas ir gamtą.

„Nomadiška radikali akademija 2020: Gėris, Blogis ir Menas“ susideda iš trijų galerijos erdvių ir meno stovyklos vaikams ir jaunimui. Pirmasis ir trečiasis galerijos aukštai skirti projekto autorės „Nomadiška radikali akademija. 2019“ dokumentacijai per refleksyviąją tapybą ir videodokumentaciją, kuri leidžia lankytojams pamatyti projekto raidą per dvejus metus. Paveikslai ir vaizdo įrašai leidžia menininkei subjektyviai pereiti prie redagavimo procesų, kruopščiai atrenkant vaizdus, paaiškinančius renginį, kuris vyko praeityje.

Visa veikla bus dokumentuojama nuotraukomis ir vaizdo įrašais. Visi projekto dalyviai, norėdami dalyvauti projekto veikloje, suteikia sutikimą rengti projekto dokumentaciją.

 

Marija Griniuk turi tapybos restauratoriaus išsilavinimą (2008 m., MA, Vilniaus dailės akademiją) ir išsilavinimą kaip performanso menininkė (2017 m., MFA, Jutlandijos dailės akademiją, Danija). 2020m. baigusi MFA tapybos studijas Konstfack, Švedijoje. Šiuo metu studijuoja performanso meno doktorantūros programą Suomijoje, Laplandijos universitete (Meno ir dizaino fakultete).

 

PROGRAMA

Projekto „Nomadiška radikali akademija“ metu, rugpjūčio 5–14 dienomis, 8:30 - 17:00 val. galerijoje „Meno parkas“ vyks Marijos Griniuk performansas, kuriame dalyvaus vaikai. Kviestinių menininkų ir mokslininkų renginio akcentai:

 

Rugpjūčio 6 d.: 13:00–16:00, vieta: galerija „Meno parkas“

Evelina Šimkutė (LT)

Pavadinimas: „Žmonės, gamta ir miestas“

Trumpas aprašymas: Menininkė įtrauks vaikus į performatyvius apmąstymus apie žmogaus, gamtos ir miesto santykį.

 

Rugpjūčio 7 d.: 15:00, vieta: galerija „Meno parkas“

Julia Kurek (PL)

Pavadinimas: „Plastiko gilumoje“

Trumpas aprašymas: Julia Kurek – mokslininkė ir menininkė. Performanso metu nagrinės vandenynų taršos klausimą.

 

Rugpjūčio 7 d.: 17:00–18:00, vieta: galerija „Meno parkas“.

Renginys meno profesionalams ir meno pedagogams. Dalyvauti kviečiami ir vaikai su šeimomis. (Renginys vyks anglų k.)

Pavadinimas: Dalyvaujamasis performansas. Pramoga?

Trumpas aprašymas: Diskusiją ves Marija Griniuk ir Tue Brisson Mosich. Diskusijos tikslas – spręsti klausimus, susijusius su dalyvaujamojo performanso medija, nuo idėjos iki institucinių lūkesčių.

 

Rugpjūčio 7–9 d.: 13:00–17:00, vieta: Rotušės aikštė, prie galerijos „Meno parkas“

Rait Rosin (EST)

Pavadinimas: Gatvės veiksmas „Sukimasis su gero skonio maistu!“

Trumpas aprašymas: Rait Rosin – mokslininkas ir menininkas. Gatvės veiksmo „Sukimasis su gero skonio maistu!“ metu, konstruos didelio mąsto objektą – bananą su keturiais ratais kurį vežios po Kauno rotušės a, šalia galerijos „Meno parkas“. Menininko idėja susijusi su besitęsiančiu projektu, jo tikslas įvairiuose miestuose sukurti unikalų objektą su ratais ir atvežti jį į patį miesto centrą. Projektas leidžia atrasti naujas vietoves ir skatina kurti ryšį su miestu. Rosin‘as kviečia kauniečius stebėti šį procesą.  

 

Rugpjūčio 10 d.: 11:00–17:00, vieta: galerija „Meno parkas“

Tue Brisson Mosich (DK / LT) ir Julija Rukanskaitė (LT / SE)

Pavadinimas: Garso objektai

Trumpas aprašymas: Tue Brisson Mosich ir Julija Rukanskaitė turi interakcijos dizaino ir performanso dizaino pagrindus. Menininkai kvies vaikus kurti interaktyvius objektus, kurie vėliau bus įtraukti kaip rekvizitai į „Nomadiškos radikalios akademijos“ performansą.

 

Rugpjūčio 11 d.: 15:00–16:00, vieta: galerija „Meno parkas“

Gabrielė Labanauskaitė (LT)

Pavadinimas: Kūrybinio rašymo dirbtuvės

Trumpas aprašymas: Gabrielė Labanauskaitė yra mokslininkė, dirbanti ir su kūrybiniu rašymu, kvies vaikus ugdyti savo kūrybiškumą per rašymo ir pasakojimo kūrimo praktikas.

 

Rugpjūčio 11 d.: 16:00–18:00, vieta: galerija „Meno parkas“.

Renginys meno profesionalams ir meno pedagogams. Dalyvauti kviečiami ir vaikai su šeimomis. (Renginys vyks anglų k.)

Linda Teikmane (LV)

Pavadinimas: Įvadas į šiuolaikinio Latvijos performanso meną.

Trumpas aprašymas: Linda Teikmane yra mokslininkė, meno istorikė ir kuratorė. Savo pranešime ji pristatys Latvijos šiuolaikinio meno sceną, daugiausia dėmesio skirdama šiuolaikinėms performanso meno praktikoms.

 

Rugpjūčio 11, 12, 13 dienomis: 10:00–12:00, vieta: galerija „Meno parkas“.

Kasparas Ausas (EST)

Pavadinimas: „Daugialypis šokių kalvis Mocartas“

Trumpas aprašymas: Kasparas Ausas yra menininkas, daugiausia dirbantis su performanso žanru ir choreografija. K. Ausas per tris dienas, kartu su vaikais, galerijos erdvėje įkūnys kūrybinio judėjimo ir šokio idėją. Taip pat kurs šių įkūnijimų pėdsakus įvairiomis formomis, naudojant popierių, anglį ir kitas medžiagas.

 

 

Renginys yra galerijos „Meno parkas“ projekto „Rojaus skonis“ dalis. Projektą remia Kauno miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

23
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.