Visos dienos

ZERO WASTE FEST'20

Žemiškesnis, Atviresnis, Pozityvesnis

Zero Waste Fest’20 – gamtai draugiškas šeimos festivalis kviečiantis suburti visus besidominčius aplinkosauginėmis temomis, alternatyvų ieškojimais bei aktyviu ir harmoningu laisvalaikiu. Festivalyje laukiame ne tik „be atliekio” gyvenimo šalininkų, tačiau ir tų, kuriems kyla klausimas, dėl asmeninio indėlio link tvaresnio rytojaus. Esi pradedantysis rūšiuotojas ar įgudęs „freeganas”, nesvarbu, esi laukiamas Zero Waste festivalyje.

Šiemet socialiniuose tinkluose visi kartu nusprendėme festivalio temą - vanduo, tad nardysime, plūduriuosime ir maudysimės diskusijose bei pranešimuose būtent apie vandenį.

Tad ateik, pamatyk, išgirsk!

Koks mūsų tikslas? Festivalis orientuotas į edukaciją ir švietimą ekologijos problematikos klausimais, pastatant „Be atliekį“ (Zero Waste) gyvenimo būdą į siekiamybės poziciją ir parodant, jog nereikia atsisakyti esamo gyvenimo norint gyventi sąmoningiau. Mūsų tikslas įrodyti, jog pozityvus pokytis įmanomas kiekvienam iš mūsų. Svarbu pradėti nuo klausimo „kaip galiu prisidėti?”  ir atvykti pas mus.

Festivalio programa nemokama!

Visos festivalio erdvės, įskaitant muzikos pasirodymus, bus nemokamos ir prieinamos visiems.

Sprendimas padaryti festivalio programą neapmokestinamą buvo priimtas siekiant tikslo, kad festivalis taptų tikru visų festivaliu ir, kad į jį norėtų atvykti ne tik besidomintys tvariu gyvenimo būdu, bet ir tie, kuriems neteko girdėti žodžių - zero waste.

Šiais metais pristatome TKM (taršos kompensavimo mokestį) kurį susimokėjus galėsite naudotis visais patogumais (vandeniu, elektra, tualetais, šiukšlių bei kompostavimo konteineriais) taipogi prisidėsite prie festivalio metu padarytos taršos gamtai kompensavimo projekto.

Kam reikalingas taršos kompensavimo mokestis? Festivalyje susidarančios atliekos bei išeikvotos sąnaudos yra vienas ryškiausių padarinių aplinkai bei akivaizdus poveikis festivalio lankytojui. Tai taip pat yra viena brangiausių festivalių išlaidų. Festivalio metu galėsite naudotis tualetais, dušais, geriamu vandeniu, elektra, kompostavimo bei šiukšlių konteineriais.

Apgyvendinimas.

Šiais metais turime tris pasirinkimus mūsų festivalio dalyviams apgyvendinti:

1. Laboratorija Medus – Naujai įrengtas pastatas puikiai tinkantis šeimoms apsigyventi. Kambariai ne didesni nei penkių vietų, kiekvienas iš jų turi atskirą dušą bei privatų tualetą. Miegosite ramiai, o ryte galėsite gerti kavą, išvirtą virtuvėlėje esančioje apatiniame pastato aukšte.

2. Vienuolyno hostelis – Visi kambariai prasideda nuo penkių miegamų vietų. Puikus pasirinkimas norintiems prisiminti stovyklos laikus ir pagyventi bendruomeniškoje aplinkoje! Vienuolynas skaniai užliūliuoja, o rytinis kambariokų šurmulys neleis ilgai snūduriuoti!

3. Palapinių miestelis - Palapinių miestelyje gyvena arčiausiai motinos gamtos norintys galvą glausti!

DETOX savaitgalio meniu. Šiais metais mes ypatingai skatiname sveikatai ir aplinkai draugiško maisto gamybą bei vartojimą, tad esame paruošę visiems geidžiantiems maksimalaus savaitgalio re starto – „Detox’’ bilietą. Pasirūpinsime Jūsų meniu tris kartus dienoje (penktadienį vakarienė; šeštadienį – pusryčiai, glotnutis, pietūs, užkandis, vakarienė; sekmadienį pusryčiai), vaistažolių arbatos vakarais.

Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia: https://bit.ly/2Ysja74, www.inovatoriuslenis.lt

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.