Visos dienos

Būkit drūci ir kūrybingi | Edukacijos Druskininkuose

Žiema be vilnonių kojinių, salotos be skanaus ir sveiko aliejaus, arbata be meduolių, kosulys be žolelių arbatos ir medaus? Rištinės valstiečių lėlės, iš natūralių medžiagų pagamintos interjero detalės kaimo sodybai, savo rankomis pagaminta apyrankė kalinėjimo ir sukimo būdu, ypatingos saulutės kūrimas su kalvystės virtuozais – visa tai rasite rugpjūčio 7–8 d. Druskininkuose vyksiančios 27-osios Dainavos krašto folkloro šventės TAUTODAILĖS DIRBINIŲ IR KULINARINIO PAVELDO MUGĖJE Vilniaus al. Druskininkuose, skambant dzūkų ir aukštaičių  dainoms.

 Augalai ir gintaras – sveikatai ir grožiui

Žolininkė R. Malūnavičienė papasakos, kaip panaudoti žolynus gerai savijautai, kasdienei odos priežiūrai ir kosmetikos gamybai, Ž. demonstruos distiliavimo procesą su nuostabiais lietuviškais augalais. Tautodailininkas iš Palangos Jordanas Barčius programoje „Gydomosios gintaro savybės“ atskleis gydomąsias gintaro savybes, pristatys iš gintaro gaminamą produkciją, pamokys pasidaryti gydančią arbatėlę ir gintarinį vandenį.

 Protėvių kulinarijos gaminiai – ant šių dienų stalo

Mugėje galėsite paragauti skirtingų skonių medaus, sužinoti, kodėl ir kaip skiriasi medaus skonis, surinktas iš skirtingų augalų, pasigaminti medaus saldainių iš įvairių sėklų, džiovintų vaisių ir liofilizuotų uogų. Norintys galės užkurti dūminę ir apžiūrėti avilį, žinoma, be bičių. Na, o jeigu medaus nenorėsite kabinti smiliumi, galėsite išsidrožti medinį šaukštą ant šimtamečio šaukštų drožybos darbastalio – mulo ir ... medų kabinti juo!

Griškevičienė papasakos meduolių atsiradimo istorijų ir parodys, kaip gražiai meduolius papuošti., o Katinų šeimos aliejaus ūkio atstovas į mugę atsiveš aliejaus spaudimo presą ir edukacijoje „Aliejaus gavyba senoviniu būdu – ąžuolinėje bačkutėje“ pademonstruos aliejaus išgavimą senoviniu būdu.

 Kur senovėje vaikams pirkdavo žaislus?

Deja, prosenelių laikais žaislų parduotuvių nebūdavo, tad paprasti vaikai džiaugdavosi tuo, ką pagamindavo senelis ar nagingesnis kaimo amatininkas. Mergaitė edukacinėje programoje „Lėlės, rištos tradiciniu būdu“ galės ne tik pažiūrėti, bet ir pasigaminti lėlytę bei ją parsinešti namo. Mugės metu galėsite pasigaminti žaisliuką ar net sodybos interjero detalę – paukštelį iš šieno, žolynų ar kitų natūralių medžiagų, išbandyti, kaip rišami sodai, išmokti, kaip sukurti puokštę ar magnetuką iš augalėlių, sužinoti, ar sudėtinga nusivyti vytinę juostą. A. Valkauskienė atskleis audimo paslaptis, o  D. Šedienė parodys ir padės pasidaryti norimą papuošalą – žiedą, apyrankę ar smeigtuką gana nesudėtinga technika – kalinėjimo ir sukimo būdu. Ir, žinoma, kaipgi išsiversti be vilnonių kojinių?  

Amatininkai Juozas Kavaliauskas ir Juozas Varnelis kurs saulutes ir suteiks galimybę žiūrovams pridėti ranką prie kūrybos proceso.

Taip pat rekomenduojame
24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.