Visos dienos

Tragikomedija su operiniu dainavimu "Meistriškumo pamoka"

MEISTRIŠKUMO PAMOKA – tragikomedija su operiniu dainavimu

Vaidina:   Maria Callas – Nijolė Narmontaitė
Akomponuotojas – Justas Šervenikas
Pirmasis sopranas – Aistė Pilybavičiūtė
Antrasis sopranas – Vilhelma Mončytė
Tenoras – Povilas Padleckis
Scenos darbininkas – J. Braškys

Žymaus lietuvių režisieriaus Gyčio  Padegimo pastatymas „Meistriškumo pamoka“ apie legendinę praėjusio šimtmečio operos primadoną Maria Callas, yra vienas žiūrimiausių spektaklių Lietuvoje, rodomas jau 20 metų. Maria Callas vienas ryškiausių aktorės Nijolės Narmontaitės teatro vaidmenų. Už šį sudėtingą, daugialypį vaidmenį aktorė apdovanota prestižine „Fortūnos“ statulėle, taip pat ne kartą festivaliuose  už geriausią moters vaidmenį. Amerikiečių dramaturgo Terrence‘e McNally pjesė „Meistriškumo pamoka“ atkuria 1972 metus, kai dainininkė vedė meistriškumo kursus garsiojoje Niujorko Juilliardo mokykloje. Maria Callas vaizduojama savo šlovės saulėlydyje, jau praradusi savo įstabųjį balsą, bet ne dvasinį maksimalizmą, kurio ji reikalauja ir iš savo studentų. Ją nuolat užplūstančiuose prisiminimuose regime ir ankstesnį triumfą, ir asmeninio gyvenimo peripetijas. Emocijų proveržiai, kandus sąmojis ir skrydis muzikos garsais atveria primadonos talentą, stiprybę ir pažeidžiamumą.  Pati Nijolė šią rolę laiko didžiuoju gyvenimo vaidmeniu. Spektaklio metu skamba autentiškas Maria Callas balsas, žiūrovai įtraukiami į vaidinimą, kaip garsiosios primadonos studentai.

Maria Callas – garsi graikų operos dainininkė. Jos honorarai už vieną pasirodymą siekė 50 tūkstančių dolerių. Apie jos garderobą sklido legendos, brangenybių aprašymas užimdavo ištisus aukštuomenės kronikos puslapius. Apie ją kalbėjo kaip apie „tigrę“, nepasotinamą ir ištvirkusią grobuonę. Jos romanas su graikų milijardieriumi Aristoteliu Onassis ilgus metus buvo viso pasaulio dėmesio centre. Ją dievino publika ir nekentė kolegos.
 Ją mylėjo milijonai, bet ji troško to vieno žmogaus, tos tikros meilės. Kas iš tikrųjų slypėjo už šito peršamo didžiausios XX amžiaus operos dainininkės MARIOS CALLAS įvaizdžio? Šią mįslę bandys atskleisti būrys aktorių ir dainininkų. Jo eigoje solistės gerbėjai girdės ne tik jaunų dainininkų atliekamas arijas iš jos repertuaro, bet ir pačios primadonos balso įrašus. Mėgstantys aktyvią ir provokuojančią vaidybą, ne tik stebės aktorių improvizacijas, bet ir patys bus į jas įtraukti, žiūrovų laukia betarpiškas bendravimas su pačia nenuspėjamąja Callas. Ar jis virs lengvu flirtu ar gilesne dvasine paieška, priklausys ir nuo Jūsų!

Bilietus platina tik www.bilietai.lt

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.