Visos dienos

Borisas Grebenščikovas ir Аkvarium su nauja programa

Gegužės 26-ąją Vilniuje su nauja programa koncertuos Borisas Grebenščikovas ir legendinis „Аkvarium“!

Borisas Grebenščikovas – „neritmiškosios šalies rokenrolo pasiuntinys“ (taip kukliai jis pats save apibūdina), pasirodys Lietuvoje! Vienintelis koncertas įvyks gegužės 26-ąją 19 val. Vilniaus „Compensa“ salėje! BG ir pačios publikos pageidavimu, šį kartą parteryje bus stovimos vietos, o sėdimos vietos bus tik balkone!

Tik šiame koncerte BG ir jo grupė atliks ypatingą programą, kurioje skambės ir „auksiniai hitai“ ir intriguojančios naujos dainos!


Borisas Grebenščikovas – vienas ir kartu su savo grupe jau daugiau nei 40 metų kuria muziką. Jis įrašė apie dešimt „savadarbių“ albumų ir apie 15 oficialių, tuo metu, kai žodis „rokas“ jau nustojo būti draudžiamu. BG vienas pirmųjų Rusijos menininkų visą jam artimos šiuolaikinės vakarų muzikos kultūros estetiką sugebėjo adaptuoti prie gimtosios rusų kalbos subtilybių. Ir jis toliau tęsia būtent tai šiandien – rodo, kaip galima būti rusu ir atlikti ne tik Peterburgo romansus, bet ir Jamaikos regi (reggae) ar Afrikos sukussą, Amerikos folkmuziką ir Airių balades.


Borisas Grebenščikovas – ne tik tiesiog įžymus dainininkas ir muzikantas. Jis dar ir vertėjas, rašytojas, dailininkas, radijo laidų vedėjas, rytų filosofijos žinovas. Jo interesų įvairovė ir pažinimo gelmės turėjo įtakos tam, kad BG tapo kultiniu personažu. Ir todėl kiekvienas grupės „Akvarium“ koncertas nepanašus į prieš tai buvusį, tai beveik magiškas ritualas, po kurio širdyje lieka tikrosios šventės skonis!

„Akvariumo“ kūryboje gimė visa epocha: „grynojo oro“ epochą, Grebenščikovo eilės privertė galvoti ir „suaugti“. Pirmosios grupės dainos išaugino ne vieną kartą: gilios, kupinos sudėtingų prasmių samplaikos, jos kviečia sustoti, įkvėpti to paties šviežiausio oro į plaučius ir nors sekundei – iškvepiant – prisiminti tai, kas svarbiausia. „Akvariumo“ muzika – begalinė atsakymų, kuriems paruošti kartais vieno gyvenimo per mažai, virtinė.

Savo gerbėjams Borisas Borisovičius reiškia žymiai daugiau, nei tiesiog „guru“. Jis vertinamas kaip dvasinis mokytojas ir vedlys. Kultinė rusų kultūros figūra, tarybinio roko tėvas – kūrėjas, 70–90-tųjų jaunimo ideologas — pats Grebenščikovas be džiugesio žiūri į visus šiuos pelnytus titulus, daugiau pats save linkęs vadinti tiesiog „žmogumi, darančiu muziką“.

Filosofas, kompozitorius ir poetas Borisas Grebenščikovas, kurio kūryba visada buvo ir bus aktuali, yra ištikimas muzikoje savitam, nieko kito neprimenančiam stiliui. Jo sąraše daugiau nei 50 albumų ir apie 1000 dainų. Borisą Grebenščikovą pažįsta ne tik Rusijoje ir NVS šalyse, bet ir kitose užsienio šalyse – Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, JAV ir kt.

Vilnius visada buvo ypatinga vieta Borisui Grebenščikovui ir jo grupės kolegoms! Būtent su Lietuva susieti daug jo atradimų, malonių susitikimų, netikėti kūrybos posūkiai, visas gėris ir šviesa, kuriais BG ir jo muzikantai dosniai dalinasi su publika scenoje.

Kiekvienas „Akvariumo“ koncertas – tai šventė!

Mums tik belieka Jus pakviesti švęsti ją kartu su mumis!

Bilietai į vienintelį Boriso Grebenščikovo koncertą gegužės 26-ąją
Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ parduodami visose Bilietai.lt kasose!

24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.