Visos dienos

Mantas: Rhapsody Recomposed

Dainininkas Mantas Jankavičius grįžta į didžiausias Lietuvos scenas su ypatingu projektu

„Mantas: Rhapsody Recomposed“. Koncertuose legendinės grupės „Queen“ dainos suskambės naujai – jas lydės didingi vargonų muzikos garsai. Pasirodymai šių metų vasario 14 d. „Siemens“ arenoje Vilniuje, kovo 6 d. „Žalgirio“ arenoje Kaune bei kovo 7 d. „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje.

Unikalus M. Jankavičiaus projektas „Mantas: Rhapsody Recomposed“ buvo specialiai paruoštas vidurvasarį vykusio festivalio „Midsummer Vilnius“ atidarymui. Neblėstančia energija ir talentu trykštantis M. Jankavičius jau ne kartą įkūnijo britų roko muzikos grupės vokalistą Fredį Merkurį, tačiau festivalio scenoje legendinės grupės kūryba nuskambėjo visiškai kitaip. Scenoje „Queen“ dainos buvo atliekamos M. Jankavičiaus bei jo grupės ir akompanuojamos populiariajai muzikai nebūdingo instrumento – vargonų. Jais skambino Robertas Lamsodis.

Tokio formato pasirodymas – vienintelis ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Pasiruošimas projektui M. Jankavičiui ir iš Norvegijos į repeticijas grįžinėjusiam profesionaliam vargonininkui R. Lamsodžiui buvo ne menkas, bet labai intriguojantis iššūkis. Vargonais atlikti populiariąją, roko muziką nėra įprasta ar lengva.

Atlikėjai ilgas valandas praleido repetuodami, gerindami atlikimo techniką, ieškodami tobulo skambesio, derančio su laikui nepavaldžia „Queen“ grupės muzika, taip sujungdami šias dieviškas jėgas į nepamirštamą reginį. Festivalio atidarymo vakarą jį taip pat papuošė ypatinga scenografija ir efektingi Kęsto Rimdžiaus kurti kostiumai.

Dar vienas iššūkis atlikėjų laukia jau kitų metų pradžioje – šį ypatingą didelio pasisekimo ir ovacijų sulaukusį muzikinį projektą perkelti į didžiausias Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos arenas. Tai puiki erdvė tokiai pakiliai ir energingai „Queen“ grupės kūrybai, o vargonai tik dar labiau sustiprins galingą roko muzikos skambesį.

Į koncertus susirinkę klausytojai išgirs visų širdis virpinančius ir balso galimybes patikrinti nejučia verčiančius hitus „We Are the Champions“, „We Will Rock You“, „Bohemian Rhapsody“, „I Want To Break Free“, „Show Must Go On“ ar „Love of My Life“. Lipdamas į sceną atlikėjas Mantas Jankavičius visada atiduoda visą save. Jo muzikiniai gabumai ir teatrališkumas nepalieka abejingų. Muzikantai ir šį kartą sieks, kad kuriama pasirodymo energija ir muzika sugriaudėtų visoje arenoje ir pasiektų net toliausiai sėdinčius žiūrovus.

16
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.