Visos dienos

Pasaulio virtuvės: Libanas

Jeigu esi vienas iš tų žmonių, kurie stengiasi šalis pažinti per tradicinį jų maistą - šis renginys yra tau. B2O kviečia tave į gastronomines keliones, kurių metu „aplankysime“ įdomias šalis, susipažinsime su jų (maisto, ir ne tik) kultūra, pasikalbėsime su Lietuvoje gyvenančiais užsieniečiais ir išgirsime netikėtas jų gyvenimo istorijas.

Kadangi renginys šį kartą vyks su atsidavusiu šefu iš Libano - Abdalla Chahine, (Cheh) kuris teigia, jog Libano virtuvė yra apie daugiau negu maistą - tai kultūros išraiška. Valgymas yra sąmoningas ritualas, puoselėjantis bendruomenę ir valgytojo ryšį su savimi ir aplinka, Tad sekant Libano maisto tradicijas, šįkart Cheh kartu su Ghassan Antoun (Kaune besimokančiu medicinos studentu iš Libano), sukūrė patirties meniu, kuris leidžia gauti visapusišką Libano virtuvės patirtį.

Todėl išbandysime naują sistemą - turėsite galimybę rezervuotis fiksuotos kainos meniu su keletos patiekalų rinkinių, o atvykę į B2O galėsite įsigyti atskirus patiekalus:



|| MĖSIŠKA PATIRTIS: 15€/žm.:
- Špinatų Fatayer, Humusas su migdolais ir veršiena, Tabbouleh salotos, Alyvuogės, Žalumynai, Pita duona, Viduržemio jūros stiliaus iešmeliai (vištiena ir veršiena), Karob melasa su sezamo pasta.

|| VEGANIŠKA PATIRTIS: 15€/žm.:
- Špinatų Fatayer, Tradicinis humusas, Fattouch salotos, Alyvuogės, Žalumynai, Pita duona, Mdardara plovas, Karob melasa su sezamo pasta.

Dėl unikalių kulinarinių patirčių įsigijimo kreipkis asmenine žinutę. Jų kiekis ribotas.



|| A LA CARTE MENIU:

- Špinatų Fatayer [V] // فطائر بالسبانغ
Senovinė pilno grūdo bandelė įdaryta šviežiais špinatais, svogūnais ir žagrenis. 1 €

- Žaliasis humuso ir krevečių kokteilis// حمّص بالطحينة مع الافوكادو والقريدس
Grilintos krevetės žaliojo humuso jūroje. Pagaminta su šviežiais avokadais ir tradiciniu humusu, patiekiamas su pita. 11 € - 2 asm.

- Tradicinis Humusas [V] // حمّص بالطحينة
Avinžirnių užtepėlė, pagaminta su sezamų pasta, citrina, česnaku ir alyvuogių aliejumi. Patiekama su pita duona, viduržemio alyvuogėmis, žalumynais.
6.5 € // + 2€ skrudinti migdolai ir veršiena

- Tabbuleh salotos [V]// تبولة
Smulkiai sukapotos petražolės, pomidorai ir svogūnai, romėnų salotų lovoje, pabarsytos bulgur krupomis, citrinų ir alyvuogių aliejaus užpilas. 5 €

- Fattouch salotos [V] // فتوش
Tradicinis Libanietiškos salotos su pomidorais, agurkais, žaliaisiais svogūnais, mėtomis, petražolėmis, romėnų salotų lapai, raudonieji kopūstai, raudonoji paprika, pabarstomi džiovintos pitos duona, citrinų-česnako-granatų acto ir alyvuogių aliejaus padažas. 4 €

- Mdardara plovas [V]// مدردرة عدس و وز
Lęšiai su ryziu ir karamelizuoti svogūnai, skrudinti migdolai ir anakardžių riešutai. Patiekiama su viduržemio pomidorų padažu ir Fattoush salotomis. 7 €

- Viduržemio jūros stiliaus iešmeliai (vištiena /veršiena)//
Pasirinktinai vištiena arba veršiena, patiekiama su pita duona, tabbouleh salotomos, česnakiniu padažu ir gruzdintomis bulvytėmis. 9 €

- Karob melasa su sezamo pasta [V]/ دبس الخروب بالطحينة
Karob pupelės, naminis sirupas, ir sezamų pasta. Patiekiama su džiuvesėliais. 3.5 €

Taip pat rekomenduojame
28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.